Gönderen Konu: Fren sorunu  (Okunma sayısı 5228 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Fren sorunu
« : Şubat 03, 2015, 22:28:15 »
Bir arkadaşım 1992 model karbüratörlü 1.6 toyota aldı frenleri çok zayıf olması nedeni ile ön ve arka balataları değiştirtmiş  el freni gayet iyi  ama sonuç yine aynı fren hava odasını ve hortumunu değiştirmişler sonuç yine aynı.Masraflar gittikçe artıor sonuç aynı araca bende bindim frene ani olarak dibine kadar bassamda araç kızaklamıyor bile ve fren pedalı sert  sizce sorun nerelerden olabilir fren merkezi ve fren yağı ayrıca fren hortumları kaldı bir tek sanırım yorumlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Fren sorunu
« : Şubat 03, 2015, 22:28:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren sorunu
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2015, 22:29:28 »
Balatalar kaliteli mi? diskler veya kampanalar ne durumda acaba?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2015, 22:31:59 »
Balatalar kaliteli mi? diskler veya kampanalar ne durumda acaba?
Balataları TRW almış  diskler daha önceki sahibinde değişmiş daha önceki sahibide arızayı bulamamış işin garip tarafı ve çıkan balatalarda sıfıra yakınmış.Arka fren merkezleri de eski sahibi tarafından yeni değişmiş ikisi birden dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2015, 22:35:38 »
Tolga frene bastıktan sonra pedalı kaldırıp tekrar bastınmı hiç pompalar gibi yani?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2015, 22:37:38 »
Tolga frene bastıktan sonra pedalı kaldırıp tekrar bastınmı hiç pompalar gibi yani?
Yok Murat abi basmadım ama pedal geri geliyor neden sordun bunu eğer böyle bir sorun varsa nereye bakalım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2015, 22:41:42 »
Ya benim eski araçtada böyle bir sıkıntı vardı, giderken frene basıyorsun pedal dibe kadar şak diye iniyor ama fren tutmuyordu pedal havaya kalkınca ufak bir dokunma ile bile frenleme yapıyordu. Fren merkezi denen yerde conta gibi birşey eskiyince geri kaçırıyormuş hidroliği. Fren merkezi değişince çözüldü, birde burada bir konuda okumuştum kalitesiz fren yağıda aynı sıkıntıyı yaparmış.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2015, 22:45:22 »
Fren hortumları ve Westinghouse da değiştiğine göre fren ana merkezinin tekrar kontrol edilmesive fren hidroliğinin yenilenmesi gerekebilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 03, 2015, 22:54:15 »
Ya benim eski araçtada böyle bir sıkıntı vardı, giderken frene basıyorsun pedal dibe kadar şak diye iniyor ama fren tutmuyordu pedal havaya kalkınca ufak bir dokunma ile bile frenleme yapıyordu. Fren merkezi denen yerde conta gibi birşey eskiyince geri kaçırıyormuş hidroliği. Fren merkezi değişince çözüldü, birde burada bir konuda okumuştum kalitesiz fren yağıda aynı sıkıntıyı yaparmış.
Abi bunun fren pedalı aşağı düşmüyor kazık gibi sert hidrolik kaçağı da yok ama sert zor tutuyor.
Fren hortumları ve Westinghouse da değiştiğine göre fren ana merkezinin tekrar kontrol edilmesive fren hidroliğinin yenilenmesi gerekebilir.
Aytaç fren hidrolik hortumları değişmemiş fren servosu ve fren servosunu vakum yapan hortum değişmiş bende baktım fren servosuna giden hortuma parmağımı koydum gaza basınca vakumluyor.

Fren hidroliğini de hiç kimse değiştirmek istemiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 03, 2015, 23:37:19 »
Sistemin havası alınmamış olmasın abi ?

