Gönderen Konu: Direksiyon mili sorunu  (Okunma sayısı 6711 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '11
  • 84 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Direksiyon mili sorunu
« : Ocak 30, 2015, 13:57:24 »
merhabalar bugün ustama yakıt filitremi değiştimek için uğradım. (2011 dizel otomatik 120 bin km corolla). Filitreden sonra parke yollardaki sesden bahsettim. Fren kaliper milini daha önce okumuştum forumda sorun odandır diye düşündüğümü söyledim. Beraber arabayı test ettik. Direksiyon milinden ses dedi.? sizce ne yapmalıyım
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Toyota Club Türkiye

Direksiyon mili sorunu
« : Ocak 30, 2015, 13:57:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon mili sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2015, 22:08:19 »
dokunmayın devam edin.kronik standart sorun.yaptırsanızda tekrar nüksediyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2015, 22:11:24 »
Benim 2008 auriste vardı. Usta çıkartıp bir yağ surdu ve geçti birdaha da oluşmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2015, 11:28:53 »
merhabalar,

Mil sesini yavaş gittiğim parke yollarda daha net geldiği hissettim. Ben arabanın genel olrak yalıtım sorunu var ve lastiklerden ses geliyor diye düşünüp çözüm ararken direksiyon milinin sorunlu olması beni üzdü.

Kaliper pimi sorunu ve direksiyon mili sorunu arabaya bakışımı değiştirdi diyebilirim. Maddi olanaklarım genişlediğinde bir alman arabasına geçmeyi düşünüyorum ama onlardada bilmediğim nice sorun vardır kim bilir.
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2015, 22:12:24 »
Dün servise aracımı kampanya içi götürdüğümde bu sorunu ustaya tekrar gösterdim. direksiyon kutusundaki somunu sıktılar yinede ses kesilmedi. Direkisyon mili için işçilik dahil 2000 lira gibi bir fiyat çıkarıldı. bende bu bedeli çok buldum.

Direksiyon milini yenilesem sizce sorun ne zaman tekrarlar?
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2015, 22:53:37 »
Dün servise aracımı kampanya içi götürdüğümde bu sorunu ustaya tekrar gösterdim. direksiyon kutusundaki somunu sıktılar yinede ses kesilmedi. Direkisyon mili için işçilik dahil 2000 lira gibi bir fiyat çıkarıldı. bende bu bedeli çok buldum.

Direksiyon milini yenilesem sizce sorun ne zaman tekrarlar?

Problemi özel servisler 300 lira civarında çözerler.Tıkırtı burcunun vede bir kaç parçanın değişmesi veya tornalanması gerekecek.

Kendi ustama söylediğimde zaten kronik bir problem olduğu için 300 lira civarında masrafı çıkar demişti fakat ben şimdilik bu sorunlu haline biniyorum.

2001 toledo var arkadaşımda aynı yerlerden giderken arabasından neredeyse çıt çıkmıyor benimki ise eski toros gibi takur tukur gidiyor inanın çok canımı sıkıyor bu trim sesleri.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2015, 23:02:40 »
Aslında sorun gözüyle bakmayın bu duruma, çünkü piyasadaki araçların bir çoğunda bu durum vaar ben çok araştırmıştım önceki aracım için kullanılan malzemeden kaynaklı bir durummuş, yenilendiğinde dahi durum pek değişmiyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2015, 01:16:05 »
Aslında sorun gözüyle bakmayın bu duruma, çünkü piyasadaki araçların bir çoğunda bu durum vaar ben çok araştırmıştım önceki aracım için kullanılan malzemeden kaynaklı bir durummuş, yenilendiğinde dahi durum pek değişmiyor.

Sorun olmazmı ya azıcık mucurlu yola giriyorum takır tukur seslerden radyoyu bile dinleyemiyorum  :kötü:

Hatta o kadar belliki problem oldugu 1. vites gaz vermeden giderken araç yine geliyor o ses

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2015, 08:57:03 »
Sorun olmazmı ya azıcık mucurlu yola giriyorum takır tukur seslerden radyoyu bile dinleyemiyorum  :kötü:

Hatta o kadar belliki problem oldugu 1. vites gaz vermeden giderken araç yine geliyor o ses
Öle aşırı bi durumsa değişim ister ama bana sorarsanız şansınızı bir de direksiyon kolonu, milini falan bi sıktırın.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2015, 12:38:37 »
Valla ustaya onun için gidecemde hep eli dolu oluyor bir türlü fırsat bulamadım maddi imkanlarda şuanda el vermiyor pek bir şey yapmama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2015, 13:30:55 »
Az önce izmir'deki 2 özel servisle konuştum.

Servisler araca bakılması gerektiğini söylediler.

2 tane sorun alanı varmış. Biri direksiyon kutusu ve diğeri ise elektronik motor.

Direksiyon kutusu ise kesin çözeriz fiyat (850 tl tutar denildi ama elektronik motor ise %30 çözebiliyoruz dediler.

Geçmişte servisten alınabilen özel bir gres varmış. O gres olsa elimizde kesin çözebileceklerini söylediler.

Yorumlarınızı ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 22, 2015, 19:05:52 »
Merhbalar,

Hafta içi bu başlığı açtıktan sonra sanayideki sesi saptayan ustaya fikir almak için tekrar gittim. Kendisinin bu sesi kesemeyeceğini bir önceki kasada başarılı olduklarını ama makyajlı kasanın direksiyon kolonu için çözüm üretemediklerini anlattı. Biraz canım sıkkın şekilde dükkanından ayrılırken biraz ileride başka bir özel japon arabaları ile ilgilenen servise girdim. Beraber bir deneme turuna çıktık. Bir önceki ustam gibi direksiyon kolonundan ses geldiğini söyledi. 100 tl ye sorunu çözebileceğini söyledi. Daha önceki ustamın anlattıklarını da kendisine bahsettim. Sorunu çözeriz çözemezsek paranızı geri alırsınız dedi.

