Gönderen Konu: 2014 Corollanın Direksiyonu ve Torpidosu  (Okunma sayısı 6572 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Corollanın Direksiyonu ve Torpidosu
« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2015, 14:10:47 »
Camları kilitleyince sadece şoför tarafı aktif kalır diğerleri çalışmaz 
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2015, 14:10:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 24, 2015, 14:32:55 »
Bu kilit düğmesine bastığımda hiçbir cama müdahale edemiyorum(Sürücü camı dahil). Kullanma klavuzu, diğer markaların uyguladığı ve mantık olarak bu düğmeye basıldığında hakimiyet sürücüde olmalıdır. Bütün camlara erişim sadece sürücü tarafından sağlanıyor olmalı. Kullanma klavuzundan anladığım kadarı ile arka camların kullanımdışı kalıyor olması gerekmekte. Acaba bu işte bir yanlışlıkmı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 24, 2015, 14:43:09 »
Valla ben denedim bunu. Düğmeye bastım ve ben sürücü tarafından sürücü camı da dahil 4 camı da açamadım. Hatta ikinci kez yenilenen filmlerden dolayı bir kaç gün camları açmamak adına kilitlemiştim camları ve arkada oturan da cam açılmıyor demişti ve bende gülerek "hehehe ben açtırmıyorum" demiştim. Yani 4 camı da kilitliyor. Tekrr basınca devre dışı kalıyor zaten ve bu arada arka camlar tam açılıyor. Bazı arabalarda ki gibi yarım açılmıyor.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 24, 2015, 14:44:27 »
Bu kilit düğmesine bastığımda hiçbir cama müdahale edemiyorum(Sürücü camı dahil). Kullanma klavuzu, diğer markaların uyguladığı ve mantık olarak bu düğmeye basıldığında hakimiyet sürücüde olmalıdır. Bütün camlara erişim sadece sürücü tarafından sağlanıyor olmalı. Kullanma klavuzundan anladığım kadarı ile arka camların kullanımdışı kalıyor olması gerekmekte. Acaba bu işte bir yanlışlıkmı var.

Sürücü camı hariç diğerlerini kilitlemesi lazım, mantığı da dediğiniz gibi zaten.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 24, 2015, 14:48:10 »
Sürücü camı hariç diğerlerini kilitlemesi lazım, mantığı da dediğiniz gibi zaten.

Diğer arkadaşların belirttiği gibi sürücü tarafı dahil hiçbir cam açılmıyor. Halbuki kullanma klavuzunda "yolcu camlarının kumandalarını kilitlemek için" deniliyor. Buna bir hata diyebilir miyiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #25 : Şubat 24, 2015, 15:02:02 »
Diğer arkadaşların belirttiği gibi sürücü tarafı dahil hiçbir cam açılmıyor. Halbuki kullanma klavuzunda "yolcu camlarının kumandalarını kilitlemek için" deniliyor. Buna bir hata diyebilir miyiz?

Bence dört camın da kilitlenmesi iyi bir şey. Bu sefer hata kullanma kitabında bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 24, 2015, 15:05:12 »
Aslında tüm markaların kullandığı gibi olsa daha güzel olurdu. Bu düğme sürücüyü master kılması gerekirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 24, 2015, 15:14:49 »
 Başlık ile konu farklı güzergahlarda gidiyor. :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 24, 2015, 15:31:26 »
Başlık ile konu farklı güzergahlarda gidiyor. :islik:

Konu aşağıdaki başlık altına taşınmıştır.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=65887.msg894471#msg894471

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #29 : Şubat 24, 2015, 18:42:11 »
Sevgili arkadaşlar, az önce ki yorumum için sizlerden özür dilerim. Saat 18:15 itibarı ile eve gelir gelmez baktım cam düğmesi kilit butonuna. Camlar kilitlediğim zaman sürücü tarafı hariç 3 cam kilitleniyor ve sürücü camı açılıp kapanıyor. benim aklım da yanlış kalmış demek. Bu durum da kullanma kitabı doğru ve 4 camın kilitlenmesi hatalı.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=65887.msg894471#msg894471

Linkte ki konudan devam edebiliriz. Burada bununla ilgili youmum olduğu için yazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 780
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 10, 2015, 15:54:23 »
Burak bey merhaba ;
Gerçekten hepimizin bildiği gibi bu cam açma-kapama düğmeleri ışıksız olduğu için oldukça sinir bozucu. Bahsetmiş olduğunuz krom kılıflar nasıl acaba? Yada nereden temin edebiliriz. Eğer uyguladıysanız sizdeki bir fotoyu paylaşır mısınız ?

