Gönderen Konu: Aracın önünden gelen ses  (Okunma sayısı 1335 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
Aracın önünden gelen ses
« : Ocak 19, 2015, 11:21:28 »
Öncelikle iyi günler , benim bir sorum olacaktı , aracım düz yolda giderken ses çıkarmıyor ancak bozuk yollarda , taşlı yollarda ya da en ufak tümsekte lokur lokur ses çıkarıyor çok tok bir ses . Yağmur yağdığında yada yıkandığında geçiyor , su kuruyunca tekrar başlıyor , sizce sorun nedir , aynı şeyleri yaşayan var mı ?

Toyota Club Türkiye

Aracın önünden gelen ses
« : Ocak 19, 2015, 11:21:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracın önünden gelen ses
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2015, 11:23:39 »
Kaliper pimi olayı Avensis konularında vardı ama Corollada da aynı sorundan olabilirmi bilmiyorum
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2015, 12:15:41 »
yanılıyor da olabilirim ama kaliper pimleri lokur lokur değil de daha çok şıkır şıkır diye ses çıkarır diye biliyorum. çünkü kaliper pimi sorununu ben de yaşamıştım ve pimler değişince şıkırtı kesilmişti.
ben Ahmet bey'in sorununun tabla burçlarından kaynaklandığını düşünüyorum. tabla burcu lastikleri eskimiş aşınmış olabilir. inşallah öyledir ki; çok hafif masrafla halledilecek bir sorundur.
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2015, 12:28:22 »
Öncelikle iyi günler , benim bir sorum olacaktı , aracım düz yolda giderken ses çıkarmıyor ancak bozuk yollarda , taşlı yollarda ya da en ufak tümsekte lokur lokur ses çıkarıyor çok tok bir ses . Yağmur yağdığında yada yıkandığında geçiyor , su kuruyunca tekrar başlıyor , sizce sorun nedir , aynı şeyleri yaşayan var mı ?
Lokk lokk ses yapıyorsa büyük ihtimal askı rotu (z rot) olarakta tabir ediliyor arızalanmış olabilir. Arabanın lastiğini sağ sol için sırasıyla siçe bakacak şekilde tam tur yapıp baktığınız da yüzeysel kontrol yapabilirsiniz. Diklemesine iki tarafında da rotil olan bir parça. Rotillerde yırtılma varsa arızalıdır. Vw grubu için Yan sanayisi 25 30 lira olan bir parça.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2015, 16:31:36 »
Sanayide gösterdim, sesin kaynağı sol ön rotilmiş , ilgi ve alakanız için teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2015, 16:51:39 »
Sanayide gösterdim, sesin kaynağı sol ön rotilmiş , ilgi ve alakanız için teşekkür ederim

Ha ha ha aşağı yukarı doğru tahmin yapmışım :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."