Gönderen Konu: Lada vesta  (Okunma sayısı 8212 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Lada vesta
« Yanıtla #20 : Ocak 26, 2015, 17:39:11 »
Avto Vaz isimli Rus otomobil şirketi, Lada Vesta'yı çıkardı. Otomobilin çıkış fiyatı 6100 dolardan başlıyor. Ancak bu durum pek sevindirmesin çünkü aracın Türkiye'de satış fiyatı yüksek vergiler nedeniyle 26 bin TL'yi geçecek, donanımına göre 30 bin TL'yi bulacak...

Test üretimin seri üretim öncesi bir hazırlık olduğunu belirten Avto VAZ Başkanı Bo Andersson, Rusya’nın yeni model araçlarının üretimi ile ilgili takvimin planlandığı şekilde ilerlediğini söyledi...

Vesta’lar geçen yıl test için Almanya’ya gönderildi ve hem ABS, hemde denge testleri başarılı bir şekilde yapıldı... Vesta’ların Lada Priora’ların yerini alması düşünülüyor. İlk önce Hatchback tip araçlar üretilecek, daha sonra ise sedanlar.

Aracın çıkış fiyatı Rus Para birimi ile 6100 dolara denk gelen 400 bin ruble... Bu modelin Rusya’da 2015’in en iyi aracı seçileceği tahmin ediliyor.

1.4 litrelik turbo motor bulunacak ve 100 beygir gücüne sahip olacak.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 26, 2015, 17:39:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 26, 2015, 17:49:17 »
haberi bir yerde daha okumuştum. türkiye pazarında tutarmı orası meçhul. ama muadillerine göre ucuz olacağı kesin. bekleyip göreceğiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 26, 2015, 17:53:02 »
Şaka gibi ya 6100 dolara bu araç sudan ucuz :) bence en fulü 30.000 tl olursa bu araç yok satar.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 26, 2015, 17:57:54
haberi bir yerde daha okumuştum. türkiye pazarında tutarmı orası meçhul. ama muadillerine göre ucuz olacağı kesin. bekleyip göreceğiz.

Enes Lada çok eski bir üretici ve araçları gerçekten çok sağlamdı Niva Samara ülkemizde tutulmuş ve çok satılmıştı ve hala bu araçları dağ bayır dere tepe kullananlar var. Bu aracında çok satılacağını düşünüyorum hele ki malum diğer araçlar 100.000 tl yaklaşmışken ve dizaynını çok beğendim motor hacmi 1.4 düşük ama turbo olacak deniliyor 100 hp gücü bana düşük geldi 1.2 TSI 122 beygir bu epey düşük kalmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 11, 2015, 21:57:58 »
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 11, 2015, 22:10:17 »
lada sağlam mıydı ? :)

lada az yakıyordu. hepsi buydu.

şimdi vesta ucuz olsun az yaksın yine gözde bir araba olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 11, 2015, 22:22:39 »
Vesta'nın platform kardeşi X-Ray

https://www.youtube.com/watch?v=1HCrLpJfKAM
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 11, 2015, 22:26:15 »
Vesta'nın platform kardeşi X-Ray

https://www.youtube.com/watch?v=1HCrLpJfKAM
Duster ile plartform kardeşi sanırım

Vesta'nın station modeli olursa almayı düşünebilirim.Logdy iş amaçlı benim için çok ideal bir araba ama fiyatı çok yüksek.Hem otomobil hem de Doblo  kadar geniş hacime sahip.Böyle bir araba olursa düşünebilirim.
Her trafik ekibi gördüğümde ödüm kopuyor.Eksiğim falan yok ama yine de polisi görmek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Şubat 11, 2015, 22:57:27 »
Vestada:

Benzinli Turbo motor

CVT şanzıman

Arkada torsiyon çubuğu

Aracın altı komple plastik kaplama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 12, 2015, 12:29:38 »
Eee rusların Bir şekilde para kazanması lazım gaz ,Petrol satışları ve Fiyatı düştü .  :D :lol:
Lada dacia ya alternat Olabilir  :D :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 12, 2015, 12:42:06 »
Vestada:

