Gönderen Konu: Toyota Corolla 1.33 Life Yakıt!Yardım!  (Okunma sayısı 12035 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 4200
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Toyota Corolla 1.33 Life Yakıt!Yardım!
« : Ocak 28, 2015, 03:02:20 »
Arkadaşlar herkese selamlar,
Toyota Corolla 1.33 life kullanıcısıyım
Forumda yeniyim
Daha önceki sorunuma yardımcı olduğunuz için aktif olarak bu forumu kullanmaya başlamaya karar verdim.
Hepinize çok teşekkürler.

Şimdi size sorum şu;
Benim aracım 4bin km de henüz.
Yakıt olarak 10-12 litre civarı tüketiyor bana yüksek geldi.
Toyota'nın sitesinde 5.6 litre gösteriyor.
Bu modellerde kaloriferin sıcaklığını max. seviyeye getirince klima devreye giriyor diye duymuştum.
Ben de sürekli kaloriferi max sıcaklıkta ve 4. kademede kullanıyorum.
Doğru mudur bu?Bu kadar yakıt fark eder mi?
Lpg yaramaz bu araçlara demişlerdi.Bu konudaki görüşleriniz nedir?

Toyota Club Türkiye

Toyota Corolla 1.33 Life Yakıt!Yardım!
« : Ocak 28, 2015, 03:02:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla 1.33 Life Yakıt!Yardım!
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2015, 03:37:57 »
Öncelikle aramıza hoş geldiniz.

Yakıtınız zamanla 2 LT kadar azalır.

Hocam 4. kademeye hiç gerek yok bence, sürekli olarak nasıl 4. kademede kullanıyorsunuz ki ?  Aracı çalıştırdığınız gibi direkt olarak kaloriferi 4. kademeye mi getiriyorsunuz ? Ben 2. kademeye getirmeye bile gerek duymuyorum.
Klima, çakmaklık, buğu çözücü rezistans gibi akım çeken ve şarj dinamosuna yük bindiren her aksam yakıtı belirgin bir düzeyde arttırır.

4. kademede klimanın devreye girme olayını bilmiyorum fakat dizel motorlu Toyota'larda kalorifer 4. kademeye getirildiğinde kalorifer içerisindeki ek ısıtıcı devreye giriyor ve ekstradan 5 derece daha fazla ısı veriyor diye biliyorum. Benzinlilerde de bu sisteme geçmiş olabilirler.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2015, 07:41:55 »
Bende 2 aylık 1.33 Corolla sahibiyim. 1567 km deyim. Kışın klima kullanmıyorum da kaloriferi ise kullanmam gerekirse 2. kademe de hatta 1. kademe de kullanıyorum ve yetiyor bana. Yakıta gelirsek, yol bilgisayarını zaman zaman sıfırlayın. 15 gün önce yol bilgisayarını sıfırladım ve TEM oto yolundan gidiş oto yol, gönüş E-5 olmak üzere 55 km'lik yol yaptım ki yakıtı denemek için. 6. vites ile 110 - 120 km / h aralığında gittim ve 6.0'a düştüm. Hatta fotoğrafım bile var forum da. Ve aynı gün öğle den sonra sıkışık trafik de 7.2 - 7.3'lere çıktım. Bence sıfırlayın öyle deneme yapın.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2015, 08:42:21 »
eğer istanbul ankara gibi metropolde yada sıkışık trafiiği olan bir şehirde iseniz 10 litre normal bu motor için
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2015, 09:32:24 »
Forumda yeniyim
Daha önceki sorunuma yardımcı olduğunuz için aktif olarak bu forumu kullanmaya başlamaya karar verdim.

Şimdi size sorum şu;
Bu modellerde kaloriferin sıcaklığını max. seviyeye getirince klima devreye giriyor diye duymuştum.

Öncelikle havayı yönlendirdiğiniz konuma göre  aracın motoru soğuk olduğu için klimanın devreye girmesi mümkün olabilir ancak girse de ac tuşunun ışığı yanar.Siz de Ac tuşuna basarak normal fan moduna geçebilirsiniz. Buna dikkat etmelisiniz. Yakıt konusuna gelince benim 1.33 otomatik yarisim yol bilgisayarı ortalama 10.5 -11 gösteriyor. Nedeni de bulunduğum semt ve çevresi dik rampa ve sürekli düşük hızlarda kullanmak zorunda kalıyorum. Eğer rampa gibi bir yerde park etmek için birden fazla manevra yaparsam ortalamam anın da 0.5 lt artıyor.
@Burak Atılgan (32862) abinin dediği gibi bir yolda kullanırsam eğer 5- 6 litre aralığını sağlıyorum. Yani anlayacağınız tamamen kullanım ama en büyük neden yol ve trafik. Arabam da sıkıntı olmadığına eminim çünkü çevrem dekiler de aynı tüketime sahip :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2015, 10:35:41 »

