0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dış Hava sıcaklığı klimanın soğutamayacağı kadar soğuk olduğunda zaten klima ve kompresörün devreye girmediğini biliyordum ben ?
Dış ortam sıcaklığı 4C ve altındaysa söylediğiniz geçerli oluyor, eğer dışarısı 10C ise klima pompası çalışmaya devam eder. Özellikle ilk bahar ayları için düşünülmüş bu paket program bence yanlış.10C'de klima ile neden ön camın buğusunu çözmeye çalışayım.Tabii adamlarda ilk bahar yada sonbahar o kadar kısa ki, ya ısıtıyorlar ya da soğutuyorlar.Şu bilgiyi vereyim, Türkiyede otomobillerde klimalar standart olduğunda avrupalılar şaşırıyordu, çünkü oraya klimanın standart olma işlemi çok geç geldi ve onuda kendi iklimlerine göre programladılar.
ac yanmassa sistem çalışmaz buz buğu çözücü devreye girmez. bu konuda bence düşüncelerimiz farklı. zaten buz-buğu çözücüye basıldığında ac ışığı otomatik yanıyor demekki klima desteğine ihtiyacı var sistemin bencede devre dışı bırakılmamalı
Benim bildiğim kadarıyla örneğin iç sıcaklığı 19 dereceye ayarladık, dışarısı 16 derece ve ac düğmesine bastık, bu sırada dışarının sıcaklığı içerinin sıcaklığından düşük olduğu için klima kompresörü devreye girmemesi gerekli diye biliyorum, peki digital klimanın amacı zaten bu değilmi yani atıyorum yazın 24 dereceye ayarladık klima içeriyi 24 dereceye getirip devreden çıkmıyor mu? Böylece yakıt tasarrufu sağlamak değil mi amaç ?
Tekin abi,Klima sistemini ters çevirerek ısıtan modellerde var.Sistemi inceledim defroz a geçmemesi için farklı bir sistem kullanılmış.Sorun yok.
Ön radyatörü eşanşörlü yapıp motor suyu ile ısıtıyorlardır ki saçma şekilde maliyeti ve yakıt sarfiyatını artırıyodur..!?
Hayır Tekin abi,Direkt iç havayı ısıtıyor.