0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Balatalar kaliteli mi? diskler veya kampanalar ne durumda acaba?
Tolga frene bastıktan sonra pedalı kaldırıp tekrar bastınmı hiç pompalar gibi yani?
Ya benim eski araçtada böyle bir sıkıntı vardı, giderken frene basıyorsun pedal dibe kadar şak diye iniyor ama fren tutmuyordu pedal havaya kalkınca ufak bir dokunma ile bile frenleme yapıyordu. Fren merkezi denen yerde conta gibi birşey eskiyince geri kaçırıyormuş hidroliği. Fren merkezi değişince çözüldü, birde burada bir konuda okumuştum kalitesiz fren yağıda aynı sıkıntıyı yaparmış.
Fren hortumları ve Westinghouse da değiştiğine göre fren ana merkezinin tekrar kontrol edilmesive fren hidroliğinin yenilenmesi gerekebilir.
Arkadaşlar soruna gözümü karartıp el attım.Öncelikle fren hidrolik kabını sökerek başladım içerisindeki yağı hastalandığımızda iğne yaptıkları enjektör ile boşalttım zaten kabı sökme fikri enjektöre çektiğim ilk yağdan sonra gerçekleşti.Yağ kapkaraydı neyse bütün yağı çekebildiğim kadar çektim ve kabı yerinden söktüm contalı zaten çekince çıkıyor ama içerisinde yağ olmasına rağmen akmıyordu tornivida ile biraz kazıttırdım çamur gibi olmuş dedim tamam hemen merkezin üzerinden de görünen yağı çektim güzelce temizledim daha sonra enjektör ile merkezin üzerine yağ bastım hidrolik kabını yağ sökücü ile temizleyip duruladım ve kurutma makinası ile kurutup yerine taktım üzerine dot3 yağı da ekledim bir deneyelim dedim frenler bariz şekilde yumuşadı ve araba artık frene basınca kızaklıyor.Yarın sanayide bosch car servise veya toyota servisine git dedim arkadaşa fren hidroliğini değiştirin diye söyle neden vs kabul etme değiştirin de parasını ver değiştirt.bu şekilde de kullanılır çok güzel oldu frenler ama komple yenilense daha başka olur eminim yeni yenidir.Bu demek oluyor ki fren hidroliği belirli zamanlarda kesinlikle değiştirilmeli en fazla 3 yıl da 1 defa yardımcı olan TCT üyesi arkadaşlara abilere teşekkürler.
Valla aksam saat 8 den sonra ben bu kadar yapabildim siz bu saatten sonra daha iyisini yapabiliyorsaniz haklisiniz. Esasinda buraya yazmamaluydim sonucu ve yaptigimi gelip gecici uyeler gibi neyse.