Havalandırma yönü olarak, ön cam seçtiğinizde otomatik olarak AC devreye giriyorsa AC'yi iptal edin.
Muhakkak dışarıdan taze hava girişi olmalıdır. İç sirkülasyon kullanmayın.
Başlangıçta max. ısı seviyesi seçebilirsiniz ama sıcaklık gelmeye başladığında havalandırma yönünü "ön cam ve ayaklar" şeklinde ayarlayıp yeterince ısıtın.
Çok fazla ısı almak ve 4. kademe fan kullanmak elbette daha fazla yakıt harcatacaktır.
TPMS yoksa Lastik havalarınıza dikkat edin.

Türkiyede satılan araçlarda ilave ısıtıcı sistem yok. Zaten gerekte yok.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 28, 2015, 10:53:04 »
şu kış koşullarında, hele de kısa mesafe kullanıyorsanız normal. benim işe gidişim yokuş aşağı soğuk motor, ve eve dönüşüm ise 8 kmlik yokuş. haliyle benim de yakıt tüketimim 8-9 oluyor yaris gibi hafif bir araçta hem de.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2015, 16:18:32 »
Bilemiyorum ya açıkcası bu yakıt bana fazla geldi.

Bende 2 aylık 1.33 Corolla sahibiyim. 1567 km deyim. Kışın klima kullanmıyorum da kaloriferi ise kullanmam gerekirse 2. kademe de hatta 1. kademe de kullanıyorum ve yetiyor bana. Yakıta gelirsek, yol bilgisayarını zaman zaman sıfırlayın. 15 gün önce yol bilgisayarını sıfırladım ve TEM oto yolundan gidiş oto yol, gönüş E-5 olmak üzere 55 km'lik yol yaptım ki yakıtı denemek için. 6. vites ile 110 - 120 km / h aralığında gittim ve 6.0'a düştüm. Hatta fotoğrafım bile var forum da. Ve aynı gün öğle den sonra sıkışık trafik de 7.2 - 7.3'lere çıktım. Bence sıfırlayın öyle deneme yapın.
Km sıfırlayarak ölçtüm ben de bugünkü ölçümümde 12 lt yaktı sürekli eğimi düşük yol sabit hız ve şehir içi kullandım.

Çok değil mi bu yakıt ya 1.3 motor var bu kaputun altında ben de aynı zamanda 1.9 D motorlu Renault Traffic var koca araba ya bunla aynı yakıyor ya daha az yakıyor.
Bi de yakıt şu sıralar ucuz yine zamlanırsa herhalde binemeyiz ya.
Aktif olarak iş için kullanıyorum bi de ben bu aracı
Bana çok geldi açıkçası ya fabrika 5.6 lt veriyor ben düşünmüştüm ki olsa olsa 6-7 lt olur şehir içi.
Hiç ummazdım böylesini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2015, 16:48:19 »
Bilemiyorum ya açıkcası bu yakıt bana fazla geldi.
Km sıfırlayarak ölçtüm ben de bugünkü ölçümümde 12 lt yaktı sürekli eğimi düşük yol sabit hız ve şehir içi kullandım.

Çok değil mi bu yakıt ya 1.3 motor var bu kaputun altında ben de aynı zamanda 1.9 D motorlu Renault Traffic var koca araba ya bunla aynı yakıyor ya daha az yakıyor.
Bi de yakıt şu sıralar ucuz yine zamlanırsa herhalde binemeyiz ya.
Aktif olarak iş için kullanıyorum bi de ben bu aracı
Bana çok geldi açıkçası ya fabrika 5.6 lt veriyor ben düşünmüştüm ki olsa olsa 6-7 lt olur şehir içi.
Hiç ummazdım böylesini

