0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Normalde klavuzda 8.2 litre yakitin altina dustugunde ikaz isigi yanar yaziyo..ama ben hatirliyorum kalan yakitla gidebilecegim mesafe 80 e indginde yaniyodu o ikaz isigi..suan yanmiyo 40in altina dustu yine yanmiyo ?
Yani kalan menzil 30 da yazsa ama ikaz isigi yanmasa sorun yok diyosunuz dogru anliyorum dimi ?
evet.
Aynı soruyu ben de daha önce sormuştum ( http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=64989.0 )Menzile göre yanmıyor çünkü 20 km menzil gösterirken yakmadığı da oldu, 40 km menzil varken yaktığı da oldu. Ama gösterge iyice dibe yaklaştığında bile yanmıyor bazen. 5-7 lt arası yedek depo dediklerini benzin göstergesinden göremiyor muyuz acaba?
Çok şaşırdım doğrusu yakıt ışığının yanmasında menzilin değişkenlik göstermesine.Benim aracımda 3-4 defa denedim range 50 km gösterdiği anda ışık yanıyor.
Maalesef kalan yakıtı litre bazında göremezsiniz.
Hocam sormak istediğim 5-7 lt arası dedikleri yedek depo benzin göstergesindeki aralığa dahil mi? Yani benzin göstergesi sıfıra indiğinde 5-7 litre benzinim kalıyor mu depoda? Şöyle anlatayım henüz ışık yanmıyor fakat ibre neredeyse en alt seviyede. Yani 5-7 litre benzin olması çok zor gibi çünkü neredeyse ibre dibe vurmuş durumda.
Menzilin değişkenlik göstermesi norma,l şaşırılacak bir durum değil. Sürekli aynı menzilde ışık yanması için sürekli aynı ortalama tüketim ile seyahat edilmesi gerekir. Aksi takdirde bu infoların bir anlamı kalmazdı.
Bu olayı bilmediğimden şaşırdım.. Dediğiniz mantıklı geldi ort. 5.8 Lt yakıt tüketimim oldu genelde. Ondan dolayı yakıt ışığı 50 km menzilde yandı hepsinde.Aytaç Bey bir konuda daha aydınlanmış oldum sayenizde
Toyota da Kalan mesafe sanırım tahmini bir rakam ve gözlemlediğim kadarıyla yakıt alındığın da kendi gidebileceği tahmini ve güvenilir fazla yolu hesaplıyor. Ve araç yol aşdıkça bu değer düşüyor. Örneğin 50 litrelik benzinli bir araçı baz alırsak full depo için 750 km yol gidiyor gösteriyor ancak mantıken 50 litrelik bir depoya sahip olup uzun yolda 5 litre ortalama yakıt harcayan bir arac için 1000 km gidebilir göstermesi gerekirken max menzil yükselmiyor . Bence max gidilecek km yi değil benzin ışığının yanmasını baz almak en mantıklısı. İbre zaten sıfır çizgisinden daha aşağıda bir noktadan yükseliyor.
Yılbaşı haftası benzin ışığı yandığında range 30 - 35 km gibi bir menzil gösteriyordu. 30 liralık benzin aldım ve range 155'e çıktı.