0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Depoya 3 kablomu bağlanıyor? Sinyal ve Topraklama hattını ölçerse tam anlar, o şamandırayı kaldırarak direnç ölçümü yapacak
Ama senin söylediğine göre topu manuel olarak elle kaldırmış, yani full yapmış göstergede hareket olmamış, sonra göstergede de sorun yok diyorsun, o zaman sorun kablolardamı? Bu arada o topu inirip kaldırarak belli bir direnç seviyelerini görmesi lazım, mesela baban tam yukarı kaldırmış ama direnci atıyorum full göstermesi gereken dirençte çıkmamış olabilir.
Kontak tam açık konumdamı denedi corona bilmiyorum efsane kasada kontaktan bağımsız çalışır ben benzin göstergesini kalibrasyon yaparken şuna dikkat ettim şamandırayı söktüm sokette boştu fakat ibre aşağı inmedi kontağı açınca gösterge yavaşça aşağı indi şamandırayı taktım aşağı boş konuma aldım ibreyi ayarladım sıkıntısız çalışıyor fakat benimkinde benzin ışığı çalışmıyor uyarı ışığı transistörlü sistemdir şamandıra içindeki potansiyometre arızalıda olabilir benim araçta şuda var benzin alınca kontak kapalı iken ibre taki kontağı açana kadar yukarı kalkmıyor
5 Kablo var ise,Birisi pompa besleme,Birisi pompa şasedir.3. Gösterge için şamandra beslemesi.4. Yakıt göstergesi için çıkış.5. Yakıt bitiyor için çıkış.3 numara 4 ve 5 numaralı işlemleri besler.
Teşekkürler Ahmet abi.Şunu merak ediyorum.Şamandırayla gösterge arasında bi devre var mı?