Gönderen Konu: arkadaşlar auris 2014 1.33 life manuel aracım geri vitese geçme problemiyorumu  (Okunma sayısı 1635 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaşlar auris 2014 1.33 life aracım geri vitese geçerken problem yaratıyor araç 3000 kmde bazen geri vitese geçmiyor araç garantide ama sorun  şanzıman kaynaklımı acaba durum çok can sıkıcı 3 aylık araçta böyle problem olurmu ayrıca servise götüreceğim ama acaba gerçek durumu ifade ederlermi diyede düşünmüyor değilim eğer böyle bir durum olursa ne yapmam gerekir yardımcı olursanız çok sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Ynt: arkadaşlar auris 2014 1.33 life manuel aracım geri
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2015, 20:43:43 »
O bazen bende de oluyor. Çok nadir de olsa geri vitese geçmeme oluyor ve debriyaja iyice basınca sorun gidiyor.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
arkadaşlar auris 2014 1.33 life aracım geri vitese geçerken problem yaratıyor araç 3000 kmde bazen geri vitese geçmiyor araç garantide ama sorun  şanzıman kaynaklımı acaba durum çok can sıkıcı 3 aylık araçta böyle problem olurmu ayrıca servise götüreceğim ama acaba gerçek durumu ifade ederlermi diyede düşünmüyor değilim eğer böyle bir durum olursa ne yapmam gerekir yardımcı olursanız çok sevinirim.

Alla Alla acaba sekromenç yok mu yeni araaçlarda? Bizim efsanelerde yok! Dolayısyla bizde bazen geçmiyor. Ama başka bir vitese alıp yeniden denediğimde geçiyor...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
merhaba .

2014 1.6 touch 4000 km auris aracımda 6 derecede sabah arabamı çalıştırıp rölanti devri düşünce hareket ediyorum. Ancak 3. vitesten 2. vitese, 2. vitesten de 1. vitese atarken zorlanıyor. Hatta geçmediğide oldu daha soğuk havalarda ( -2 C). Ancak araç tam ısınınca sorunda ortadan kalkıyor.

1. Bu durum sizlerde de mevcut mu?
2. Çözüm üretebilirmiyiz.

Şimdiden teşekkürler.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
merhaba .

2014 1.6 touch 4000 km auris aracımda 6 derecede sabah arabamı çalıştırıp rölanti devri düşünce hareket ediyorum. Ancak 3. vitesten 2. vitese, 2. vitesten de 1. vitese atarken zorlanıyor. Hatta geçmediğide oldu daha soğuk havalarda ( -2 C). Ancak araç tam ısınınca sorunda ortadan kalkıyor.

1. Bu durum sizlerde de mevcut mu?
2. Çözüm üretebilirmiyiz.

Şimdiden teşekkürler.

soğuk havalarda özellikle vites küçültmenin zorlaşması sadece toyota da değil başka marka araçlarda da karşılaştığım bir durum..

Geri vitese geçmeme arada bende de oluyor sebebi acele edip debriyajı tam bırakmadan 1. den geriye atarken tekrar debriyaja bastığımda oluyor, ayağımı çekip tekrar basınca vites geçiyor, sorun bu mudur bilmiyorum ama isterseniz 1. den geriye atarken yavaş hareket edin
Hamleler ve karşı hamleler..