Gönderen Konu: Azalan akaryakıt giderleri ve huzur  (Okunma sayısı 2089 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Azalan akaryakıt giderleri ve huzur
« : Ocak 19, 2015, 12:53:44 »
Yarisim 22.000 km ye geldi... Her tepkisine, sesine suyuna alıştım :) Güzergahımda ortalam yakıt tüketimim 6 - 6.2 lt /100km civarında. Totalden benzin 3.89 e gelince artık işe arabayla gidip gelmeye başladım. böylelikle eşimi de işe bırakabiliyorum ki zaten onun yol parası 5-6 lira tutuyordu.
Günlük güzergahım maltepe minibüs caddesinden önce kartalda eşimi işe bırakıyorum ardından gebze çayırovaya gidiyorum... Dönüş yolu da aynı şekilde... Toplam yolum 50 km civarında... E5 trafiğine illa ki giriyorum ama dediğim gibi artık aracı 6 litre civarlarında sabitlemeyi başardım...

Bilmiyorum yararı ne kadar ama her 5000 km de bir enjektör temizleyicisi kullanıyorum bir de ani hızlanmalar vs yapmıyorum CVT'yi usul usul sakin sakin kullanıyorum :) 1.33 motor hakkında çok konuşuluyor, şöyle söyleyeyim; Yariste bu motor bir şahane dostum diyerek bitiriyorum bu iletiyi :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Toyota Club Türkiye

Azalan akaryakıt giderleri ve huzur
« : Ocak 19, 2015, 12:53:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Ynt: Azalan akaryakıt giderleri ve huzur
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2015, 12:57:52 »
Yarisim 22.000 km ye geldi... Her tepkisine, sesine suyuna alıştım :) Güzergahımda ortalam yakıt tüketimim 6 - 6.2 lt /100km civarında. Totalden benzin 3.95 e gelince artık işe arabayla gidip gelmeye başladım. böylelikle eşimi de işe bırakabiliyorum ki zaten onun yol parası 5-6 lira tutuyordu.
Günlük güzergahım maltepe minibüs caddesinden önce kartalda eşimi işe bırakıyorum ardından gebze çayırovaya gidiyorum... Dönüş yolu da aynı şekilde... Toplam yolum 50 km civarında... E5 trafiğine illa ki giriyorum ama dediğim gibi artık aracı 6 litre civarlarında sabitlemeyi başardım...

Bilmiyorum yararı ne kadar ama her 5000 km de bir enjektör temizleyicisi kullanıyorum bir de ani hızlanmalar vs yapmıyorum CVT'yi usul usul sakin sakin kullanıyorum :) 1.33 motor hakkında çok konuşuluyor, şöyle söyleyeyim; Yariste bu motor bir şahane dostum diyerek bitiriyorum bu iletiyi :)

Keyfiniz daim olsun inşallah  :)
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2015, 19:12:30 »
Çağatay abi bende de aynı araçtan var ikinci el aldım 16000 de ve 1.33 motor coralla ve auris için tartışılmaya açık olsa da yaris için tam ideal. Şehir içi Dik rampalı sokak aralarında ortalama tüketim yüksek olsada. Bahsettiğiniz güzergahı köprü trafiği dahil kulladığım da ben de 6.0 lt ortalamasını tutturmuştum. Aracın deposu 42 litre würth 300 ml enjektör temizleyici alıp kullanmak istiyorum ancak 50 60 litre depo için ideal diyor. Siz hangi marka enjektör temizleyici kullanıyorsunuz. Ben opet den yakıt alıyorum. İkisini değerlendirirseniz ve daha önce opetten yakıt aldıysanız Totalin yakıtı opete göre nasıl. Fiyat olarakta çok uygunmuş. Bayiye özel bir fiyat mı yoksa total karta özel mi.
Yarisim 22.000 km ye geldi... Her tepkisine, sesine suyuna alıştım :) Güzergahımda ortalam yakıt tüketimim 6 - 6.2 lt /100km civarında. Totalden benzin 3.95 e gelince artık işe arabayla gidip gelmeye başladım. böylelikle eşimi de işe bırakabiliyorum ki zaten onun yol parası 5-6 lira tutuyordu.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2015, 20:01:05 »
 Sen bide o huzuru bana sor MEhmet abi. 2,5 ayda 7500 km yol yapmışım ki hiç dokunmuyor :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2015, 20:17:40 »
geçen acele çıktım yanıma 200 tl aldım depoyu fulleyecektim. neyse doldu bitti akrana bir de baktım ki sadece 154 tl tutmuş. ulan ne sevindim ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2015, 20:19:07 »
Sen bide o huzuru bana sor MEhmet abi. 2,5 ayda 7500 km yol yapmışım ki hiç dokunmuyor :)
Oğuzum bireysel yapıyorsan o km yi. Aylık maaşın yarısı yakıta gidiyor demek. Ama iş için harcıyorsan da karşılığını alıyorsan korkma bas git yollar seni bekliyor :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 19, 2015, 20:43:44 »
Oğuzum bireysel yapıyorsan o km yi. Aylık maaşın yarısı yakıta gidiyor demek. Ama iş için harcıyorsan da karşılığını alıyorsan korkma bas git yollar seni bekliyor :)