Benzinli Turbo motor

CVT şanzıman

Arkada torsiyon çubuğu

Aracın altı komple plastik kaplama
TR'de eğer çok satmak istiyorlarsa turbo dizel ünite getirmeleri lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 12, 2015, 13:45:45 »
Lada ülkemizde ve dünyada aslında hatırı sayılı bir zamandır yer almakta. Şayet görsellerdeki gibi bir otomobil üretirler ve malzeme kalitesini en azından normal düzeyde tutarlarsa ülkemiz pazarında çok geniş bir müşteri kitlesine ulaşacağını düşünüyorum. Bu da belki b sınıfında yer alan poloyu tahtından edebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 12, 2015, 13:47:53 »
Polo'yu belki zorlayamaz ama piyasada hatırı sayılır yer edinebilir. Bizde 90 model samara vardı, önce şahin'e bindim sonra Samara'ya Mercedes gibi gelmişti yola çok iyi yapışıyor ve az yakıyordu.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Şubat 12, 2015, 15:38:35 »
Lada'nın piyasa yeni araç göndermemesinden dolayı Tata, Samand, Geely, Chery gibi markalar bu boşluğu doldurmaya çalıştıysa da Lada gibi satış yapamadılar.Bu markalarını otomobil satışının toplamı Lada kadar olabilir diye düşünüyorum.Düşünüyorum çünkü elimde her hangi bir veri yok.Ve Lada bu saydığım araçlardan çok daha iyi duruyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 12, 2015, 15:53:37 »
Polo'yu belki zorlayamaz ama piyasada hatırı sayılır yer edinebilir. Bizde 90 model samara vardı, önce şahin'e bindim sonra Samara'ya Mercedes gibi gelmişti yola çok iyi yapışıyor ve az yakıyordu.

Aytaç Bey vesta da şayet malzeme kalitesi fiyatına rağmen orta kalite olur, yol tutuş dinamikleri, iç mekan ferahlığı ve bagaj hacmi yeterli olursa poloyu tahtından bile edebilir. Bizim insanımız ne alacağını çok iyi bilir. Şayet bazı markaların tekelinde kalındıysa bu kalite olgusundandır. Yukarıda belirttiğim özelliklerde muadil bir otomobil çok iyi yerler edinebilir. Çünkü lada markası Türkiye piyasasına doksanlı yılların başında girdi ve halen piyasada olan bir marka. Köklü de bir kuruluş ve güven ortalaması bence oldukça da yüksek. Tabi burada yetkili servis ağı ile parça dayanım süreleri ve kalitesi belirli rol oynayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Şubat 12, 2015, 16:07:08 »
Hem Lada hemde çin ürünlerin hepsi iyidir. Yıllarca Renault kullanmış ve hayranı olan bir arkadaşım Cherry aldı ve bugüne kadar neden böyle bir otomobili tercih etmediğini anlayamadığını belirtiyor. Kalitesi, Donanımı ile gerçekten oldukça iyi bir otomobil. Lada yenilik yapmada gecikti ama görüntü olarak çinli rakiplerinden aşağı kalır yanı olmadığı kanısına varılabiliyor. Bu paralara bu kalitelere ulaşılabilmesı bir çok insanı sevindiriyor. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 12, 2015, 20:24:57 »
Sağlam araçlar vesselam ülkemizde 5 yıl üstüste en çok satan otomobil diye hatırlıyorum Samara 89 yılında gelmişti galiba https://www.youtube.com/watch?v=JsZELdNdGGw

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 12, 2015, 21:13:25 »

Rus Mercedesi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 700
  • Model Yılı: '15
  • 35 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 24, 2015, 16:37:55 »
Arkadaşlar Lada'yı ben de takip ediyorum. Ama olayı sadece Vesta olarak düşünmeyin. www.lada.com.tr Bu adreste birçok yeni lada modeli tanıtılmış.
Henüz satış fiyatları belli değil ve henüz satışları da başlamamış sanırım. İletişim numarasını aradım ama sadece çalıyor, açan yok henüz :)

Niva dışında hepsi yenilenmiş. Bu yıl sonu yada seneye araç değiştirme gibi bi planım var. Aracım şuan Corolla 1,3 Terra 2000 (yuvarlak farlı)
Memnunum ama açıkçası söylendiği gibi Vesta yada diğer modeller aşağı yukarı 25-35 aralığında gelirse, corolla'mın üzerine para katıp
sıfır km Lada düşünebilirim... Toyota'yı çok seviyorum açıkçası ama 10 yaşında bir Avensis veya Corolla almaktansa, sürüş testinde içime sinmesi
ve konforu/güvenliği beni tatmin etmesi suretiyle uzunca süre binmek için sıfır km Lada daha mantıklı geliyor.
Bildiğim kadarıyla Lada'ların parça ve bakım maliyetleri de oldukça cüzi... Bugüne kadar Lada kullanıp memnun kalmayan dostum da yok.
Çevremde çokça kullanan var... Sadece biraz konforsuz ama sağlam diye biliyorum.