Bende bir sonraki günün sabahı aracı ustaya bıraktım. Başında kayınpederim kaldı. 1 saatlik bir uğraş sonunda işlem tamamlandı. 3-4 gündür ses yok ve arabayı sıfır almış gibi hissediyorum. Usta daha önce kendi arabasını 11-12 defa bu sorun için söktüğünü en sonunda çözümü başardığını anlatmış. Umarım uzun süreli bir çözüm olur. Şu an için çok umutluyum ve sorunun tekrar etmemesini diliyorum.

Aynı sorunu yaşata aydın ili çevresindeki arkadaşlar isterse ustanın adını ve telefonlarını patlaşabilirim

Saygılarımla
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 22, 2015, 19:48:04 »
Ahmet bey sorunun çözüme kavuşması güzel haber.Yapılan işlemler hakkında keşke biraz bilgi alabilseydik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 22, 2015, 19:57:39 »
Ahmet bey sorunun çözüme kavuşması güzel haber.Yapılan işlemler hakkında keşke biraz bilgi alabilseydik

Üstadım ben başında duramadığım için bilmiyorum ama kayınpederim bir yay çıkardığını ve onu değiştirdiğini söyledi. 6-7 kez ayar için sökmüş takmış yeni yayı gibi şeyler söyledi.
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 22, 2015, 22:27:02 »
100 lira bu sorunun halledilebilmesi için gözden çıkarması kolay bir meblağ.Kendi ustama sorduğumda aşağı yukarı 300 lira civarında tutabilir demişti hiç bakmadan belki baksa dahada ucuza çıkarabilirmiki  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 22, 2015, 22:45:18 »
100 lira bu sorunun halledilebilmesi için gözden çıkarması kolay bir meblağ.Kendi ustama sorduğumda aşağı yukarı 300 lira civarında tutabilir demişti hiç bakmadan belki baksa dahada ucuza çıkarabilirmiki  :islik:

Umarım sizinkide ucuz yollu halledilir. ben sonuçtan şimdilik çok memnunum  :D :D
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 22, 2015, 22:55:01 »
Memnuniyetinizin devam etmesini diliyorum.İnanınki aracımdaki tek ve enbüyük problemim bu  :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 22, 2015, 23:55:21 »
Memnuniyetinizin devam etmesini diliyorum.İnanınki aracımdaki tek ve enbüyük problemim bu  :argh:

Sizin aracı 2008 olduğunu görüyorum profilinizden. Benim gittiğim 2 ustada bu kasaların sorununu çözdüklerini paylaştılar. Ben o sesin gitmesiyle arabaya bakış açım çok değişti. Hele o sese takıntılı hale geldiğinizde o sesi her koşulda seçiyor kulağınız. Müziğin sesini açmakta fayda etmiyordu ama şu an çok rahatladım. Tez zamanda çözüm için başvurmanızı öneririm.

Saugılarımla
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 23, 2015, 21:41:40 »
Ahmet bey bugün ustanın yanına gittim ve sesi dinledik biraz.Direksiyonu sökerim direksiyoncuya gönderirim düzeltirler aşağı yukarı 300 lira tutar dedi.Onun haricinde kadrandan filanda ses geliyor dedim bozuk yolda oralarada süngeri alırım yanıma bozuk yolda denerim nereden ses geliyorsa oraya sünger koyarım keseriz sesi dedi.Fakat şuanda bu işlem için bütçe ayıramam en yakın fırsatta yaptıracam inş.

Tekrar keyifli sürüşler  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 47000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 05, 2015, 18:09:40 »
Merhbalar,

Hafta içi bu başlığı açtıktan sonra sanayideki sesi saptayan ustaya fikir almak için tekrar gittim. Kendisinin bu sesi kesemeyeceğini bir önceki kasada başarılı olduklarını ama makyajlı kasanın direksiyon kolonu için çözüm üretemediklerini anlattı. Biraz canım sıkkın şekilde dükkanından ayrılırken biraz ileride başka bir özel japon arabaları ile ilgilenen servise girdim. Beraber bir deneme turuna çıktık. Bir önceki ustam gibi direksiyon kolonundan ses geldiğini söyledi. 100 tl ye sorunu çözebileceğini söyledi. Daha önceki ustamın anlattıklarını da kendisine bahsettim. Sorunu çözeriz çözemezsek paranızı geri alırsınız dedi.

Bende bir sonraki günün sabahı aracı ustaya bıraktım. Başında kayınpederim kaldı. 1 saatlik bir uğraş sonunda işlem tamamlandı. 3-4 gündür ses yok ve arabayı sıfır almış gibi hissediyorum. Usta daha önce kendi arabasını 11-12 defa bu sorun için söktüğünü en sonunda çözümü başardığını anlatmış. Umarım uzun süreli bir çözüm olur. Şu an için çok umutluyum ve sorunun tekrar etmemesini diliyorum.

Aynı sorunu yaşata aydın ili çevresindeki arkadaşlar isterse ustanın adını ve telefonlarını patlaşabilirim

Saygılarımla
Merhabalar
aynı sorun benim 2011 MMT corollam'da da var. Rica etsem şu ustanın adını sanını telefonunu paylaşır mısın gitmekte fayda görüyorüm.