0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhabalar , 2000 model vvt-i corollam var aracım birden çok fazla yağ eksiltme yapmaya başladı 500 km de yarım litreyi geçiyor, ve de boşta iken tam gaz yaptığımdada ekzozdan çok fazla dumanlıyor..ne yapmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim
Semih Bey,Sizin aracınızın motoru ingilitere üretimi. Motor bloğunu dökerken mikronluk hata yapılmış ve yanma odasına yağ kaçıyor ve yağ yakıyor. İlk VVT motorlar onlar. O zamanlar ilk fark edilenler serviste düzeltilmişti. Demekki sizinki yapılmamış. Siz motoru yaptıracaksınız. Sekman, piston gömlek...Size tavsiyem benim hemen böyle bir şeye param yok derseniz. Mobil 10W60 motor yağı koyup bir kontrole alın yağ yakma oranını biraz da olsa azaltabilirsiniz.
Müjdat hocam,Bu dediğiniz türden olsa neden bu zamana kadar olmamışta birden olmuş? Ayrıca belki bu arabada KAMPANYA vardır sizin dediğiniz gibiyse, servisler yapıyorsa. Malum servisler bir şeyi hayrına yapmazlar
Evet aracım lpg li, ilk zamanlar kronik olduğu için servisler yapmış ama şimdi yapar mı bilmiyorum.. birde motor yapılsa ne kadar gider acaba bilgisi olan var ise sevinirim.. aracımda şuan 10/40 yağ kullanıyorum 10/60 zarar verir mi acaba..