Ve bu tamamen benim görüşüm olmak koşuluyla söylüyorum, sıfır Renault mu? Fiat mı? Yoksa Lada mı deseler, sabaha kadar sorsalar cevabım Lada olur...
Lada bu markalara yüz çeker... Adamlar sıfır arabalarına 40-50 istiyor... Millet te peynir ekmek gibi alıyor.
Zannedersem Lada da uçuk rakamlar istemezse 90'lı yıllardaki rüzgarını estirebilir ülkemizde...

Herkese iyi sürüşler...
2009-2013: Tofaş Şahin 1,6-1991
2013-2015: Toyota Corolla 1,3 Terra-2000
2015-........: Mitsubishi Attrage 1,2 İntense-2015

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 24, 2015, 19:09:41 »
Arkadaşlar Lada'yı ben de takip ediyorum. Ama olayı sadece Vesta olarak düşünmeyin. www.lada.com.tr Bu adreste birçok yeni lada modeli tanıtılmış.
Henüz satış fiyatları belli değil ve henüz satışları da başlamamış sanırım. İletişim numarasını aradım ama sadece çalıyor, açan yok henüz :)

Niva dışında hepsi yenilenmiş. Bu yıl sonu yada seneye araç değiştirme gibi bi planım var. Aracım şuan Corolla 1,3 Terra 2000 (yuvarlak farlı)
Memnunum ama açıkçası söylendiği gibi Vesta yada diğer modeller aşağı yukarı 25-35 aralığında gelirse, corolla'mın üzerine para katıp
sıfır km Lada düşünebilirim... Toyota'yı çok seviyorum açıkçası ama 10 yaşında bir Avensis veya Corolla almaktansa, sürüş testinde içime sinmesi
ve konforu/güvenliği beni tatmin etmesi suretiyle uzunca süre binmek için sıfır km Lada daha mantıklı geliyor.
Bildiğim kadarıyla Lada'ların parça ve bakım maliyetleri de oldukça cüzi... Bugüne kadar Lada kullanıp memnun kalmayan dostum da yok.
Çevremde çokça kullanan var... Sadece biraz konforsuz ama sağlam diye biliyorum.

Ve bu tamamen benim görüşüm olmak koşuluyla söylüyorum, sıfır Renault mu? Fiat mı? Yoksa Lada mı deseler, sabaha kadar sorsalar cevabım Lada olur...
Lada bu markalara yüz çeker... Adamlar sıfır arabalarına 40-50 istiyor... Millet te peynir ekmek gibi alıyor.
Zannedersem Lada da uçuk rakamlar istemezse 90'lı yıllardaki rüzgarını estirebilir ülkemizde...

Herkese iyi sürüşler...

Yanlış bilmiyorsam renault ladayı satın aldı :) Megane 1 - 2 üzerine kurulu üretecek sedanları. Lada şuan sanderoyuda üretiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 700
  • Model Yılı: '15
  • 35 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 27, 2015, 15:38:57 »
Söylendiğine göre Renault Lada'nın %25 hissesini almış, ancak bu durum sadece ekonomik bir durummuş. Yani bir nevi Çinli Geely (yanlış biliyorsam düzeltin)
benim de çok beğendiğim firma olan Volvo'yu satın almış, herkese bir korku salınmıştı. Ama yetkili firma açıklama yapmış, Volvo aynı çalışmalarına İsveç'te devam edecek, Çin üretimi Volvo'lar sadece Çin'de kalacak demişti. Ben de bu konuda Volvo Cars Türkiye'ye mail attım ve aynı cevabı almıştım.
Yadi Renault - Lada olayı da aynı bu olay, en azından anladığım bu...

Aynı zamanda internetten Lada Yetkili Bayii olduğunu söyleyen bir kişinin mesajını okudum. Mesajı aşağıya kopyalıyorum.
İşte link : http://www.yenimodelarabalar.com/lada-yeni-modelleriyle-geliyor-835.html

İşte Mesaj:
------------------

ÖTE YANDAN ŞUNU DA BELİRTEYİM...
Yukarıda Gökhan arkadaşımızın yazdığı gibi Lada gerçekten de Megane konsepti üzerine üretim yapacaksa yada Renault motoru ile üretilecekse,
yine şahsi fikrim olarak söylüyorum, Lada araçlarına hiç dokunmadan ve mümkün olan en hızlı ve güvenli bir şekilde olay yerini terketmek, Lada
defterini sonsuza kadar kapatmak en akıllıca hareket olacaktır...

Herkese iyi sürüşler....

Düzenleme: Büyük harf silinmesi.
2009-2013: Tofaş Şahin 1,6-1991
2013-2015: Toyota Corolla 1,3 Terra-2000
2015-........: Mitsubishi Attrage 1,2 İntense-2015