Gönderen Konu: MYO Terkten Sonra Askerlik Tecili?  (Okunma sayısı 2007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
MYO Terkten Sonra Askerlik Tecili?
« : Ocak 14, 2015, 15:50:11 »
Merhabalar abilerim nettende araştırdım fakat pek bilgim olmadığımdan kafam iyice karıştı belki sizlerden bileniniz vardır :) Kocaeli Üni MYO 2.öğretim öğrencisiyim şuanda 4.yılımın içindeyim aldığım bir öğrenci belgesinde bu bölümde öğrenim süresi asgari 2 azami 4 yıldır yazıyor harcımı yatırıyorum fakat bazı sebeplerden dolayı okula gitmiyorum sınavlara girmedim. ÖSYS ye kayıt yaptırdım bu sene tekrar sınava gireceğim başka bir bölüm istiyorum.Esas sorum ben liseden sonra direk geçiş yaptım üniversite ile ilişiğim kesildikten sonra askerlik tecil ettirebilir miyim? 1992 kasım doğumluyum şu zamana kadar boşluğum yok öğrenciydim devamlı.Bu zamana kadarda askerlik şubesine hiç gitmedim gelen giden kağıtta yok. Cevaplarınız için çok teşekkürler şimdiden.

Toyota Club Türkiye

MYO Terkten Sonra Askerlik Tecili?
« : Ocak 14, 2015, 15:50:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: MYO Terkten Sonra Askerlik Tecili?
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2015, 23:02:48 »
Genelde okullar ogrenci belgelerini askerlik şubelerine gönderiyorlar, liseden sonra suan devam etmedig fakat kaydının bulundu okul ogrenci belgesini şubeye göndermiş olmalı ve tecilinde okul öğrenimin azami suresi kadar uzatilmistir. Herhangi bir askerlik şubesinde durumunu sorgulatabirsin. Tecill bittikten sonra yoklama yaptırmaz isen yoklama kaçağı durumuna düşerek idari para cezası alırsın.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2015, 20:54:46 »
uzun lafın kısası öğrencilik haklarından mahrumsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 16, 2015, 02:13:55 »
Köyünüz varsa belgeler oraya gidiyor olabilir. Muhtarla görüşün. Benim köyle alakam olmadığı halde oraya gitmişti. Akrabalar haber vermese kaçak diye alırlardı. Gerçi okuyordum kağıt gelince okuldan belge alıp tecil ettirdim.

Senin asıl soruna gelince benim bildiğim 1 yıl daha tecili uzatma hakkın var. Sınava gireceğim falan diyorsun. Üniye girdiğinde okuldan gerekli belgeleri alıp gidip tecilini kendin ettir okula bırakma işi. Abimde ben gibi şubeye gittiğinde az daha kolundan tutuyorlarmış :D Nerdesin sen falan diye söylenmişler :D Halbuki adam okuyor birşeyden haberi yok.

2 yıllık bitirdikten sonra tekrar gidip okulu bitirdiğimi açık öğretime kayıt olduğumuda belgelemiştim. Sana en doğru bilgiyi askerlik şubesi verir bir ara.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 16, 2015, 02:30:19 »
Kacak olursan polis cevirmelerinde falan gorunmuyo karakoluk durum olursan anca gorunuyo diye biliyorum bi arkadasim belli bir sure kacak gezmisri
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 16, 2015, 02:33:45 »
Kacak olursan polis cevirmelerinde falan gorunmuyo karakoluk durum olursan anca gorunuyo diye biliyorum bi arkadasim belli bir sure kacak gezmisri

Alakası yok adam gbtyi sorguladığı anda çıkıyor. Geçen sene karda pikniğe gittik 3 arkadaş polis gbtye geldi sorguladı asker kaçağısın falan diyip askerlik şubesine götürdüler kağıt falan imzalatıp geri yanımıza getirdiler. Ki bu arkadaş osmangazi üni tarih bölümü yanında açıköğretimde okuyo aynı lisedeydik ilk sene açıköğretime girdi 2. Sene ogü tarihe.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 16, 2015, 02:56:33 »
sanırım bu eğitim öğretim yılının sonuna kadar sıkıntı yok 4.senin içindesin 5.sene de öğrencilik hakların biter işte SGK dan yararlanma durumu falan bence yerleştirme sonuçları falan netleşinceye kadar rahatsın yeni üniden de belge alır tecil ettirirsin .. en kötüsünü düşünelim bunlar olmazsa lise diplomanla 2 yıl tecil hakkın vardı yanlış hatırlamıyorsam onu kullanırsın

