Gönderen Konu: 1.33 life dusunenlere yeni aracimdan ilk izlenimlerim  (Okunma sayısı 810 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaslar.gecen aylarda 2008 auris elegantimi satip 1.33 life almayi dusunuyorum,bu arac hakkinda bilgi almak istedigimi sordugumda saolsun arkadaslar olumlu yada olumsuz kendi dusuncelerini soylediler..sonuc olarak eski aurisimin ve kendimin bazi sebeplerinden dolayi 5 ocak 2015 de yeni aurisime kavustum.
Ilk once sunu belirtmek istiyorum.guvenlik isteyenlerin fiyatina gore alabilecegi en iyilerden biri.cunku aurisin en bosu ile en dolu versiyonlarinin tumunde guvenlik donanimi standart.guvenlik konusunda toyotaya olan sevgimi dahada arttiriyor. :-[  tabi eski aurisimdeki performansi bundan beklemek biraz abes olur fakat tahmin ettigimdende cok iyi bi performansa sahip.ilk kalkislarda sizi biraz uzebilir fakat devrini aldiktan sonra aralarinda ben bir fark bulamadim acikcasi..rampalarda kesinlikle beni uzmedi.tabii 6.vites 200 le cikmak isteyenler varsa bilemem. :P yakit konusuna gelince ilk doldurdugum depoyu motoru hic acmadan hesapladigimda 35 kurus yakti..ama otobanda baya bi basip uzerindeki hantalligi attiktan sonra 2.doldurdugum depoda 29 kurusa dustu ve dahada dusecegini tahmin ediyorum.. :lol: ayrica vites yardim lambasi daha once 4600 devirde 6.vitesi isterken su anda 2700 devirde 6.vites icin bagiriyor resmen..birde cogu bos araclarda olmayan yokus kalkis sisteminin olmasi ayrica bir harika(elegantimda bile yoktu) kisacasi guvenlik,ekonomi,sessizlik(ayrica yolda ses bile yok aracta) yol tutus isteyenler icin ideal bi arac..ikinci el sirkulasyonu yok diyenler icinde sunu soyluyeyim..aldigimdan beri internette takip ediyorum ilani verilen araclar 1 hafta icinde gidiyor..sonuc olarak ustune 2-3 bin tl verip son model bmw alinamadigina gore her topal malin bir kör alicisi vardir.herkes cebini dusunuyor

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.33 life dusunenlere yeni aracimdan ilk izlenimlerim
« Yanıtla #1 : Ocak 25, 2015, 09:26:01 »
Said bey öncelikle aracınız hayırlı olsun.. Araştırarak almışsınız ve araçtan beklentileriniz aracın karşılayabilecekleri kadar.. Bu sebeple memnun kalacağınıza eminim, iyi günlerde kullanın..

Yazdığınız kadarıyla aracı fazlasıyla sıkıştırmışsınız ancak sıfır km alınan bir araçta özellikle ilk 1000 km de sakin kullanmakta fayda var. Yeni araçlarda rodaj dediğimiz kavram bulunmamakla birlikte sıfır araçlarda çapak kir partikül kalıntısı olabilir,bence yağınızı zamanından önce filtreleri ile beraber değişin ve hatta mümkünse ilk 10 bin km aracı zorlamayın,bu aracınızın geleceği için iyi olucaktır diye düşünüyorum
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2015, 09:36:44 »
Bence de o fiyata alınabilecek en iyi araba. Allah kaza bela göstermesin. Güzel günler de kullanın.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 500
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2015, 09:40:53 »
Said bey öncelikle aracınız hayırlı olsun.. Araştırarak almışsınız ve araçtan beklentileriniz aracın karşılayabilecekleri kadar.. Bu sebeple memnun kalacağınıza eminim, iyi günlerde kullanın..

Yazdığınız kadarıyla aracı fazlasıyla sıkıştırmışsınız ancak sıfır km alınan bir araçta özellikle ilk 1000 km de sakin kullanmakta fayda var. Yeni araçlarda rodaj dediğimiz kavram bulunmamakla birlikte sıfır araçlarda çapak kir partikül kalıntısı olabilir,bence yağınızı zamanından önce filtreleri ile beraber değişin ve hatta mümkünse ilk 10 bin km aracı zorlamayın,bu aracınızın geleceği için iyi olucaktır diye düşünüyorum

Tavsiyeniz icin tesekkur ederim dikkate alicam. Zaten yeni dogan bebek gibi narin geliyor gozume kiyamiyorum kasistlerden bilegecmeye :D  bi deneyelim diye bastik otobanda sadece..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 25, 2015, 11:10:33 »
Güle güle kullanın arabanızı. Güzel seçim olmuş. Aynı motora sahip Corolla'yı bende 20.11.2014 günü aldım ve an itibarı ile 1530 küsür km deyim. İlk 1000 km ücretsiz kontrole kadar yüklenmedim. Ama 1000'i geçince yüklenmeye başladım. Tabi ki 150 HP - 200 HP performansı beklemek olmaz. Ama 1.33 motoru bilerek aldım ve bana yeterli. Vites ışığına özellikle rampa çıkarken uyulmayıp pas geçilir de devirini alarak gidilirse araba gidiyor. Koltuğa yapışma gibi beklenti olmadığı sürece 1.33 üzmez. Geçen hafta yol bilgisayarını sıfırladım ve TEM otoyolunda Göztepe'den Kartal'a gidip döndüm ve 6.0 litreye düşürdüm yakıtı. Yine o gün sıkışık trafik de 7.3 lere çıktım. Dün mesela şehir içinde 7.0 - 7.4 aralığında gezdim. 200 liralık benzin aldım 15 gün önce yani 47 litre. Almadan önce range 55 km. yazıyordu. Aldıktan sonra range 790 km yazdı Yani 200 liralık benzin ile 735 km iyi menzil.
Diğer güvenlik ekipmanları konusunda size katılıyorum. Ufak tefek eksiklikleri var elbet LIFE olduğu için. Ama çok da elzem değil. Yani şahsen yaza doğru 4 jant alınca görsel anlamda LIFE'den çıkar. Gerçi kapaklar da dün ikinci kez yıkattım ve temizken hoşuma gitmeye başladı.
Tekrar güle güle kullanın.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!