0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar ikinci el aldığım yarisim le ilk defa uzun yola çıktım. Bu ara da şuan Ankara Yenimahalle ivedik caddesindeyim.Gelelim asıl mevzuya. Şehir için de sürekli kısa mesafe ve düşük hızlarda kullandığım dan yakıt tüketimim sürekli 10 - 10-5 bandında seyrediyordu. Toplam 432 km yol yaptım ve ortalama 90 -100 km hızla gittiğim, şuan yakıt tüketimim ortalama 5.5 görünüyor. Biraz daha az olabilirdi ancak ara ara gaza gelip rampa çıkışlar da arabanın çekişini ve şanzımanı daha iyi tanımak mahabında biraz fazla gaza yüklendim. Şansım varmış ki yavaşladığım anda radarla karşı karşıya geldim Şuan aklım da araba ile ilgili nerdeyse hiç soru işareti kalmadı. Bastımı gidiyor.
Hayirli ugurlu olsun. Asil mevzu da bu zaten sizin memnun olmaniz. Sehir ici yakit tuketimine bakilirsa benzinli yaris. Sehirler arasi yolda ayni hizlarda bende dizel corolla ile 5.1 ile 5.4 arasi degisiyor. Bence sizin tuketim gayet basarili. Kazasiz belasiz cezasiz surusler dilerim. [emoji1]
Yaris candır.!
Arabanıza keyif alarak binin Dizel corolla için 90-100 km bandında 5.1 den daha az yakmıyormu yollar tam olarak düz değil galiba.Benim 1.6 benzinli corolla 90 a sabitleyince 5.5 litre yakıyor Konya-Kadınhanı arasında. Yol genelde düz denebilir.
dizel mi ?
Araca alıştıkça zevkini çıkaracaksın Mehmet. Bu arada 5.5 ortalama da gayet iyi.
Mehmet abi , CC olsaydı oooo sipariş verdiyseniz bi dahaki uzun yol daha güzel olacaktır
o güzergahta dizel 4.0 lt civarı yakıyor, 110 sabit hızla
yaris 3 ün 2 ye oranla süspansiyonu iyileştirilmiş olarak gördüm baya. daha tok ve daha az çukurları hissettirmişti bana. uzun yolda da yaris 2 bir noktadan sonra yormaya başlıyor, özellikle konforsuz koltukları ve gürültü yoruyor insanı. yaris 3 teki durumu bilemiyorum. sırf konfor, hızı hissettirmeme, yüksek hızda düşük devir gibi nedenlerden ötürü yeni model corollaya geçmek isterdim.Mehmet bey, CC ile çok güzel bir iş yapmışsınız, hadi hayırlısı benim 8 saat ayağım kopuyor uzun yola çıktığımda, 1-2 gün ayak görevini görmüyor
Kasa olarak değerlendirirsek Corolla konfor olarak daha iyi olabilir ancak hızı hissettirme me olarak beni gayet memnun etti. Dışardan ufacık tefecik görünse de direksiyona oturunca sedan arabadan farkı olmadığını düşünüyorum, yüksek hız da düşük devir konusuna gelince 1.33 yaris için 7 ileri cvt şanzıman gayet başarılı.
Yaris Corolla'dan daha konforlu bundan emin olabilirsin Mehmet.Babama 2011 sıfır Corolla Comfort ex almıştık.eşim de Yaris almıştı (senin ki ile aynı ama beyaz) İlk kullandığımda çok şaşırmıştım Corolla'dan daha konforlu,frene basınca duruyor,parke yollarda direksiyonda tıkırtı yok vb...Ankara'ya gittiğimde seninle aynı değerleri yakalıyordum.Yakıt hemen hemen aynı seviyede kalıyordu.Tüketim değerleri de aynı.İstanbul şehir içi kasa kasa 6,5 lt anca inebilidm.Daha da aşağı inmez zor biraz....Bizim ufaklığın fotoğrafları aşağıda ki linkte bakmak istersen http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54612.0