0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sağlam geldiğine şükredin, o kadar diyorum. Yazın Ufuk abiden cam çıtası almıştım, yanlış sipariş verdiğim için MNG Kargo ile geri yolladım.O cam çıtasını öyle bir bükmüşler ki, Ufuk abi bile şaşırmış.Doğal olarak o çıta işe yaramadı.MNG'ye başvurup, kargomun hasarlandığını belirttim. Hayatımda bu kadar küstah kurumsal bir şirket görmedim. Uzun uğraşlar (2 ay kadar) sonucu paramı MNG'den almıştım.Allah bunların eline düşürmesin.
Bazı şeyler tecrübeyle öğreniliyor. Bir internet sitesinden aracımın sarf malzemelerini aldım. (yağ, filtre vs.) İnternet sitesinde 10 kg/ desi 5 Tl kargo ücreti diyordu. Neyse ürün bugün geldi. 16 Tl kargo ücreti aldılar. Dedim heralde desi si fazla çıktı. Ki yağla birlikte taş çatlasın 5 kg ancak var. Nasıl hesaplanır öğrendim.Kolinin enini boyunu ve yüksekliğini cm olarak birbirleriyle çarpıyoruz ve çıkan sonucu 3000' e bölünce desi ortaya çıkıyor. Benim kolim 7 desi çıktı. Neyse aldığım yeri aradım. Cevap olarak "beyefendi kargo şirketi bazen böyle şaşırabiliyor" dedi. Bende üstüne gitmedim. Sağlık olsun. Sayelerinde kargoculukta desi kavramını öğrendik
Kargocu olarak el atayım konuya * Hacimsel Ağırlık (Desi) = (U x G x Y) / 3000 U = Uzunluk (cm olarak) G = Genişlik (cm olarak) Y=Yükseklik (cm olarak) Desi hesaplanırken yukarıdaki şekilde olduğu gibi en, boy ve yükseklik alınır. Bu üç boyut cm olarak ölçülür ve çarpımları alınır. Son olarak 3000'e bölünür. Çıkan sonuç paketin ağırlığı olarak öngörülüp ona göre fiyat belirlenir. *Taşıması yapılan kargonun kargo ücreti; taşınan kargonun gerçek ağırlığı ve hacimsel ağırlığı hesaplanıp yüksek olan değer üzerinden faturalandırılır.Yurtdışı gönderiler için de en*boy*yükseklik çarpımı 5000'e bölünürAma size de denildiği gibi bazen farklar çıkabiliyor kimi noktalarda otomatik tartıdan geçer paketler artık hangisi daha yüksek meblağ oluşturursa o baz alınır tabii bu da müşteriye ekstra navlun olarak yansır. bu bilgiler en çok senin işine yaraycak @Ilke Arslan (19216)
Uluslararası neden 5000. Daha büyük rakama böldüğümüzde desi daha az çıkıyor. Tam tersi olması gerekmiyor mu ? Ki daha uzun yol taşıyorlar.
Şöyle söyleyim benKıbrıstan Türkiyeye 1 kg paket 50,41TLTürkiye içi herhangi iki nokta arası 1kg fiyatı 15,12TLAma yurtdışı gönderilerde ülkenin bölgelerine göre değişiyor minimum liste fiyatı 1 kg için 73,01$ olarak başlayıp bölgenin uzaklığına göre artıyor.Yani sonuç olarak yurtdışı fiyatları zatn çok fahiş farklarla kendini belli ediyor.Bahsettiğim fiyatlar kg ya da desi olduğunda aynıDiğer kargo şirketleri için fiyat bilgim yok. Ben sadece Ups ile ilgili bilgileri paylaşıyorum
İngiltere ve Hollanda ile sürekli kargolarım oluyor.İngiltereden 20 PaundHollandadan 35 Avroya kargom geliyor.Büyük paralar yaa.