Teşekkürler.

Kesinlikle katılıyorum abi. Zift gibi kap kara butonlar. Gittim de beyaz nokta şeklinde sticker yapıştırdım butonların üzerine. Sonra sağolsun buradan Ali bey 1 ay önce yaklaşık 15 kişiyi topladı da o butonların ucuna takılan krom kılıflardan sipariş verdi. Eli kulağında gelir de takarım onları.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 02, 2015, 17:48:26
Auris LİFE'de klima otomatik, Corolla LIFE'de manual.   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 30, 2015, 00:11:31 »
Selam arkadaşlar, yeni Toyota kullanıcısı olarak ilk dikkatimi çeken ve beni çok şaşırtan cam düğmelerin üzerinde sembol resim v.b. olamaması, corolla mühendisleri acaba ne fayda olacağını düşünüpte bu kısımlara resim v.b. aydınlatma düşünmemiş çok merak ediyorum. Camlar kilitli durumdayken en azından minik bir led lamba düğmenin aktif olduğunu anlaşılır yapardı. Camlar kilitliyken neden ben kendi camımı (şoför tarafı) kontrol edemeyeyim ki çok saçma hiç bir arabada karşılaşmadım. Cam açma düğmelerine nasıl bir çözüm düşünebiliriz fikri olan varmı? Ayrıca ayna modülü yeni taktırdım kumandadan kilitlediğimde aynalar kapanıyor marşa basınca açılıyor buraya kadar sorun yok fakat araç hareket halindeyken 4 kapıyı kilitleme düğmesine basınca yan aynalar araba sürerken kapandı :alkis: ne güzel bir teknolojiymiş yaaa:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 30, 2015, 09:18:20 »
Selam arkadaşlar, yeni Toyota kullanıcısı olarak ilk dikkatimi çeken ve beni çok şaşırtan cam düğmelerin üzerinde sembol resim v.b. olamaması, corolla mühendisleri acaba ne fayda olacağını düşünüpte bu kısımlara resim v.b. aydınlatma düşünmemiş çok merak ediyorum. Camlar kilitli durumdayken en azından minik bir led lamba düğmenin aktif olduğunu anlaşılır yapardı. Camlar kilitliyken neden ben kendi camımı (şoför tarafı) kontrol edemeyeyim ki çok saçma hiç bir arabada karşılaşmadım. Cam açma düğmelerine nasıl bir çözüm düşünebiliriz fikri olan varmı? Ayrıca ayna modülü yeni taktırdım kumandadan kilitlediğimde aynalar kapanıyor marşa basınca açılıyor buraya kadar sorun yok fakat araç hareket halindeyken 4 kapıyı kilitleme düğmesine basınca yan aynalar araba sürerken kapandı :alkis: ne güzel bir teknolojiymiş yaaa:(
Bunun gibi daha birsürü şeylerle karşılaşacaksınız. Forum'a ve Toyota ailesine hoş geldiniz.
Burdaki herkesin Corolla almasına neden olacak çok sebebi var. Ben motor ve şanzumanı için almıştım ancak yol tutuşu ve ses yalıtımı için vazgeçeceğim.
Allah kazasız belasız hayırlı yollarda kullanmanızı nasip etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 30, 2015, 09:26:08 »
otomatik cam kapama aparatı taktıran arkadaşlar aman dikkat başka bir forum sayfalarında okumuştum.kışın  sert  geçtiği soğuk yerlerde aynalar donma yapabildiği için otomatik cam kapama modülleri sorun yaratabiliyormuş. Cam düğmeleri de ben çok takılmasam da elbette ışıklı olmalı bu tamamen toyotanın ayıbı ANCAK geçen gün qashqai'ye bindim ve iç mekanın ergonomisini görünce iyi ki corolla almışım dedim!!!(motor ve teknik özellikleri es geçerek bu yorumu yaptım ) cam düğmeleri ışıklı ama düğmelere ulaşmak epey sıkıntılı(tutma koluyüzünden )
2014 benzinli corolla advance cvt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 62500
  • Model Yılı: '13
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 30, 2015, 09:38:09 »

Merhaba

Aracı aldığım bayide taktırmış olduğum modülü 1,5 yıldır kullanıyorum, seyir halinde kapıları neredeyse her seferinde kilitliyorum ve aynalar hiç kapanmadı. Sadece kontak açıkken kapıları içeriden kilitlersem aynalar kapanıyor ama seyir halinde bu durum yaşanmıyor.

