Gönderen Konu: Efsaneye hangi xenon?  (Okunma sayısı 5955 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Efsaneye hangi xenon?
« : Kasım 27, 2008, 16:15:50 »
Arkadaşlar efsaneye xenon far kiti taktırmayı düşünüyorum fakat kafama takılan hususlar var.
Şimdi bizim ampüller H4'müş. Yani uzun-kısa aynıymış. Bu yüzden de daha pahalı oluyor deniliyor. Benim anlamadığım madem uzun kısa ikisi de aynı maliyet niye artıyor ki  :huh:
Sonra birde şöyle bişey duydum. İstersek kısalar xenon, uzunlar beyaz ampül olabilirmiş. Bu şekilde maliyet düşürülebilirmiş. Peki madem ayrı ampüller takabiliyoruz, hani uzun-kısa ikisi de aynı ampuldü  :polis:
Valla kafayı yemeden bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum :)
Opel Astra GTC

Toyota Club Türkiye

Efsaneye hangi xenon?
« : Kasım 27, 2008, 16:15:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsaneye hangi xenon?
« Yanıtla #1 : Kasım 27, 2008, 16:19:18 »
bence taktırma,

xenon için güvenlik standartlarında uygulamada mercek, düz camlı far ve far yıkaması gerekir.

Onun yerine Phillips veya Osram'ın 4300 veya 5000 kelvin ampullerinden önerebilirim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2008, 16:50:36 »
Nereden bulunur peki hocam bu ampuller? Öyle her yerde yoktur sanırım...
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Kasım 27, 2008, 17:03:44 »
Narva diye alman markasının H4 farı var mavi dışıve takıldığında xenondan farkı yok diyebilirim ama onlarda röle ile daha güçlü çalışıyormuş. Narva'yı araştırmanı tavsi ederim fiyatıda çok pahalı değil diğerlerine göre...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 27, 2008, 17:38:34 »
Ama sen dersen ki abicim xenon olsun oldumu artık :D o zman bi-xenon bakıcaksın uzunda ve kısada xenon farın oluyor. Kamosonic bi-xenon'ları tam bütçeye uygun ve kaliteli yani diğer xenonlar para bayılmanın gereği yok ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 27, 2008, 20:34:55 »
H4 xenonlar' ın çalışma prensibi; xenon ampülünün üzerindeki küçük bir step motor ile far ampülünün  açısını değiştirerek uzun / kısa hareketlerini yaparak iki durumdada ışık vermesidir. Selektör yapıldığında farlardan gelen tıkırıt sesi hiç cazip değil. Eğer gösteriş değilde kaliteli ışık istiyorsanız depo marka iki adet free form ( şeffaf cam ) far alıp, h7 yada  bi - xenon mercek ekleyip uygun bir xenon kiti ile kullanmak, yada direk angel far alıp ki bunlarda mercek var zaten (H3) xenon takıp kullanmak. Benim yaptığım son anlattığım seçenekteki. Işıktan oldukça memnunum. Farları takmadan önce yorumları okuduğumda endişelerim vardı açıkcası, mercekler kalitesiz, kandil ışığı gibi vs. Angel farlarda, halojen ampül iyi görüntü vermiyor sönük duruyor bu doğru, ama xenon ile gayet güzel...Umarım faydam olmuştur. Ayrıca tavsiye edilen beyaz ışık veren dışı mavi halojen ampüllerin iyi ışık vermedğini, uzun yolda karanlıkta gidiyormuş hissi verdiğini duydum bir çok kez.Kolay gelsin...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2008, 00:16:11 »
Ben daha alamadım ama ikilemde kaldım şimdi farım H4 ama ne yapmalıyım ki şimdi ? mercek fln da yok orj kendi fabr. çıkışlı farı var. Xenon yapmaya değmez mi yani ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2008, 00:41:35 »
ben orijinal fara 8000 xenon taktım hiçte tepki almıyorum. 1 sene oldu takalı. sen h4-2 sormuşsun kısa xenon uzun halojen ampul oluyor uzun yaktığında xenon ampulun yanına sığıştırılmış açısı bozuk olan uzun halojen ampulu iyi göstermiyor sadece dikkat çekmeye yarıyor. tavsiyem h4-3 takmandır
h4-1:sadece kısa xenon uzun yok! iptal:)
h4-2:kısa xenon uzun halojen ampul.
h4-3:uzun kısa xenon motor tetiklemeli ampulu içeri çekiyor.
h4-4:kısa ve uzun için ayrı ayrı iki tane xenon ampul var ve dört balast var fiyatı çok uçuk :D
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2008, 22:27:49 »
Peki önerdiğiniz h4-3'ü nereden bulabilirim isterken ne dicem yani ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 29, 2008, 00:37:50 »
ürün bu bendekinin aynısı kalitesizlerde olmayan özellik voltaj sabitleme var bunda çok önemli. eski xenonlarım voltaj sabitlemediği için (mfk) çok sıkıntı yarattı. montajını aldığın yere yaptır garanti bozulmasın.  http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=11297039#aciklama çeyrek finale çıktığımız milli maç akşamı çarşıyı coşturdum uzun kısa yaparken accayip zevkli banamısın demedi bozmacasına yaptım sellektörü :) ama bozamadım :D
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 29, 2008, 09:45:38 »
Uzun kısa xenon tavsiye etmiyorum.

