0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kışın özellikle 0 C derecenin altındaki soğuklarda el freni teli dolup kendini salmayabilir. Balata diske veya kampanaya yapışıp bırakmayabilir. Düz bir yerdeyse sorun yok viteste araç durur. Eğim varsa da taş veya takozla aracı emniyete alabilirsiniz. Alıntı değildir
El freninin çekilmesi halinde kampananın birbirine yapışma ihtimali var. Geçen günlerde bir hoca arkadaşımın astra'sında yaşadık. Ancak aracı viteste bırakmanın da çok doğru olmadığı kanaatinde olduğumdan ben el frenini çekerim. Bir sıkıntı yaşamadım. Ancak araç düz bir zeminde ise el frenini sonuna kadar çekmeden kısmen çekebilirsiniz ya da eğimli yerlerde takoz + el freni + çok dik bir rampada araç park edilecekse vitesin bıraktığınız yönün tersi istikametine geçirerek bırakabilirsiniz. Burada amaç vites kutusuna binecek gücü diğer organlara paylaştırmaktır.
forumda başına gelen var mı bilmiyorum ama bana hiç denk gelmedi, gece -20 oldu ve donmadı..donsa dahi çok az ilerlemede kendini salacaktır zaten.. birde rampa aşağı aracı vitesde bırakmak çok daha zararlı bence çünkü bütün yük şanzımana biniyor..
Salmadığı zamanlarda oluyor. Bu durumda kampana yapışık vaziyette hareket ediyor ve balataların tutuşma ya da erime ihtimali ortaya çıkıyor. Askeri bir araçta başıma geldi. Bir kaç km el freni çekik ilerlemişim. Baktım ki arkadan bir duman yükseliyor. Allah'dan alev almadı.
Donma olması için sıvı olması lazım, sıvı yoksa donmaz.
Donarsa da can sağolsun her şeyi mi dert edeceğiz.