0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şaka bir yana, Murat, direksiyonunun fotoğrafını çekip paylaşır mısın burada?
Murat Bey, o rf kumandalar ile yaklaşık 50-100 metre mesafeden hafızalı/hafızasız işlemler yapabilirsin. Hafızalı/hafızasız orjinali toggle/momentary. Anlamı ise şu; Örnek 4 kanal rf kumanda ve alıcı kiti aldınız. Alıcı kitten yaptığınız ayara göre, A tuşuna bastığınızda tuş buton görevi görür, yani alıcıda ilgili röle siz butona basınca kontaklarını açar/kapatır.Yada siz A tuşuna basınca ilgili röle açık olan kontaklarını kapatır, siz tekrar basınca da geri bırakır yani abu sefer anahtar görevi görür. Bu bilgiler ışığında aklınızdaki tüm fikirler yapılabilir. Özellikle bagajı kumanda ile açmak basit iş, önemli olan sanırsam ( @Tolga Söyletir (4914) arkadaşımız yapmıştı) bagajı elektrikli olarak açılacak hale getirmek. Gerisi çok kolay.
Mesaj Birleştirildi: Ocak 22, 2015, 16:11:47Osman hocam teşekkürler, bunları biliyorum. Ne nasıl nerden ne şekil çalışır biliyorum, cesaret edemediğim arabaya bağlamak. Birde bu uzaktın kumandaları bu direksiyon kumandasına uydurabilmek. İçinin bağlantısı sıkıntı değil her türlü elektronik elektrik bağlantısı yaparım ama sığıp sığmayacağı falan işte.Neyse attım google ın veri bankasına, belki aramalarda görür millet Bu konuyu kapadım zaten ben, yaparsam eğer burada bitmişini paylaşırım.
Murat bey bu direksiyon ile sizin aracınızdaki direksiyonu ne farkı var? sizde bir tane düğme yeri boşta. oraya düğme koyarsanız işi çözersiniz