Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 06, 2025, 06:14:53
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E100 (1992-1998)
»
Konu:
MARŞ SORUNU
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: MARŞ SORUNU (Okunma sayısı 3043 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: AB+
MARŞ SORUNU
«
:
Ocak 13, 2015, 11:56:37 »
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. arkadaşın 94 gli aracı var. bu araç ilk önce benzin ile çalışıyor 2500d/d lpgye geçiyor. distribütör arızalıydı ve orjinal çıkma distribütör + orjinal buji+orjinal buji kablosu değişimi yapıldı. ancak değişimden sonra sabah marşa basınca araç çalışmıyor. marşa basma esnasında gösterge ışıkları, tavan lambası vs ışıklar tamamen sönüyor ve tık edip kalıyor. marş motoru hiç çevirmiyor. marşı bırakınca herşey normale dönüyor. lambaları açınca olması gerektiği canlılıkta yanıyor. aracı yarım metre ileri veya geri itiyoruz. tekrar marşa basıyoruz tek marşta hiç zorlanmadan hemen alıyor. maşallahı var canavar gibi çalışıyor. gün boyu araca bindiğimizde ister kısa mesafe olsun ister uzun mesafe olsun ister çalıştır, durdur yapalım üst üste 10 defa da yapsak aynı sorun olmuyor. ancak akşam bırakıp sabah bindiğimizde tekrar aynı sorun oluyor. sizce sıkıntı nerede? yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Adanalı Ölünce Cennete Giderse Mangal İcin Cehennemin Kapısından Ayrılmaz
Toyota Club Türkiye
MARŞ SORUNU
«
:
Ocak 13, 2015, 11:56:37 »
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
Kan Grubu: A+
Kilometre: 26000
Model Yılı: '22
1214 kere teşekkür etti
2229 kere teşekkür edildi
Ynt: MARŞ SORUNU
«
Yanıtla #1 :
Ocak 13, 2015, 12:50:22 »
Akünüzü ve elektrik sistemini kontrol ettirmelisiniz. Elektrik kaçağı vs olabilir, geceleri akü yavaş yavaş boşalıyor olabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #2 :
Ocak 13, 2015, 13:01:27 »
akü ile ilgili olduğunu sanmıyorum. çünkü vurdurmuyoruz. sadece yarım metre ileri veya geri itiyoruz ve çalışıyor. aküden olsa o şekilde çalışmaz diye biliyorum.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Model Yılı: '20
252 kere teşekkür etti
709 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Ocak 13, 2015, 13:16:37 »
takip ediyorum , aynı sıkıntı bendede var gibi .
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Ocak 13, 2015, 13:18:38 »
Sorunun ne olduğunu bilsek hemen çözeriz de...
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: ---
Kilometre: 52000
Model Yılı: '16
281 kere teşekkür etti
530 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Ocak 13, 2015, 13:20:25 »
Düzeltiyorum. Yazınızın tamamını okuduğumda problemin elektrik tesisatı kaynaklı olabileceği sonucuna varılabilir. Ancak derin bir problem olduğunu düşünmüyorum, belki bağlantı yapılırken ters bir işlem yapılmış olabilir. Geçmiş olsun.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #6 :
Ocak 13, 2015, 13:24:59 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ocak 13, 2015, 13:20:25
Akü tabanlı bir sıkıntı yaşanıyor olma ihtimali yüksek.
Neden dolayı bu şekilde bir kanıya vardınız? Yani akü olsa arabayı yerinden hafif oynatınca çalışmaz benim bildiğim. yoksa ben mi yanlış biliyorum?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
Kilometre: 309280
Model Yılı: '93
500 kere teşekkür etti
705 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Ocak 13, 2015, 14:40:24 »
Marş motoru kasıyordur daha önce bakım yaptırdımı dinamoya marşın iki tarafında bakır burç olur içinde dönen kollektör burçlara girer Toyota'da pinyon kapağı tarafı yani motora giren taraf rulmanlıdır ben bayramın 2.günü kendim söküp temizledim içi hep kömür talaşı idi bide marş motoru otomatiğine gelen kablo gevşekte olabilir benim başıma geldi marşa basıyom hiç ses yok saat komple gidiyordu diğer uyarı ışıklarıda zayıflıyordu marş motoruna çekiçle vurdum gene yok fiş gevşekmiş sıktım yerine taktım sorun yok
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Model Yılı: '20
252 kere teşekkür etti
709 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Ocak 13, 2015, 15:22:40 »
bende bildiklerimi yazayım. bizim renault flash zamanında aracın marş kömürleri bitince marş bazen çalışmıyordu. arabayı yittiğimizde çalışmaya başlardı. volan ile marş dinamosunun bir bağlantısı yok. bu olay çok eski olduğu için ve ben çocuk olduğum için tam ayrıntısını bilemiyorum. ama babamın marş kömürlerini değiştikten sonra sorun çözüldüğünü biliyorum ... hala mantıklı gelmiyor.
diğer bildiğim bir şey varsa benim aracımdaki marş sıkıntısı. bazen marş takılıyor ve basmıyor. ben normalde havalandırmayı birinci kademeye getirip bu sorunu çözüyordum. garip çekilde herhangi bir donanım elektrik çekerken bu takılma olmuyor. aküm bitince takviye kablosu ile çalıştırdık. anladım ki akü gerçekten bitik. yani akünün gücü yok. akü bozulmuş. şuan değişmeyi bekliyor.
diğer sıkıntım ise elektrikle alakalı bir şey . volan sensörü dediğimiz bir yapı var. bununla alakalı olduğunu düşünmüştüm. ama kablosunu çıkartsam bile marş hızla bassa bile ateşleme yoktu . bu sorun sanırım bobin veya bobine giden kablolar ile alakalı. biraz kabloları kurcalayınca ateşleme başlıyor ve çalıştırabiliyorum .
sizin hareket ile ilgili sorun belki sinyal kablolarının temassızlığı belki bobin ve belki sensörden. ama ilk bakacağınız yer marş motorudur.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Bir başkadır benim memleketim...
Araç: Avensis
Kan Grubu: B+
Kilometre: 22000
Model Yılı: '05
533 kere teşekkür etti
165 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Ocak 14, 2015, 22:54:53 »
Bence şarj dinamonuz şarj edip doldurmuyor. Dolayıysla akü marş çevirirken gücü yetmiyor. Benim aklıma bu geliyor.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»