Selam arkadaşlar, yeni Toyota kullanıcısı olarak ilk dikkatimi çeken ve beni çok şaşırtan cam düğmelerin üzerinde sembol resim v.b. olamaması, corolla mühendisleri acaba ne fayda olacağını düşünüpte bu kısımlara resim v.b. aydınlatma düşünmemiş çok merak ediyorum. Camlar kilitli durumdayken en azından minik bir led lamba düğmenin aktif olduğunu anlaşılır yapardı. Camlar kilitliyken neden ben kendi camımı (şoför tarafı) kontrol edemeyeyim ki çok saçma hiç bir arabada karşılaşmadım. Cam açma düğmelerine nasıl bir çözüm düşünebiliriz fikri olan varmı? Ayrıca ayna modülü yeni taktırdım kumandadan kilitlediğimde aynalar kapanıyor marşa basınca açılıyor buraya kadar sorun yok fakat araç hareket halindeyken 4 kapıyı kilitleme düğmesine basınca yan aynalar araba sürerken kapandı
ne güzel bir teknolojiymiş yaaa:(
Merhaba
Aracı aldığım bayide taktırmış olduğum modülü 1,5 yıldır kullanıyorum, seyir halinde kapıları neredeyse her seferinde kilitliyorum ve aynalar hiç kapanmadı. Sadece kontak açıkken kapıları içeriden kilitlersem aynalar kapanıyor ama seyir halinde bu durum yaşanmıyor.
Bence ciddi bir problem yaşamadan önce modülü takan servis ile konuşup durumu aktarın, gerekirse farklı marka modül taksınlar. Benim aracıma takılan modülün markası Cenmax diye biliyorum.
Mesaj Birleştirildi: 30 Mar, 2015 09:49
otomatik cam kapama aparatı taktıran arkadaşlar aman dikkat başka bir forum sayfalarında okumuştum.kışın sert geçtiği soğuk yerlerde aynalar donma yapabildiği için otomatik cam kapama modülleri sorun yaratabiliyormuş. Cam düğmeleri de ben çok takılmasam da elbette ışıklı olmalı bu tamamen toyotanın ayıbı ANCAK geçen gün qashqai'ye bindim ve iç mekanın ergonomisini görünce iyi ki corolla almışım dedim!!!(motor ve teknik özellikleri es geçerek bu yorumu yaptım ) cam düğmeleri ışıklı ama düğmelere ulaşmak epey sıkıntılı(tutma koluyüzünden )
Merhaba,
Bu donma konusunu yaşayıp motoruna zarar bir kişinin kendi yorumuna henüz denk gelmedim. Genelde yazılanlar hep olasılık üzerine "donabilir, kırılabilir, olabilir" kelimelerle görüş bildirme şeklinde. İstanbul çok aşırı soğuk olmuyor ve ben 1,5 yıldır sorunsuz olarak kullanıyorum. Kars, Erzurum vb. şehirlerde yaşayan kişilerin tecrübelerini almak lazım. Buna benze şekilde cam modülü için de "camın kapandığını anlamaz, camı kapatmaya zorlar sonra da camı kırar" şeklinde olasılık yorumları var.
Bir de şöyle bir durum var, akşam arabadan inmeden önce içerideki düğme ile aynaları katladığınızı düşünün. Ertesi sabah arabaya bindiniz ve aynayı açmak için düğmeye bastınız, aynalar donmuş ise bu durumda da sıkıntı çıkacaktır.
Tabi, aynaların donduğunu önceden fark edip aracı çalıştırıp cam ve ayna ısıtıcı açıp hareket etmeden 10 dakika (süreyi tahmini olarak verdim belki daha uzun bir süre gerekir) beklerseniz belki donmuş olan motor düzelir ve aynayı o zaman açarsınız vs. tabi motoru donduracak kadar bir soğuk ve 10 dakika rolantide bekleyecek kadar sabrınız varsa

Bu senaryoların gerçekleşme ihtimalinin azlığını düşünürsek modül burada sorunu tetiklemiyor aslında.
Ayna ve/veya Cam modülünün bir güzelliği daha var aslında. Araçtan uzaklaşınca acaba kapıları kilitledim mi diye şüphe eden bir kişi arabaya baktığında aynaların katlanmış/camların kapanmış olduğunu görüp kapıların kilitlendiğini anlayabilir