Yok valla 1 km si bile ticari değil tamamen zevki gezdim hele iş içinde kullanmış olsaydım km'yi baya bir arttırırdık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Kilometre: 68453
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 19, 2015, 20:53:01 »
Alışkanlık fena iş.. Bu işin yazı var kışı var neme lazım (yine fiyatlar yükselmeye başladı) dikkat etmeli! Ben de bir ara Honda Civic 1.4is varken kıtalararası alıştıydım, çeşitli bahanelerle servise binmeyip (2000 de) o zamanlar bile epey cebimi yakmıştı.
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 19, 2015, 21:02:44 »
Çağatay abi bende de aynı araçtan var ikinci el aldım 16000 de ve 1.33 motor coralla ve auris için tartışılmaya açık olsa da yaris için tam ideal. Şehir içi Dik rampalı sokak aralarında ortalama tüketim yüksek olsada. Bahsettiğiniz güzergahı köprü trafiği dahil kulladığım da ben de 6.0 lt ortalamasını tutturmuştum. Aracın deposu 42 litre würth 300 ml enjektör temizleyici alıp kullanmak istiyorum ancak 50 60 litre depo için ideal diyor. Siz hangi marka enjektör temizleyici kullanıyorsunuz. Ben opet den yakıt alıyorum. İkisini değerlendirirseniz ve daha önce opetten yakıt aldıysanız Totalin yakıtı opete göre nasıl. Fiyat olarakta çok uygunmuş. Bayiye özel bir fiyat mı yoksa total karta özel mi.

würth de kullandım o 50-60 mevzusuna çok takılmadan ama en son STP enjektör temizleyicisi kullandım. (200 ml) BP'de satılıyor görmüştüm ben HB'den almıştım bi puan mevzusu vardı ona denk getirmiştim :)

Opet online yakıta %5 veriyorken Opet kullanıyordum şimdi Teb total ile anında %5 indirim alıyorum bu fiyat o şekilde çıkıyor... Bayiiye özel değil yani... Ekstrenize yansıyor... Açıkcası Opet ile bir fark göremedim. BP kullanıyordum Opet'den de önce BP de sanki daha az km yapıyor gibiydim ama psikolojik de olabilir bilemiyorum :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2015, 21:04:13
Alışkanlık fena iş.. Bu işin yazı var kışı var neme lazım (yine fiyatlar yükselmeye başladı) dikkat etmeli! Ben de bir ara Honda Civic 1.4is varken kıtalararası alıştıydım, çeşitli bahanelerle servise binmeyip (2000 de) o zamanlar bile epey cebimi yakmıştı.

Kesinlikle haklısınız Recep Bey... Az önce 16 litre alarak depoyu tekrar fulledim... Malum gece bindirim var... :/
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 19, 2015, 22:03:55 »
Depoyu fulleyemeden zam haberini de aldım yala. Gerçi geçen seferde zam var diye alacaktım vaz geçtim zamın ertesi günü daha fazla indirim  geldi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 19, 2015, 22:07:53 »
Cagatay abi senin adına cok sevindim ayri bi keyif aldigindan suphem yok  :D yalan degil aynı keyfi bende yaşıyorum 1.95tl lpg yi gorunce :D  65tl ile 425km  :D dahada bisey istemem.

abi tutturdugun ortalama cok iyi gercekten
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 19, 2015, 23:06:12 »
100 lira mazot ile 200 km ş.içi 250 km ş.dışı toplamda 450 km yol gittim. Bence çok iyi Passat gibi ağır bir araç. Km başına 22 krş. yakmışım. Litresi 3,38'den almıştım ve hatta şu an daha da düştü herhalde son yakıtı aynı petrolden 3,28'e aldım ama ölçüm yapmadım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 20, 2015, 09:15:11 »
100 lira mazot ile 200 km ş.içi 250 km ş.dışı toplamda 450 km yol gittim. Bence çok iyi Passat gibi ağır bir araç. Km başına 22 krş. yakmışım. Litresi 3,38'den almıştım ve hatta şu an daha da düştü herhalde son yakıtı aynı petrolden 3,28'e aldım ama ölçüm yapmadım. :)
Oğuz demek altında ufak 1.4 dizel araç alsa 650 700 km yol yaparsın 100 tl ( 30 litre ) ile. Litre birim fiyatı da gerçekten iyiymiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 22, 2015, 12:39:32 »
Oğuz demek altında ufak 1.4 dizel araç alsa 650 700 km yol yaparsın 100 tl ( 30 litre ) ile. Litre birim fiyatı da gerçekten iyiymiş.

Yaparım valla abi az önce 88 bin oldu yavrucak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 22, 2015, 19:29:59 »
Yaparım valla abi az önce 88 bin oldu yavrucak :)
Oğuz korsan taksici olsa bu kadar km yapamaz. Acaba   :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 24, 2015, 02:07:23 »
Oğuz korsan taksici olsa bu kadar km yapamaz. Acaba   :islik:

Haklisin abi ciddi ciddi indirimin gazina geldim 88.800 :))