Gönderen Konu: radyatör  (Okunma sayısı 4490 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
radyatör
« : Kasım 28, 2008, 01:45:15 »
arkadaslar merhaba simdi resimlerini cekemedigimden ekleyemiyorum ama radyatör kapagının etrafında cok ufak ufak catlaklar olusmaya baslamıs bende egildigimde gördüm plastik sanki kırılmadan önceki son demlerini yasar gibi degerli forum üyelerimizden hic radyatörünü degistiren oldumu birde fiyatı hakkında bilgisi olan arkadaslar bana yardımcı olursalar cok memlun kalacagım

Toyota Club Türkiye

radyatör
« : Kasım 28, 2008, 01:45:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: radyatör
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2008, 08:18:31 »
  Selam Erdem.
 Radyatör bildiğin gibi hafif malzemeden üretiliyor. Ama plastik olan yerini çıkaramadım radyatörde. ? :)
 Radyatör'ün çok ucuz birşey olmadığını biliyorum ama yan sanayi ya da orjinal falan ne kadar bilmiyorum açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2008, 08:32:25 »
 orijinal komple radyatör 578 ytl
ama eğer sorun sadece radayatör kapağının takıldığı  plastik malzeme olan üst kazanda ise onun fiyatı da 202 ytl üst plastik kazan + 62 ytl'de o-ringi totalde ; 264 ytl yedek parça fiyatı olur.
 Serviste çalışan bi arkadaşımdan aldım fiyatları umarım yardımcı olmuşumdur.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2008, 13:52:04 »
Bende aynı sorun oldu Servise yağ değişimine gitmiştim, Usta elamana dediki Antifirizi kontrol edin birde dedi, elaman gitti geldi usta arabada antfiriz karışım su çok eksik dedi, deneme amaçlı 2 litre filan su döktüler radyatör dolmadı bende hiç kotrol etmemiştim,  fakat nasıl olur 550 km yol yaptım bu arabayla nasıl o zaman hareret yükselmedi birde 180 km hıza çıktığım da oldu inanılır gibi değil bir yanlışlık olmalı felan dedim, valla belki yeni eksilmiştir dediler ama ben hiç su yada antfiriz eklemedim dedim, sonra incelediler su döktüğümüz ağız kısmında bahse konu çatlaklardan vardı su kullanıldığı içinde tortu oluşmuştu arabayı çalıştırdığı zaman yedek tankas giden hortumdan çeşmeden akar gibi şu fışkıryordu yani çatlaktan başınçtan dolayı aşırı tazyikli su geliyordu narmalde gelmemesi lazımdı, dedim burayı tamir etmenin bir yolu yok mu dedim usta olsa bile randıman alamazsın dedi, peki değiştirelim dedim orjinali 400 ytl dedi çok para dedim o zaman 120 ytl yan sanayi var dedi onu takalım taksicilere kullanıyorum hiç şikayet gelmedi dedi, bende deneyelim usta yan man herşeyi orjinali ile değiştirirsek 12 yaşında araba zaten kimse değerinden fazla vermez satacak olursak dedim ve yan sanayi taktırdım, 3 litre Antifiriz de koydurdum ve 140 ytl verdim 1,5 senedir hiç bir fark göremedim hiç bir sıkıntım olmadı bana 1.5 yıl daha gitse orjinali ile aynı paraya gelcek    orjinalı şimdi 500 küsürmüş 500/120=4,1 katı 4,1*3=12,3 yıl ederki her üç yılde bir yeni radyatör takmış olurum yanlış anlaşılmasın orjinali taktırmak istemediğimden değil ama benim şartlarım bu elbette orjinali daha kalitelidir ve iyidir yanlış anlaşılma olmasın şimdi benim diyeceklerim bu  sen bilirsin fiyat ortada kalite ortada arabanın yaşı ortada ben bi eksoz değiştireyim dedim serviste 1300 ytl dediler orjinal çelik eksoz yani ben arabayı 1300 ytl daha fazla paraya satmam lazım mümkün değil ama arabasını çok seven insanlar ve durumu iyi olanlar orjinal taktırsınlar neticede efsane işte binmesi farklı diğer arabalardan varsın eski olsun teknolojisi az olsun kendini kanıtlamış ikinci el fiyatları ortada dimi neyse fazla dağıtmadan paşa gönlün bilir ben yan sanayisinden bir sorun yaşamadım şimdiye kadar zaten birebir kopyası Antifiriz kullandığın sürecede bir şey olcağını sanmıyorum bende eskisi hala duruyor satarken alana vereyim belki orjinal diye takıntılı biri çıkar ister o haliyle kullansın ister atsın değilmi arkadaşlar.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2008, 13:58:53 »
dedim burayı tamir etmenin bir yolu yok mu dedim usta olsa bile randıman alamazsın dedi, peki değiştirelim dedim orjinali 400 ytl dedi çok para dedim o zaman 120 ytl yan sanayi var dedi onu takalım taksicilere kullanıyorum hiç şikayet gelmedi dedi,

