Konuyla ne kadar alakalı bilemiyorum ancak Vw grubunda akülerin çevresin de bile bu tür bir parça var. Benim gördüklerim o şekil. Benzinli ve maliyetten kaçınma olarak belirtiliyor ancak benim benzinli Yariste bile mevcut bu parça. Elektronik bir parça değil sonuçta. Fabrika seri üretim de maliyetinin 30 tl yi geçeceğini sanmıyorum.
Akülerde de tam tersine dışardaki ısıdan etkilenmelerini önlemek içindir.
Kışın donmasını önlemek için Yazın da dış ortamdaki sıcaktan, çünkü şarj esnasında da ısınmaktadır.
Konuya dalınca unutmuşum

Hayırlı olsun güle güle kullanın hocam, üzerinde eskisin inşallah
madde nedir ?
sert keçe ise ses kesmek için kullanılır. başka arabaların benzinli modellerinde vardır çünkü devir yükseldikçe ince frekans artar ve yüksek hızda daha az ses duyulur. özellikle yolları uzun ve hız sınırı olmayan ülkelerin arabalarında.
ayrıca sünger konulur. bildiğiniz sünger veya poli üre tan sünger koyan fransızlar var.
ben hiç poli etilen sünger kullanan üretici görmedim. yani amaç ısı olsaydı poliüretandan daha ucuza satılan polietilen sünger ile önlem alırlardı. ama sünger gibi ısıyı geçirebilen maddeler kullanıyorlar. keçe bile iyi bir yalıtım aracı değil.
özellikle dizellerde çıtırtılı sesi kesmek için kullanıyorlar. keçe bu işi çok güzel yapıyor.
döşemeciler bile kaputun yanmaması için yapılıyor deseler de ben hala ses için olduğunu idda ediyorum. yüksek devirdeki sesler için.
madde nedir ?
sert keçe ise ses kesmek için kullanılır. başka arabaların benzinli modellerinde vardır çünkü devir yükseldikçe ince frekans artar ve yüksek hızda daha az ses duyulur. özellikle yolları uzun ve hız sınırı olmayan ülkelerin arabalarında.
ayrıca sünger konulur. bildiğiniz sünger veya poli üre tan sünger koyan fransızlar var.
ben hiç poli etilen sünger kullanan üretici görmedim. yani amaç ısı olsaydı poliüretandan daha ucuza satılan polietilen sünger ile önlem alırlardı. ama sünger gibi ısıyı geçirebilen maddeler kullanıyorlar. keçe bile iyi bir yalıtım aracı değil.
özellikle dizellerde çıtırtılı sesi kesmek için kullanıyorlar. keçe bu işi çok güzel yapıyor.
döşemeciler bile kaputun yanmaması için yapılıyor deseler de ben hala ses için olduğunu idda ediyorum. yüksek devirdeki sesler için.
Özellikle rahatsız edici bir frekans için uygulanmış keçe lifli polietilen dolgulu ince sertçe bir malzeme.
Kaput, Tavan ve Bagaj boyası güneş ışınları, kar, çamur ve yanlış ürünlerle yıkama sonucu daha fazla eskimektedir.
Artık boyalar yüksek ısı alışverişlerine daha dayanıklıdır ama en kaliteli markaların boyaları bile sıcak bölgelerde, özellikle ortadoğuda UV'nin aşındırıcı ve soldurucu gücünden kurtulamamaktadır.
"Fizikçi, matematikçi, kimyaci, jeolog, antropologdan olusan bir heyet bir arastirma için arazide bulunmaktadir. Birden yagmur bastirir. Hemen yakindaki bir arazi evine siginirlar. Ev sahibi bunlara bir sey ikram etmek için biraz ayrilir. Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanir. Soba yerden 1 m kadar yukarda, altindaki dizili taslarin üzerindedir. Sobanin niçin böyle kurulmus olabilecegine dair bir tartisma baslar.
Kimyaci, ""adam sobayi yükselterek aktivasyon enerjisini düsürmüs,böylece daha kolay yakmayi amaçlamis.""
Fizikçi, ""adam sobayi yükselterek konveksiyon yoluyla odanin daha kisa sürede isinmasini saglamak istemis.""
Jeolog, ""burasi tektonik hareketlilik bölgesi oldugundan herhangi bir deprem aninda sobanin taslarin üzerine yikilmasini saglayarak yangin olasiligini azaltmayi amaçlamis.""
Matematikçi, ""sobayi odanin geometrik merkezine kurmus, böylece de odanin düzgün bir sekilde isinmasini saglamis.""
Antropolog, ""adam ilkel topluluklarda görülen atese tapmanin daha hafif biçimi olan atese saygi nedeniyle sobayi yukariya kurmus.""
Bu sirada ev sahibi içeri girer ve ona sobanin yukarda olmasinin nedenini sorarlar.
Adam cevap verir: ""Boru yetmedi."
bu ve buna benzer hikayelere birde iksitatçı ekleniyordu sıra ona gelince bunun bir varsayım olduğunu düşünürsek diye başlardı hep..