0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba, yollar gayet düzgün, fakat seyahat tarihinizi tam bilemediğimizden, hava koşullarını bilemiyecegiz, hangi yol derken zaten tek yol var Elazığ-bingol-mus-van yolu ki ana yoldur, yolda hiçbir güvenlik sorunu yasamazsiniz lütfen bu onyargilari kiralim.
aydın bey teşekkürler askerliğimi doğuda yaptım evime yol güvenliği nedeniyle 10 gün geç geldim.İster istemez bilinçaltına yerleşti.Erzurum üzerinden Diyarbakır üzrinden ve muş üzerinden 3 farklı yolla gidilebilir biliyorum.Benim için otobüs güzergahı veya en düzgün kullanışlı yol önemli o yüzden sordum hangi yol diye.
Zeki bey her 3 güzergahı da takip edebilirsiniz. Ben son bir yıl içinde 3 güzergahı da kullandım. Yalnız şu aralar Erzurum güzergahı nispeten karlıdır ve özellikle Patnos ile ağrı arası yol Dardir. Ve yine o güzergahta Çaldıran ovası çok aşırı soğuktur ve bu yüzden bazen hareket halinde mazot donabiliyor. muş Bingöl güzergahında ise yol komple doubledir. Ama muş ovasının bitiminden Bingöl kadar yer yer kar mevcuttur. Ama asla yol kapanmaz. Diyarbakir güzergahı Bitlis'ten sonra Baykan denilen yerde yol birazcık dar ve virajlı olsa da veysel Karaniden sonra yol çok iyidir ve kar olmayıp diyarbakir urfa arası olan 160 kmlik yol double olup urfadan aksaray yakınlarına kadar otobandır. Ben olsam diyarbakir güzergahını takip ederdim. Kesinlikle hiç bir güvenlik sorunu yoktur. Bu 3 yol da çok işlektir. Gece bile kar yağsa yine de kapanmaz bu yollar. Türkiyenin bence en iyi çalışan kurumu Karayollarıdir... kesinlikle güvenlik sorunu yoktur. Sadece vandan çıkarken Kunduzkıran geçidinin girişinde askeri kontrol vardır o da kaçakçılık içindir. Yoksa seyahat özgürlüğü her yerde aynıdır. Bu sene doguda bazı yollarda yol kesmeler oldu o da şu kobani olayları sırasında oldu. Ondan başka yol kesme şu bu kesinlikle yoktur. Gönlünü ferah tut... Allah kaza bela vermesin. Iyi yolculuklar
Diyarbakır güzergahı yol bakımından km olarak uzasada zaman açısından kısalır. Diyarbakır dan Ankara ya kadar otoban ve duble yol tamamen. Ayrıca bu şekilde gelirken Diyarbakır da ciğer kebabı Şanlıurfa da patlıcan kebabı ve lahmacun Gaziantep de baklava Maraş ta dondurma Adana da adana kebabı yeme fırsatı bulunsunuz