1.Farlarınız kapalıyken selektör yapamazsınız.
2.Karanlık ve şeritsiz yolda uzun xenonlar çok zayıf kalıyor.

Kendi aracımda olan uzun kısa xenon setini değiştiriyorum.Aldığım yerle konuştum kısalar xenon uzunlar normal olacak.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 29, 2008, 10:36:33 »
ferdi abi markası nedir kullandığın kitin o ampulu motorla içeri çekme olayı uzunlarda çok önemli ampulu gereği gibi çekmezse uzun muzun hak getire :) benim eski mfk kitimde oda kötüydü düşe kalka öğrendim paramda gittti :D ayrıca şunuda söliyim eğer uzunda halogendeki uzun far performansını almak istiyorsak h4-4 takmamız gerekiyor :D oda 750 tl idi yanlış hatırlamıyorsam mtec (japon) markası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 41 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 29, 2008, 10:58:16 »
Satan kişiden 2 kere fiyat almaya gittim gösterdiği marka cylcone idi.
3. de taktırmaya gittim arabanın basında durmadım takıldı geçen gece yağmurlu havada uzun kısa kafayı yedi bende açtım baktım ne göreyim dediği marka ile alakası yok "advantage" yazıyor ve dışı pas tutmaya baslamış.Dün gittim aldığım yere bir bir anlattım adam hiç itiraz etmedi değişecek ilk dediği marka ile cylcone ile.
Ereğli- Akçakoca arası yol karanlık bozuk ve kalabalık olduğundan uzunları normal olacak yeni kitin.
Selektör şart :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 29, 2008, 11:25:58 »
ben takma derim ben onuda taktım söktüm Ankarada cancan oto aksesuar açılış kampanyası yapmıştı almıştım bi tane h4-2 texon iyi marka hemde. uzun yapınca kısayı söndürüyor uzunu kapatınca kısayı tekrar yakıyor (ampulun ömründen yiyor) onu elektrikçi ayarlar ama zamanında çok araştırdım h4-2 de uzun ampulunun açısı iyi olmadığı için kullananlar sadece uyarı amaçlı işe yarıyor diyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 41 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 29, 2008, 11:36:10 »
O zaman söktüreyim yaaa...
Gözünü seveyim sarı ampülün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 29, 2008, 11:47:03 »
Uzun kısa xenon tavsiye etmiyorum.

1.Farlarınız kapalıyken selektör yapamazsınız.
2.Karanlık ve şeritsiz yolda uzun xenonlar çok zayıf kalıyor.

Kendi aracımda olan uzun kısa xenon setini değiştiriyorum.Aldığım yerle konuştum kısalar xenon uzunlar normal olacak.

öyle deme abi sadece uzunda sıkıntı var oda dediğim gibi 750 liralık kitle çözülüyor :)  çokta rahatsız edici değil tabi halojenin uzunu gibi değil ama kısada maşallah gündüz gibi yapıyor pek sorun olmuyor. h4-3 xenon da farlarım kapalıyken selektör yapabiliyorum hemde kolu çeker çekmez hafi bi patlama yapıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 29, 2008, 11:49:59 »
http://www.magaza24.com/osram-ampulu-mavisi-isik-gunisigi-adet-p-109379.html

bunu al kardeşim

ben 4300 kelvin olanı kullanıyorum, 5000'e göre yağmurlu hava aydınlatması daha iyi.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 29, 2008, 18:31:10 »
Bugün biraz bakındım. Şu an için xenon taktıramayacağımdan beyaz ampul taktırdım. Narva'da vardı fakat Osram tercih ettim ben. 5000K yazıyor üzerinde. Çifti 50 YTL.  Narva 10 YTL daha ucuzdu. 18 ve 28 YTL'ye de ampuller vardı dandik markalar...
Var mı acaba kullananlar memnun musunuz arkadaşlar? Umarım fiyat olarak da fazla ödememişimdir. Hiç araştırma yapmadan aldım çünkü.

Narva diye alman markasının H4 farı var mavi dışıve takıldığında xenondan farkı yok diyebilirim ama onlarda röle ile daha güçlü çalışıyormuş. Narva'yı araştırmanı tavsi ederim fiyatıda çok pahalı değil diğerlerine göre...

Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 01, 2008, 20:28:59 »
erhan ampuller kaç watt 100 watt olmayaydı bari :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Aralık 01, 2008, 21:07:40 »
Erhan abi farlar açıkken fotoraf çekebilirmsin çnkü bnde eskiden osram kullandım ama çok beyazımsı değildi de :D Ben aldığımda geçen sene 30ytl vermiştim 50 çok biraz :D