Gönderen Konu: 2006 YARİS 1.0 TERRA ARACIM ''YAĞ'' YAKMA SORUN GIDERILDI...  (Okunma sayısı 2649 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • dokuz eylül ün.- endüstri müh.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar ve abilerim araci fazla sıkıştırmamdan kaynaklandigini ve aracin gizli hararet yaptigini soyleyen bir guvendigimiz bir motor ustasi motoru actiktan sonra gömlek ve pistonun eğrildigini soyleyerek araca motorcularin dilinde sıfır motor yapilmasi gerektigini soylediler...
 Orjinal motor parcalari geldikten sonra motor toplandi ve sorunumuz ortadan kalkmakla beraber motor cidden sıfır arac motoru gibi atak ve diri oldu...
 Bize yansiyan maliyeti ise 4300 tl oldu.
Şunu da belirmek isterim ki yaris 1.0 araciniz varsa fazla zorlamamaniz dijital göstergeye sahip oldugundan motorun hararet ısısini gorememem bu olayin bir parçasi oldu aslinda,hararet ışığı da hiç yanmadi fakat motor hararet yapmis denince şasirsamda bu olayin hararet ile meydana gelebilcegini ogrenince olayi idrak ettim,toyota dan boyle bisey beklemedigimiz halde başımiza geldi...Herkese keyifli sürüşler,iyi günler...
Bir kere toyota, hep toyota..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 corona 3sfe
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '93
  • 59 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 YARİS 1.0 TERRA ARACIM ''YAĞ'' YAKMA SORUN GIDERILDI...
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2015, 17:54:56 »
bu araç üreticilerini anlamıyorum. maliyetten kaçmak için saat bile koymuyorlar. size tavsiyem aracınız bir kenarına hararet saati taktırın.sizin için daha sağlıklı olacaktır
1993 corona 3sfe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2015, 18:00:29 »
TOYOTA'ların hararet ibresi sıkıştırılsa da oynamaz, dimdik yerinde durur ama siz anlaşılan bayağı bir yordunuz aleti.
Ders olsun diyelim. :)

4.300,00 TL iyi para.
Ben 1.6 VVT-I için orijinal parçalarla birlikte işçilik vs derken 5.000,00 TL harcamıştım, onunla karşılaştırınca fiyat yüksek gibi geldi.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 27, 2015, 20:50:09 »
TOYOTA'ların hararet ibresi sıkıştırılsa da oynamaz, dimdik yerinde durur ama siz anlaşılan bayağı bir yordunuz aleti.
Ders olsun diyelim. :)

4.300,00 TL iyi para.
Ben 1.6 VVT-I için orijinal parçalarla birlikte işçilik vs derken 5.000,00 TL harcamıştım, onunla karşılaştırınca fiyat yüksek gibi geldi.

Banada yüksek geldi ki 1.0 yaris 3 silindir 1.6 corolla 4 silindir en azından 3500 gibi bir rakamlara inmesi gerekirdi diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun inşallah bir daha sıkıntı yaşamazsınız. Ve toyotalar hakikaten zorlandığında harareti yükseltmez bile yani en azından ben hiç görmedim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • dokuz eylül ün.- endüstri müh.
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2015, 18:22:09 »
Bir BMW 520i motorunun bile 5000 tl civari oldugunu soyledi bende anlamadim silindir bisey farkettirmiyor dedi, kayişina kadar degistirdi usta...
Bir kere toyota, hep toyota..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2015, 20:19:34 »
motoru zorladığım halde hiç sıkıntı yaşamadım. Genelde 4500 - 5000 devirdeyim. kolay kolay düşmem. kilometre 230000. hiç hararet göstergesi yanmadı, hiç motor açılmadı. Ama ben kendim bakımlarını yapıyorum.
Ben daha ölmedim, sizlere vasiyetim ölümüm olacaktır. Muhammet Ali Arapoğlu'ndan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2015, 20:26:13 »
Arkadaşlar bazen ihtiyaca göre araç almıyoruz.1000 cc araç performans için değil ekonomi için üretilmiş.Çağatay arkadaşım ALLAH başka keder vermesin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 23, 2016, 20:58:05 »
senin bu hararet ışığı patlak olmasın. :) sonuçta gösterge içinde ufak bi ampul :)
Ben daha ölmedim, sizlere vasiyetim ölümüm olacaktır. Muhammet Ali Arapoğlu'ndan