Sizin arabada sorun var o zaman. Ben sıfırladım 44'den açılış yaptı ve TEM oto yoluna çıkana kadar 7.6'ya düştüm ve Göztepe E-5'den 6. vites ile TEM çıkışına girdim ve oradan Kartal gişelere kadar 6.3'e kadar düştüm ve gişelerden çıkıp E-5'e kadar 6.0'ı gördüm. Şehir içinde en fazla 7.3 - 7.6 gördüm geçen pazar günü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 29, 2015, 16:51:11 »
Sizin arabada sorun var o zaman. Ben sıfırladım 44'den açılış yaptı ve TEM oto yoluna çıkana kadar 7.6'ya düştüm ve Göztepe E-5'den 6. vites ile TEM çıkışına girdim ve oradan Kartal gişelere kadar 6.3'e kadar düştüm ve gişelerden çıkıp E-5'e kadar 6.0'ı gördüm. Şehir içinde en fazla 7.3 - 7.6 gördüm geçen pazar günü.
Ben bi tekrar deniyeyim o zaman ya olmadı bakımda bi gözden geçiririz yine
Sağolasın hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 29, 2015, 17:45:43 »
Havalandırma yönü olarak, ön cam seçtiğinizde otomatik olarak AC devreye giriyorsa AC'yi iptal edin.
abi bende de öyle oluyo nasıl iptal edebiliriz?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 29, 2015, 23:28:47 »
Denedim tekrar motor soğukken kaloriferi max sıcaklıktayken 1.kademeye bile alsam devir yükseliyor sıcaklığı düşürünce normale dönüyor ama motor sıcakken aynı şeyi yapmadı ilginç ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 04, 2015, 09:21:38 »
Ben de de 1,33 Life var 10- 12 lt arası yakıyor. Nasıl iş anlamadım gitti.
Honda Civic var dı bundan önce  daha az yakıt tüketiyordu. Çözümü olan var mı  yakıtı nasıl düşerecegiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 04, 2015, 09:33:28 »
Vallahi garip durum. Ben en fazla 9.5'i gördüm o da karlı ve soğuk hava dalgasının kol gezdiği Ocak ayının ilk haftalarındaydı. Şu an en fazla gördüğüm 7.0 - 7.5 arası. O da şehir içi dur/kalk'lı yollar da.  Bence siz en iyisi yol bilgisayarını sıfırlayın ve şöyle bir 50 km yol gidin E-5 veya TEM yolundan ve geri dönün bakalım uzun mesafe ve açık yol da ne gösterecek. Çünkü ben 6.0'ı gördüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 04, 2015, 10:22:08 »
Sanki sorun biraz kullanma tarzı ile ilgili gibi geldi bana.
Öncelikle bir arkadaşın dediği gibi şarj dinamosuna yük bindiren tüm elektrikli ekipmanları daha dikkatli kullanmak gerekiyor. Isıtma, havalandırma gibi. Yeteri kadar kullanmak gerekiyor. Bir kere ısınma için bence klima kullanılmamalı. Zaten benzinli motor dizele göre çok çabuk ısınıyor. Motor sıcaklığı ısınma için yeterli oluyor. Fan hızı şiddeti için de en fazla ikinci kademe yeterli olur diye düşünüyorum. Hele ki Yaris gibi iç hacmi nispeten daha küçük bir araçta.
Ayrıca gündüz, hava kapalı ve yağmurlu falan değilse farlar yakılmamalı.
Freni mümkün olduğunca az kullanmak önemli. Önümüzdeki trafiği iyi gözlemleyip frene basmak yerine zamanında gazdan ayağımızı çekerek veya manuel vitesler için vites küçülterek kompresyonla yavaşlamalıyız. Bu hem gaza fazladan basmamızı engeller, hem de freni daha az kullanmamızı sağlar.
Bana göre, özellikle şehir içi trafiğinde yakıt tüketimine en fazla etki eden ektenlerden bir tanesi kalkış şeklimiz yani kısaca birinci vitesi kullanma şeklimiz. Aracı kaldırırken gaza gereğinden fazla basmamak ve yavaşça kalkmak gerekiyor. Kalkışın hemen sonrasında da vakit kaybetmeden ikinci vitese geçmek gerekiyor. Tabi bunlar otomatik vites için tam olarak geçerli değil. Ancak otomatik viteslerde gaza hafif basıldığında vites daha düşük devirlerde değişiyor. Hatta gaza sabit bi şekilde basarken gazdan ayağınızı hafif çekince hemen bir üst vitese geçiyor otomatikler :) Buna ek olarak tabi ivmemizi düşük tutmalıyız.

