0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar herkese selamlar,Toyota Corolla 1.33 life kullanıcısıyımForumda yeniyim Daha önceki sorunuma yardımcı olduğunuz için aktif olarak bu forumu kullanmaya başlamaya karar verdim.Hepinize çok teşekkürler.Şimdi size sorum şu;Benim aracım 4bin km de henüz.Yakıt olarak 10-12 litre civarı tüketiyor bana yüksek geldi.Toyota'nın sitesinde 5.6 litre gösteriyor.Bu modellerde kaloriferin sıcaklığını max. seviyeye getirince klima devreye giriyor diye duymuştum.Ben de sürekli kaloriferi max sıcaklıkta ve 4. kademede kullanıyorum.Doğru mudur bu?Bu kadar yakıt fark eder mi?Lpg yaramaz bu araçlara demişlerdi.Bu konudaki görüşleriniz nedir?
Bu modellerde kaloriferin sıcaklığını max. seviyeye getirince klima devreye giriyor diye duymuştum.Ben de sürekli kaloriferi max sıcaklıkta ve 4. kademede kullanıyorum.Doğru mudur bu?Bu kadar yakıt fark eder mi?
Bende 2 aylık 1.33 Corolla sahibiyim. 1567 km deyim. Kışın klima kullanmıyorum da kaloriferi ise kullanmam gerekirse 2. kademe de hatta 1. kademe de kullanıyorum ve yetiyor bana. Yakıta gelirsek, yol bilgisayarını zaman zaman sıfırlayın. 15 gün önce yol bilgisayarını sıfırladım ve TEM oto yolundan gidiş oto yol, gönüş E-5 olmak üzere 55 km'lik yol yaptım ki yakıtı denemek için. 6. vites ile 110 - 120 km / h aralığında gittim ve 6.0'a düştüm. Hatta fotoğrafım bile var forum da. Ve aynı gün öğle den sonra sıkışık trafik de 7.2 - 7.3'lere çıktım. Bence sıfırlayın öyle deneme yapın.
Bilemiyorum ya açıkcası bu yakıt bana fazla geldi.Km sıfırlayarak ölçtüm ben de bugünkü ölçümümde 12 lt yaktı sürekli eğimi düşük yol sabit hız ve şehir içi kullandım.Çok değil mi bu yakıt ya 1.3 motor var bu kaputun altında ben de aynı zamanda 1.9 D motorlu Renault Traffic var koca araba ya bunla aynı yakıyor ya daha az yakıyor.Bi de yakıt şu sıralar ucuz yine zamlanırsa herhalde binemeyiz ya.Aktif olarak iş için kullanıyorum bi de ben bu aracı Bana çok geldi açıkçası ya fabrika 5.6 lt veriyor ben düşünmüştüm ki olsa olsa 6-7 lt olur şehir içi.Hiç ummazdım böylesini
Sizin arabada sorun var o zaman. Ben sıfırladım 44'den açılış yaptı ve TEM oto yoluna çıkana kadar 7.6'ya düştüm ve Göztepe E-5'den 6. vites ile TEM çıkışına girdim ve oradan Kartal gişelere kadar 6.3'e kadar düştüm ve gişelerden çıkıp E-5'e kadar 6.0'ı gördüm. Şehir içinde en fazla 7.3 - 7.6 gördüm geçen pazar günü.
Havalandırma yönü olarak, ön cam seçtiğinizde otomatik olarak AC devreye giriyorsa AC'yi iptal edin.
Sanki sorun biraz kullanma tarzı ile ilgili gibi geldi bana.Öncelikle bir arkadaşın dediği gibi şarj dinamosuna yük bindiren tüm elektrikli ekipmanları daha dikkatli kullanmak gerekiyor. Isıtma, havalandırma gibi. Yeteri kadar kullanmak gerekiyor. Bir kere ısınma için bence klima kullanılmamalı. Zaten benzinli motor dizele göre çok çabuk ısınıyor. Motor sıcaklığı ısınma için yeterli oluyor. Fan hızı şiddeti için de en fazla ikinci kademe yeterli olur diye düşünüyorum. Hele ki Yaris gibi iç hacmi nispeten daha küçük bir araçta.Ayrıca gündüz, hava kapalı ve yağmurlu falan değilse farlar yakılmamalı.Freni mümkün olduğunca az kullanmak önemli. Önümüzdeki trafiği iyi gözlemleyip frene basmak yerine zamanında gazdan ayağımızı çekerek veya manuel vitesler için vites küçülterek kompresyonla yavaşlamalıyız. Bu hem gaza fazladan basmamızı engeller, hem de freni daha az kullanmamızı sağlar.Bana göre, özellikle şehir içi trafiğinde yakıt tüketimine en fazla etki eden ektenlerden bir tanesi kalkış şeklimiz yani kısaca birinci vitesi kullanma şeklimiz. Aracı kaldırırken gaza gereğinden fazla basmamak ve yavaşça kalkmak gerekiyor. Kalkışın hemen sonrasında da vakit kaybetmeden ikinci vitese geçmek gerekiyor. Tabi bunlar otomatik vites için tam olarak geçerli değil. Ancak otomatik viteslerde gaza hafif basıldığında vites daha düşük devirlerde değişiyor. Hatta gaza sabit bi şekilde basarken gazdan ayağınızı hafif çekince hemen bir üst vitese geçiyor otomatikler Buna ek olarak tabi ivmemizi düşük tutmalıyız.Bunları uyguladıktan sonra eminim ki yakıt tüketiminiz gözle görülür şekilde düşecektir.