Gönderen Konu: araç içi buzdolabı  (Okunma sayısı 3481 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 5600
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür edildi
araç içi buzdolabı
« : Ocak 16, 2015, 09:47:35 »
arkadaşlar 2014 corolla ma buzdolabı almak istiyorum bunu bagaja mı yoksa içeriye mi düşünmeliyim.araç içinde priz var ondan sordum.en fazla yolculuğum 13-15 saat arası sürüyor.
1 nereden alabilirim?
2 kullanların tavisyesi nedir?

Toyota Club Türkiye

araç içi buzdolabı
« : Ocak 16, 2015, 09:47:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: araç içi buzdolabı
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2015, 09:57:02 »
Bagajda 12v çıkışı olması lazım en uygun yer bagaj, içeride sıkıntılı olur. Bir çok marka var kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2015, 10:00:30 »
Elektrikli buzdolapları bir yandan soğutma sağlarken diğer yandan dışarıya ısı gönderirler yani Yazın aracın içini ısıtır.

Bu buzdolaplarının güçleri çok düşüktür, sıcak bir şeyi soğutamazlar, soğutulmuş bir şeyi soğuk tutacak kadar idare edebilirler.

Araçtan ilave elektrik çekecek bu ürün daha fazla yakıt tüketimine de etki edeceğinden,

Ben piknik tipi buz dolaplarından kullanmanızı tavsiye ederim.
Buzluklarını dolaptan çıkartıp soğutulmuş şeylerinizle beraber zaten 12 saat kendi kutusu içinde koruyabilmektedir.
Çok değişik ebadlarda boylarıda mevcut.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 16, 2015, 10:03:34 »
Tavsiye ederim, bazen çok işe yarıyor. Bende hem ısıtma, hem de soğutmalı, hem Ac hemde Dc, orta boy bir tane kullanıyorum. Modele de bağlı olarak buzdolabı performansı beklememek lazım fakat soğuk olarak yerleştirilen şeyleri soğuk, sıcak yerleştirilenleri de sıcak tutabiliyor. Ben kullandığımda çoğunlukla araç içine alıyorum. Hava çıkış menfezleri olduğunu ve onları kapatmamak gerektiğini de unutmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 16, 2015, 11:20:18 »
Bende bir kaç yıldır andoutdoor diye bir marka kullanıyorum hem 220 volt hem 12 volt ile çalışabiliyor. İzmir İstanbul İzmir arası yolculuklarımda derin dondurucudan çıkardığım yiyecekleri çözülmeden bozulmadan taşıyorum. Aracın içinde arka koltukların arasında sorunsuz şekilde kullanıyorum çok memnunum eski aracım Corolla ile de kullanmıştım fakat Corolla'yı stop edince enerji kesiliyor buzdolabı da kapanıyordu yeni aracımda aracı stop etsem kontak anahtarını çıkarsam da enerji kesilmiyor buzdolabı çalışıyor bu çok daha iyi oldu kullanmayı düşünenlere tavsiye ederim iş görüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 68453
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 16, 2015, 13:50:39 »
Bende bir kaç yıldır andoutdoor diye bir marka kullanıyorum hem 220 volt hem 12 volt ile çalışabiliyor. İzmir İstanbul İzmir arası yolculuklarımda derin dondurucudan çıkardığım yiyecekleri çözülmeden bozulmadan taşıyorum. Aracın içinde arka koltukların arasında sorunsuz şekilde kullanıyorum çok memnunum eski aracım Corolla ile de kullanmıştım fakat Corolla'yı stop edince enerji kesiliyor buzdolabı da kapanıyordu yeni aracımda aracı stop etsem kontak anahtarını çıkarsam da enerji kesilmiyor buzdolabı çalışıyor bu çok daha iyi oldu kullanmayı düşünenlere tavsiye ederim iş görüyor.
@zafer kesenler (15220)  Enerjiyi kesmiyorsa bir kaç saatte aküyü bitirmez mi? Yoksa kilitleyince mi elektriği kesiyor?
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 17, 2015, 11:36:06 »
@zafer kesenler (15220)  Enerjiyi kesmiyorsa bir kaç saatte aküyü bitirmez mi? Yoksa kilitleyince mi elektriği kesiyor?

Tabi ki araç çalışmıyorken ve akü şarj olmuyorken çok uzun sürelerde buzdolabını çalıştırırsanız akü etkilenecektir ama bir kaç saatte aküyü bitireceğini sanmıyorum. Kaldı ki bu kadar uzun sürelerde çalıştırmıyorum sadece demek istediğim uzun yolda mola verdiğinizde falan aracı stop edip çıktığınızda buzdolabı çalışmaya devam ediyor bu da içindeki yiyeceklerinizin korunması ve bozulmalarını çözülmelerini engellemesi demek yoksa her durduğunuzda kapanıp açılması hem buzdolabı açısından hem de içindekiler açısından sağlıklı değil.