Bu bahsettiğiniz olay serviste mi gerçekleşti???
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2008, 17:49:57 »
Evet fakat Toyota Özel servis, dikkat sanayideki Japon Servis gibi değil, Sadece Toyota araçlar ile ilgileniyor model ve yaş sınırı yok jeepler dahil, resmi servisine Bakırcılara gidipte sökme Takma diye birde kendimizi elletmeyelim, zetan  parçadan kazanıyorlar yeterince tabii çalışma prensipleri böyle bir şey demiyorum ben cebime neresi karlı gelirse oraya giderim, yalnız Fren tertibatında orjinal balata ve disk alınması taraftarıyım, Hem Bakırcılar 2002 senesinde orjinal bana eksozu  60.000 bakımında değiştirmesi için faturanın altına not düşmüş, fakat o değişecek dediği eksoz 5 sene daha kullanıldı hiç bir sorun olmadı, orta ve arka eksozun içi dökük felan filan doğrudur belki ama, adam gibi eksoz yapmışın zamanında işte 5 sene daha gitti, ben tüp taktırdıktan sonra eksoz sesi artınca kendim değiştirdim, ustam ısrarla binebileceğimi söylemesine rağmen,  öyle arabamı para kazanılacak obje olarak görmüyor kendisini, kendisini sırf efsane satan bir galerici arkadaşın  önermesi ile tanıdım bana önerirken aracın kaputunu açmana gerek yok yanında arabayı çalıştır yeter demişti aynen abartmıyorum bende arabaya bindim meşhur ustayı tanımaya gittim vede bir daha aracımı başka bir yere götürme ihtiyacı duymadım sadece Yalnız kaporta boya bölümü yok servisin  :D
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2008, 17:55:02 »
hızlı yazacağım diye arka arkaya eş anlamlı kelimeler kullanmışım anlatım bozukluğu için kusura bakmayın artık zaten noktalama işaretleri ile aram pek iyi değil :-[
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 29, 2008, 00:29:12 »
arkadaslar tesekkür ederim su an su filan akıtma olmuyor ama fiyatlar ortada bizde taiwana yenik düsecez heralde yok bazı parcaları kesinlikle orjinal almaya calısıyorum ya aslında imkan olacak bütün parcaları orjinal alıp takacaksın hakan abicim radyatör kapagı varya o ve cevresi siyahımsı bir malzeme onda cok hafif catlamalar olmus cok dikkatli bakınca anlasılıyor ama ilerde oradan saızdırırsa kesin harelet problemi olur harelette hic ama hic istemedigim bir konu neyse arkadaslar degerli yorumlarınız icin size cok tesekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2008, 00:48:12 »
aynı sıkıntı bendede baş göstermiş bende yeni farkettim özel servis bende çıkma var üst kısmı değiştittiririz dedi :)
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '24
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 04, 2008, 17:46:39 »
1993 model corollaya  300 bin km de  değiştirdim. şikayet  aynı, radyatör  kapağının  altında ki plastik  malzeme  zamanla  özelliğini  kaybedip çatlıyor, motor  sıcak  iken  sıcak   su  basıncı  artınca  bu  çatlaklardan  su  kaçırıyor. piyasayı  araştırdım( aksaray, bostancı sanayi  sitesi) taiwan malı   aliminyum  olanlar 110-120 ytl , Nissens  Danimarka imalatı  150 ytl , Kale  uzakdoğu imalatı 180-200 ytl  idi  ben  internetten  izmitten Temiz-iş oto  radyatörden  KOYO japon malı  bakır  aldım  220 ytl  içime  sindi . Araçta  LPG var  ise  radyatör  daha  da  önemli  kalitesize  kaçmayın.  Danimarka  malıda  tercih  edilebilir  fakat  ben  otomatik  olanını  bulamamıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 07, 2009, 12:15:31 »
Bende bugün üst kazanı değiştireceğim.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!