O da değilse bence merkezler patlamıştır, oradan kaçırma yapıyordur.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2015, 00:36:01 »
Murat abinin de bahsettiği gibi fren ana merkezinin içerisin de valf var. Bu pedala bastığınız da belli bir basıncta açılıyor ve frenden ayağınızı çektiğinizde belli bir basınca geldiğin de geri kapanıyor ve böylelikle sistemdeki hidrolik belli bir basınçta duruyor. Yani fren ana merkezinizde arıza olma ihtimali çok yüksek.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2015, 21:37:10 »
Arkadaşlar soruna  gözümü karartıp el attım.Öncelikle fren hidrolik kabını sökerek başladım içerisindeki yağı hastalandığımızda iğne yaptıkları enjektör ile boşalttım zaten kabı sökme fikri enjektöre çektiğim ilk yağdan sonra gerçekleşti.Yağ kapkaraydı neyse bütün yağı çekebildiğim kadar çektim ve kabı yerinden söktüm contalı zaten çekince çıkıyor ama içerisinde yağ olmasına rağmen akmıyordu tornivida ile biraz kazıttırdım çamur gibi olmuş dedim tamam hemen merkezin üzerinden de görünen yağı çektim güzelce temizledim daha sonra enjektör ile merkezin üzerine yağ bastım hidrolik kabını yağ sökücü ile temizleyip duruladım ve kurutma makinası ile kurutup yerine taktım üzerine dot3 yağı da ekledim bir deneyelim dedim frenler bariz şekilde yumuşadı ve araba artık frene basınca kızaklıyor.Yarın sanayide bosch car servise veya toyota servisine  git dedim arkadaşa fren hidroliğini değiştirin diye söyle neden vs kabul etme değiştirin de parasını ver değiştirt.bu şekilde de kullanılır çok güzel oldu frenler ama komple yenilense daha başka olur eminim yeni yenidir.
Bu demek oluyor ki fren hidroliği belirli zamanlarda kesinlikle değiştirilmeli en fazla 3 yıl da 1 defa yardımcı olan TCT üyesi arkadaşlara abilere teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2015, 22:01:07 »
Arkadaşlar soruna  gözümü karartıp el attım.Öncelikle fren hidrolik kabını sökerek başladım içerisindeki yağı hastalandığımızda iğne yaptıkları enjektör ile boşalttım zaten kabı sökme fikri enjektöre çektiğim ilk yağdan sonra gerçekleşti.Yağ kapkaraydı neyse bütün yağı çekebildiğim kadar çektim ve kabı yerinden söktüm contalı zaten çekince çıkıyor ama içerisinde yağ olmasına rağmen akmıyordu tornivida ile biraz kazıttırdım çamur gibi olmuş dedim tamam hemen merkezin üzerinden de görünen yağı çektim güzelce temizledim daha sonra enjektör ile merkezin üzerine yağ bastım hidrolik kabını yağ sökücü ile temizleyip duruladım ve kurutma makinası ile kurutup yerine taktım üzerine dot3 yağı da ekledim bir deneyelim dedim frenler bariz şekilde yumuşadı ve araba artık frene basınca kızaklıyor.Yarın sanayide bosch car servise veya toyota servisine  git dedim arkadaşa fren hidroliğini değiştirin diye söyle neden vs kabul etme değiştirin de parasını ver değiştirt.bu şekilde de kullanılır çok güzel oldu frenler ama komple yenilense daha başka olur eminim yeni yenidir.
Bu demek oluyor ki fren hidroliği belirli zamanlarda kesinlikle değiştirilmeli en fazla 3 yıl da 1 defa yardımcı olan TCT üyesi arkadaşlara abilere teşekkürler.

Tolga bey,

Zaten fren hidroliği 40 bin km de bir değiştirilmesi gerek. Ama bizim insanımız hız o sıvıyı değiştirmez. O sıvı kullana kullana akıcılığını ve gücünü kaybeder. Bizim eski araçlarda DOT3 kullanılır. Yeni nesillerde DOT4 kullanılır.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '12
  • 18 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 05, 2015, 22:04:47 »
Toyota 40 bin ve katlarinda fren hidrolik sıvısını degistirmeyi öneriyor garantili araçlarda garanti devamı için zorunlu tutuyor fren önemli selamlar
:-)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 05, 2015, 22:15:51 »
Bende toyotamın yağını değiştirticem en kısa sürede böyle bişi başıma gelmeden ne zaman değiştirdi eski sahibi bilmiyorum çünki belkide hiç değişmedi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 05, 2015, 23:41:42 »
Fren hidroligi degisirken havasi alinmali.Biri ustten doldururke  digeri pompalayip kampanalardan yag cikmali
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 06, 2015, 00:09:41 »
Aslını Söylemek gerekirse yaptığınız işi pek tasvip Etmiyorum neden çünkü uğraştığınız Parça fren ve Arabanın en can Alıcı noktası mazallah güzel oldu Dediğiniz şey ya servise giderken bi anda  hiç tutmasaydı. Çünkü frenlerin boşalması denen olay "vapour lock" fren hidroliğinin hava yapmasından ötürü tutmamasıdır. Sizin de başınıza gelebilirdi.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 06, 2015, 07:56:01 »
Valla aksam saat 8 den sonra ben bu kadar yapabildim siz bu saatten sonra daha iyisini yapabiliyorsaniz haklisiniz. Esasinda buraya yazmamaluydim sonucu ve yaptigimi gelip gecici uyeler gibi neyse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 06, 2015, 09:19:01 »
Valla aksam saat 8 den sonra ben bu kadar yapabildim siz bu saatten sonra daha iyisini yapabiliyorsaniz haklisiniz. Esasinda buraya yazmamaluydim sonucu ve yaptigimi gelip gecici uyeler gibi neyse.
Tolga bey yaptığınız işi küçümsemek gibi bir niyetim asla olamaz. Sonuçta Arabanın motor suyunu nerden koyacağını bilmeyen Kullanıcılar var. Ben sizi düşünüp can güvenliğinize vurgu yaptım siz daha iyisini yapın demişsiniz.