Bence ciddi bir problem yaşamadan önce modülü takan servis ile konuşup durumu aktarın, gerekirse farklı marka modül taksınlar. Benim aracıma takılan modülün markası Cenmax diye biliyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mart 30, 2015, 09:49:03
otomatik cam kapama aparatı taktıran arkadaşlar aman dikkat başka bir forum sayfalarında okumuştum.kışın  sert  geçtiği soğuk yerlerde aynalar donma yapabildiği için otomatik cam kapama modülleri sorun yaratabiliyormuş. Cam düğmeleri de ben çok takılmasam da elbette ışıklı olmalı bu tamamen toyotanın ayıbı ANCAK geçen gün qashqai'ye bindim ve iç mekanın ergonomisini görünce iyi ki corolla almışım dedim!!!(motor ve teknik özellikleri es geçerek bu yorumu yaptım ) cam düğmeleri ışıklı ama düğmelere ulaşmak epey sıkıntılı(tutma koluyüzünden )

Merhaba,

Bu donma konusunu yaşayıp motoruna zarar bir kişinin kendi yorumuna henüz denk gelmedim. Genelde yazılanlar hep olasılık üzerine "donabilir, kırılabilir, olabilir" kelimelerle görüş bildirme şeklinde. İstanbul çok aşırı soğuk olmuyor ve ben 1,5 yıldır sorunsuz olarak kullanıyorum. Kars, Erzurum vb. şehirlerde yaşayan kişilerin tecrübelerini almak lazım. Buna benze şekilde cam modülü için de "camın kapandığını anlamaz, camı kapatmaya zorlar sonra da camı kırar" şeklinde olasılık yorumları var.

Bir de şöyle bir durum var, akşam arabadan inmeden önce içerideki düğme ile aynaları katladığınızı düşünün. Ertesi sabah arabaya bindiniz ve aynayı açmak için düğmeye bastınız, aynalar donmuş ise bu durumda da sıkıntı çıkacaktır.
Tabi, aynaların donduğunu önceden fark edip aracı çalıştırıp cam ve ayna ısıtıcı açıp hareket etmeden 10 dakika (süreyi tahmini olarak verdim belki daha uzun bir süre gerekir) beklerseniz belki donmuş olan motor düzelir ve aynayı o zaman açarsınız vs. tabi motoru donduracak kadar bir soğuk ve 10 dakika rolantide bekleyecek kadar sabrınız varsa :)

Bu senaryoların gerçekleşme ihtimalinin azlığını düşünürsek modül burada sorunu tetiklemiyor aslında.

Ayna ve/veya Cam modülünün bir güzelliği daha var aslında. Araçtan uzaklaşınca acaba kapıları kilitledim mi diye şüphe eden bir kişi arabaya baktığında aynaların katlanmış/camların kapanmış olduğunu görüp kapıların kilitlendiğini anlayabilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 30, 2015, 11:56:40 »
Sevgili arkadaşlar ;

Cam modülünün kışın donma riski olsaydı eğerki Auris'te fabrika çıkışlı olarak koymazlardı araca.Merak etmeyin o motorlar her koşulda çalışacak nitelikte üretiliyorlar.En az sizin kadar mühendislerde bu olasılıkları göz önünde bulunduruyor.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 31, 2015, 08:23:04 »
 İlla modülün donması olarak düşünmemek lazım bu durumu, ayna kolu bölgesinde buzlanma oluşabilir koşullar uygun olduğunda. Bu da açma ve kapamaları engelleyebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 31, 2015, 08:49:05 »
İlla modülün donması olarak düşünmemek lazım bu durumu, ayna kolu bölgesinde buzlanma oluşabilir koşullar uygun olduğunda. Bu da açma ve kapamaları engelleyebilir.

Doğru, nitekim özellikle Doğuda yaşayan arkadaşlarımızın başına bu tip donma problemi gelmişti.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene
    • TurkSpace
  • Kilometre: 4580
  • Model Yılı: '15
  • 52 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 26, 2015, 19:34:17 »
Benim araçta direksiyon düğmeleri işıklı  ama torpido ışıksız advance paketi..Birde cam düğmeleri ışıksız artı yan ayna açma kapama da ışıksız..Gündüz gördüğüm kadarıyla arka cam düğmeleride ışıksız sanırım..
En iyi nasihat,İyi örnek olmaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 26, 2015, 20:25:01 »
Işık bile parayla.☺☺☺