not:yeni düzenlemelerde bu ders yoklamalarının da incelendiğini duymuştum.. üniye sadece askerlik ertelemek  için kayıtları önlemek içindi sanırım ...
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 16, 2015, 08:52:24 »
Herkese cevapları için tek tek teşekkürler içim rahatladı:) dün gbt ye baktılar bir çevirmede herhangi bir sorun çıkmadı köyüm falan yok direk ikametgah adresim oturduğum yer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 16, 2015, 09:47:55 »
 Öncelikle okulunu hayırlısı ile bitirmeni ve sonrasında vatani görevini hakkı ile yerine getirmeni dilerim.
 Şu anda lise mezunu konumundasın ve yanlış hatırlamıyorsam lise diploması 2 sene tecile izin veriyordu. Yani tecil hakkın kalmamış görünüyor. Askerlik şubene gidip ilk yoklamanı da yaptırman gerekir. Eğer bir fakülte kazanırsan, kazandığına ve okula kayıt yaptırdığına dair belgeleri ilk seferde bağlı bulunduğun askerlik şubesine iletmen gerekir, sonrasında okul işlemlerini devam eder her sene.
 Tabi bunlarda düzenlemeler değişmiş olabilir, tekrar kontrol etmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 16, 2015, 09:52:29 »
 E-Devlet şifren ile giriş yaparak ASAL işlemlerinden kontrol edilebiliyor diye biliyorum. Şifre aldıysan bakmanı öneririm.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2015, 10:51:29 »
ben dün askerlik şubesinde tecil hakkımı kullandım tekrar
orada nice öğrenciler vardı okul bize sizin öğrenci olduğunuzu şubeye bildirecez demişlerdi diyenler vardı memurda gelip kontrol etseydiniz diyordu
senin gidip ilk yoklamanı yapman gerekiyor yoklama kaçağı görünüyorsundur ama okuldan alacağın bir belgeyle gidersin tecil hakkını kullanırsın aynı benim durum benim tecil hakkım 2013 te bitmiş fakat o ara öğrenci olduğum için ceza çıkmadı sanada problem çıkmaz ama git bak durumuna cezalı duruma düşme
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2015, 11:00:12 »
Şu anda hala Kocaeli Üniversitesinde öğrenci durumundayım henüz ilişik kesilmedi ben yinede uğrayıp bir sorayım şubeye en iyisi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 16, 2015, 12:00:31 »
mazeretsiz 3 yıl tecilin var zaten sıkıntı olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 16, 2015, 16:47:43 »
Şu anda hala Kocaeli Üniversitesinde öğrenci durumundayım henüz ilişik kesilmedi ben yinede uğrayıp bir sorayım şubeye en iyisi :)

okuda halne öğrenci olablirsin bundan bir sorun yok.sorun okulna seni kaç yıl öğrenci gördüğünde,şöyleki seni 4 öğretim dönemi içinde öğrenci olarak görüyor ve sonraki yıllarda öğrenci olsan bile öğrencilik haklarında faydalanamadığını okulun yönetmeliğinde bildiriyor.bu okula göre dğeişirç abant izzet baysalda aynı şekilde yapıyor.sen 5 yıl okula kaydını yaptır git gel sınavlara falan giri soru yok kimlikde veriyor ama askerlik şubesine gönderdiği yazıda 4.dönemin sonunda öğrencimiz değildir diyor,bu yönetmelikle belirlenmiş bir durum bahsetitğim konuyu okul yönetmeliğini okuyarak anlayablirisn..onun içni askerlik şubesinden öğrenci olarak görünmüyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 19, 2015, 14:22:36 »
Herkese tekrardan teşekkürler gidip bilgi aldım okul 2015 sonuna kadar tecil etmiş zaten azami süre boyunca ayrıca mezun olsam da olmasam da ilişik kesildikten sonra diploma ile 2 sene tecil hakkım varmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 19, 2015, 14:33:07 »
Herkese tekrardan teşekkürler gidip bilgi aldım okul 2015 sonuna kadar tecil etmiş zaten azami süre boyunca ayrıca mezun olsam da olmasam da ilişik kesildikten sonra diploma ile 2 sene tecil hakkım varmış.

Tecil hakkını sonuna kadar kullanabilirsin, ama bana sorarsan bir an önce yap derim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 19, 2015, 14:38:00 »
Şu askerlik başıma bela olacak gibi duruyor.

Üniversiteyi bitirdim 1 yıl tecil ettirdim.

2013 Ocakta yüksek lisansa başladım, üniversite 2016ya kadar tecil ettirdi.

Ama geçen ay askerlik şubesinden bir yazı geldi.

Okuldan mezun olduğum için tecil iptal olmuş.

Hemen yüksek lisans diplomamla askerlik şubesine gidip 1 yıl daha tecil ettirdim, yani tekrardan 2016 ocak ayına kadar tecil edilmiş oldu.

2016 Ocak ayına kadar doktoraya başvurmayı düşünüyorum.

Doktora dışında bu askerliği nasıl tecil ettirebilirim ki acaba?
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline