Gönderen Konu: akü boşalması  (Okunma sayısı 7682 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
akü boşalması
« : Ocak 14, 2015, 14:04:04 »
iyi forumlar corolla aracımın  aküsünü yeni değiştim fakat akü boşalıyo iki tane elektrikçiye götürdüm bakıyolar sağa sola bişey yok diyolar geliyorum  sabah gene araba çalışmıyo  birisi dedi alarm çekiyo olabilir   alarmı devre dışı bırakalım  hiç böyle sorun yaşayan oldumu   arabada nasıl bi kaçak olabilir   bilgi sahibi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Toyota Club Türkiye

akü boşalması
« : Ocak 14, 2015, 14:04:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: akü boşalması
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2015, 14:17:59 »
Alarm aracın aküsünü bir gecede boşaltacak kadar akım çekmez, bir yerlerde kısa devre veya kaçak olabilir, bilen birine tekrar kontrol ettirin. Araçta anfi ve müzik tesisatı varsa bunlarda etkili olabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2015, 14:20:50 »
Kontak kapalı iken aküden kaç amper akım çekiliyor bakıldı mı?

Sorun, şarj sorunu mu yoksa kaçak mı belli degil gibi.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2015, 14:27:26 »
Şarj sorunu ise konjektör arızası da olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2015, 14:36:17 »
vallahi artı bişey yok araçta tüplü araç 45 amp akü var
ama akü boşalıyo orası kesin çünkü  kontağı çevirince  tepe lambasını saati söndürüyo ama araç çalışırken aküyü şarj eden alet neydi o görev mi yapmıyo acaba bilmiyorum    kontak kapalıyken falan ölçtüler ama  bilmiyorum normal dedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2015, 14:39:45 »
vallahi artı bişey yok araçta tüplü araç 45 amp akü var
ama akü boşalıyo orası kesin çünkü  kontağı çevirince  tepe lambasını saati söndürüyo ama araç çalışırken aküyü şarj eden alet neydi o görev mi yapmıyo acaba bilmiyorum    kontak kapalıyken falan ölçtüler ama  bilmiyorum normal dedi

Konjektör dediğimiz parça o işte, araç çalışırken alternatörden aldığı enerji ile aküyü sabit bir akımla şarj eder. Araç çalışırken konjektörden aküye voltaj gidip gitmediğini kontrol ettirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 14, 2015, 15:05:55 »
Daha önceki 97 Corolla aracımda bu sorunu yaşadım 2 kere akü değişti fakat çözüm bulamadım en kötü 3-4 tane iyi elektrikçi dedikleri adamlara götürdüm sırf denem için aracın teybini söktüm - alarm ı pasif ettim gene çözüm olmadı ben de ertesi gün çalışmama gibi bir durum yoktu ama örnek yeni akü takılı olsun 10 gün çalışmasın akü boşalıyordu .

Size şu kadarını deyim aracınıza sonradan takılan bir ürün varsa . ALARM, TEYP ,  LPG SİSTEMİ ( ÖZELLİKLE SIRALI SİSTEM ATİKER SE BİRDE ) CAM MODÜLÜ GİBİ bunları iptal ettirip tekrar deneyin .Eğer bunlar iptal edildiği halde araç gene aynı sorunu veriyorsa bilin ki .aracınızda ya başka kaçak var çok düşük ihtimal yada aracınızın şarj dinamosunda ,konjektörün de sorun var demektir .Eğer sıralı sistem lpg kullanıyor iseniz çok yüksek ihtimal lpg lektronik beynin de sorun var demektir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 14, 2015, 15:30:07 »
Araçta bagaj lambası varsa açık kalıyor olabilir şarj dinamosunun sağlam olduğunu anlamanın yolu araç tüpte çalışırken + kutup başı sökülür araç stop ederse dinamoda sıkıntı vardır kaçağı anlamanın yolu akü - kutup başı sökülür 12 volt kontrol kalemi veya avometrenin bi ucu akü - kutbuna diğer ucuda sökülen - kutup başına bağlanır lamba yanar veya voltaj gösterirse kaçak vardır kaçağı bulmanın tek yoluda sigortaları tek tek sökerek kontrol etmek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 14, 2015, 15:44:18 »
yücel bey sizin soruna çok benziyo benim yaşadığım  hafta arası çok az kullanıyorum 3-4 km gibi günde   haftasonu da 50-100 km arası  bullanımlarda  aküyü geri beslemede problem olmaması lazım heralde   
 yaşar bey çok faydalı bilgiler  teşekkürler  ama bagaj lambasını kontrol ettik sönüyo  elektrikçi bagaja yattı :D   araçta 2012 de takılan  atiker lpg var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 21, 2015, 17:02:01 »
bence lpg li alarm lı corollalara 60 amper akü daha iyi oluyo heralde  bi dahaki akümü  kesinlikle 60 alacağım  orjinali 45 ama  alarm lpg falan olunca zayıf kalıyo 45 amper ben onu anladım gibi  bütün kotrolleri yaptık bi problem yok kaçak falan birde ben az kullanıyorum arabayı  o yüzdenmiş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 22, 2015, 08:10:15 »
şarj dinamosuna baktırdınızmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 22, 2015, 10:36:48 »
şarj dinamosuna baktırdınızmı?
vallahi  hepsine baktı bagaj lambası  tepelambası ile falan kontrol etti  3 -4 elektrikçiye gösterdim hiç bir problem yok  dediler ort  söyledikleri şey sen arabayı az kullanıyosun   yukarda yaşar beyin söylediği gibi  lpg de çalışırken +kutup başını söktüm normal çalışıyo stop falan yok  benim de anladığım 60 amper en iyi si lpg ve alarm olunca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 22, 2015, 10:44:11 »
Baki bey size şu kadarını söyleyim arabaya sonradan takılan her şey bu duruma etken .lpg - alarm sistemi , teyp ve ses sistemi gibi şeyler aracınız stop ettiğiniz de hala hafıza tutmak veya alarma gibi her an aktif halede kalmak için akım çekiyorlar buda 1 hafta araç çalışmadığı zaman aküyü ciddi anlamda zayıflatıyor.Size şu kadarını şöyleyim eğer akü takılan yatağa uydurabilirlerse 72 amper taktırın derim .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #13 : Ocak 22, 2015, 10:46:42 »
vallahi  hepsine baktı bagaj lambası  tepelambası ile falan kontrol etti  3 -4 elektrikçiye gösterdim hiç bir problem yok  dediler ort  söyledikleri şey sen arabayı az kullanıyosun   yukarda yaşar beyin söylediği gibi  lpg de çalışırken +kutup başını söktüm normal çalışıyo stop falan yok  benim de anladığım 60 amper en iyi si lpg ve alarm olunca

Kaçak sorunu vs yoksa 45 amperde yeterli gelir, akünüzün markası nedir? 60 amper almanızda bir sıkıntı olmaz ancak yerine sığacak mı? malum biraz daha büyük olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 22, 2015, 10:51:40 »
akü mutlu akü  zaten şu anda kullanmaya devam edicem  çok aşırı bi problem yok araba biraz yatarsa akü çok zayıflıyo  benim problem bu  bana da bu kadar zayıflaması  normal gelmiyo ama 60 amper daha iyi gelir bence