0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yarisim 22.000 km ye geldi... Her tepkisine, sesine suyuna alıştım Güzergahımda ortalam yakıt tüketimim 6 - 6.2 lt /100km civarında. Totalden benzin 3.95 e gelince artık işe arabayla gidip gelmeye başladım. böylelikle eşimi de işe bırakabiliyorum ki zaten onun yol parası 5-6 lira tutuyordu. Günlük güzergahım maltepe minibüs caddesinden önce kartalda eşimi işe bırakıyorum ardından gebze çayırovaya gidiyorum... Dönüş yolu da aynı şekilde... Toplam yolum 50 km civarında... E5 trafiğine illa ki giriyorum ama dediğim gibi artık aracı 6 litre civarlarında sabitlemeyi başardım... Bilmiyorum yararı ne kadar ama her 5000 km de bir enjektör temizleyicisi kullanıyorum bir de ani hızlanmalar vs yapmıyorum CVT'yi usul usul sakin sakin kullanıyorum 1.33 motor hakkında çok konuşuluyor, şöyle söyleyeyim; Yariste bu motor bir şahane dostum diyerek bitiriyorum bu iletiyi
Sen bide o huzuru bana sor MEhmet abi. 2,5 ayda 7500 km yol yapmışım ki hiç dokunmuyor
Oğuzum bireysel yapıyorsan o km yi. Aylık maaşın yarısı yakıta gidiyor demek. Ama iş için harcıyorsan da karşılığını alıyorsan korkma bas git yollar seni bekliyor
Çağatay abi bende de aynı araçtan var ikinci el aldım 16000 de ve 1.33 motor coralla ve auris için tartışılmaya açık olsa da yaris için tam ideal. Şehir içi Dik rampalı sokak aralarında ortalama tüketim yüksek olsada. Bahsettiğiniz güzergahı köprü trafiği dahil kulladığım da ben de 6.0 lt ortalamasını tutturmuştum. Aracın deposu 42 litre würth 300 ml enjektör temizleyici alıp kullanmak istiyorum ancak 50 60 litre depo için ideal diyor. Siz hangi marka enjektör temizleyici kullanıyorsunuz. Ben opet den yakıt alıyorum. İkisini değerlendirirseniz ve daha önce opetten yakıt aldıysanız Totalin yakıtı opete göre nasıl. Fiyat olarakta çok uygunmuş. Bayiye özel bir fiyat mı yoksa total karta özel mi.
Alışkanlık fena iş.. Bu işin yazı var kışı var neme lazım (yine fiyatlar yükselmeye başladı) dikkat etmeli! Ben de bir ara Honda Civic 1.4is varken kıtalararası alıştıydım, çeşitli bahanelerle servise binmeyip (2000 de) o zamanlar bile epey cebimi yakmıştı.
100 lira mazot ile 200 km ş.içi 250 km ş.dışı toplamda 450 km yol gittim. Bence çok iyi Passat gibi ağır bir araç. Km başına 22 krş. yakmışım. Litresi 3,38'den almıştım ve hatta şu an daha da düştü herhalde son yakıtı aynı petrolden 3,28'e aldım ama ölçüm yapmadım.
Oğuz demek altında ufak 1.4 dizel araç alsa 650 700 km yol yaparsın 100 tl ( 30 litre ) ile. Litre birim fiyatı da gerçekten iyiymiş.
Yaparım valla abi az önce 88 bin oldu yavrucak
Oğuz korsan taksici olsa bu kadar km yapamaz. Acaba