Merhaba;
2014 model verso aldım. Satarken navigasyon üretiminin durdurulduğunu ve bu yüzden satış yapılamadığını söylediler. Kimse ne zaman tekrar satışa başlanacağını bilmiyor. Konu ile ilgili bir bilgisi olan var mıdır? Teşekkürler.
Eğer böyle bir sorun varsa ve teknik anlamda cihazla alakalı yada navi ünitesi ile alakalı bir problem değilse muhtemel sebep KIBRIS haritasıdır.
çünkü bazı büyük otomotiv üreticileri türkiyede araç içi navigasyon satabilmek için öncelikle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Harita Genel Komutanlığından yasal izinler almak zorundalar.
bir çok otomobil üreticiside malesef KIBRIS'ı navigasyonlarından tek bir ülke olarak gösterdikleri için komutanlıklar bu firmalara lisans izni vermiyor ıada olan lisansı iptal ediyorlar.Halbuki Kıbrıs'ta iki devlet var ve komutanlıklarda bu iki ülkenin KIBRIS'ta sınırlarının belli edilmesini istiyorlar.
bakınız 2012'deki benzer bir haber.(bahsi geçen firma doğuş otoya bağlı olan SKODA aslında.Bu bilgiyi çok önceden biliyordum aslında.Avensisten önce Skoda Superb almaya niyetli olduğum için, niye skoda orjinal navigasyon ünitesi getirtmiyor diye araştırıken öğrenmiştim)
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20937956.asp