Bunları uyguladıktan sonra eminim ki yakıt tüketiminiz gözle görülür şekilde düşecektir.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 04, 2015, 10:53:16 »
Sanki sorun biraz kullanma tarzı ile ilgili gibi geldi bana.
Öncelikle bir arkadaşın dediği gibi şarj dinamosuna yük bindiren tüm elektrikli ekipmanları daha dikkatli kullanmak gerekiyor. Isıtma, havalandırma gibi. Yeteri kadar kullanmak gerekiyor. Bir kere ısınma için bence klima kullanılmamalı. Zaten benzinli motor dizele göre çok çabuk ısınıyor. Motor sıcaklığı ısınma için yeterli oluyor. Fan hızı şiddeti için de en fazla ikinci kademe yeterli olur diye düşünüyorum. Hele ki Yaris gibi iç hacmi nispeten daha küçük bir araçta.
Ayrıca gündüz, hava kapalı ve yağmurlu falan değilse farlar yakılmamalı.
Freni mümkün olduğunca az kullanmak önemli. Önümüzdeki trafiği iyi gözlemleyip frene basmak yerine zamanında gazdan ayağımızı çekerek veya manuel vitesler için vites küçülterek kompresyonla yavaşlamalıyız. Bu hem gaza fazladan basmamızı engeller, hem de freni daha az kullanmamızı sağlar.
Bana göre, özellikle şehir içi trafiğinde yakıt tüketimine en fazla etki eden ektenlerden bir tanesi kalkış şeklimiz yani kısaca birinci vitesi kullanma şeklimiz. Aracı kaldırırken gaza gereğinden fazla basmamak ve yavaşça kalkmak gerekiyor. Kalkışın hemen sonrasında da vakit kaybetmeden ikinci vitese geçmek gerekiyor. Tabi bunlar otomatik vites için tam olarak geçerli değil. Ancak otomatik viteslerde gaza hafif basıldığında vites daha düşük devirlerde değişiyor. Hatta gaza sabit bi şekilde basarken gazdan ayağınızı hafif çekince hemen bir üst vitese geçiyor otomatikler :) Buna ek olarak tabi ivmemizi düşük tutmalıyız.

Bunları uyguladıktan sonra eminim ki yakıt tüketiminiz gözle görülür şekilde düşecektir.

Abdullah klimayı açmadan inan buğu gitmiyor. İlk defa toyota da rast geldim daha önceki kullandığım araçlarda hiç fark etmemiştim. Normal fanda buğu gidiyordu. Yakıt konusuna gelince inan kullanım tarzı apaci gibi olmadıkça eminim yakıta 1 litre ancak fark ediyor. Burak abinin bahsettiği güzergahta bende 6 litre yi yakalıyorum ancak istanbul da ana güzargah hariç çoğu semtler arası geçiş yokuş çık yokuş in yokuş çık şeklin de. İstanbul da 10 - 11 arasındaki ortalamam Ankaraya geldim nerdeyse yarı yarıya indi. Birde şu var ne kadar düşük ortalama ile uzun yol gidilmişse şehir içi kullanım ortalamayı o kadar geç yükseltiyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 04, 2015, 11:11:21 »
Hmmm. O buğu gitmemesi olayını ben 2014 Focus'ta gördüm. Gerçekten klimayı açmadan çok zor gidiyordu. Acaba tasarımla ilgili bir sıkıntı mı bu? Yani havanın cam yüzeyindeki hareketi belirli bir şekilden farklı olduğunda buğu daha mı zor gidiyor? İlginç. Benim araçta sıcaklık ayarı ne olursa olsun, havayı dışarıdan alıyorsam, fanı açar açmaz, birinci kademede bile olsa buğu gidiyor.
Aslında bu yakıt tüketimiyle ilgili anlattıklarım uygulamalı olarak görülünce çok daha iyi anlaşılacak durumlar.
Bir de Mehmet hocam, yakıt/yapılan yol şeklinde hesap yaparsan daha doğru sonuçlara ulaşırsın diye düşünüyorum.
Şahsen ben yol bilgisayarlarının yakıt tüketimini hiç bir koşulda tam olarak doğru ölçebileceğini düşünmüyorum. Sadece anlık yakıt tüketimi göstergesini, gaza uygulanacak baskı ile ilgili ipucu aracı olarak görüyorum. Bununla birlikte yolculuk süresi, ortalama hız gibi istatistiki bilgiler işe yarayabiliyor. Onların da yanlış olma ihtimali yok zaten :)
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 04, 2015, 11:32:59 »
Garip ama gerçek, bende buğu klimayı açmaya gerek kalmadan normal kalorifer ile camlara üfleyerek ve en fazla 2. kademe de gidiyor  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 04, 2015, 11:43:49 »
Neden klima açmaya korkuyoruz ki? Dışardan hava alma açık ise klimayı kullanmaya gerek kalmıyor ama ani buğu çözmek için klima şart
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 04, 2015, 12:33:46 »
Forumda yeniyim

Şimdi size sorum şu;
Aynı araçtan benimde var. Iki haftadır Adanadayım. Ful şehir içi ve oldukça da seri kullanıyorum yol bilgisayarı ortalamam 7.4 lt. Sizin yakıt onormal derecede fazla. Öncelikle onu bir kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. LPG konusuna gelince ben aldığım gün LPG taktırdım. Şehir içi 17 Kuruş yakıyor arabam. Bir önceki kasa 2012 model 1.33 kaynımda var. O da yaklaşık üç buçuk yıldır LPG li kullanıyor. Tek bir sorun yaşamadı. Onun ortalaması da lpg de 18 Kuruş civarında. Adana da LPG litresi:2.09₺
Corolla1.33 life LPG, Cc ile Sınırsız km