Gönderen Konu: Küllükten USB Şarj bağlantısı yapma  (Okunma sayısı 9253 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: Küllükten USB Şarj bağlantısı yapma
« Yanıtla #20 : Ocak 15, 2015, 20:34:33 »
http://tr.aliexpress.com/item/Car-USB-switch-Double-USB-Charging-Switch-for-Toyota/32251947696.html?recommendVersion=1

böyle daha orjinal bişi var :)

solda boş yuvalardan birine :) orda zaten göz var telefon vs oraya koyulur yada kapı içerisine :)
aslında bu tam benim corollaya göre el freni altındaki  e/s tusunun yanında boş bi yer var.  On park sensörü açma kapama yeri. Benim arabada olmadığı için boş birakmislar oraya olabilir. Ama garantili araç herhangi bi yerini  kesip bicmek istemiyorum :( yoksa aklımda  yapılacak bikaç modifiye daha var  :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 15, 2015, 20:34:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 15, 2015, 20:54:36 »
http://tr.aliexpress.com/item/Car-USB-switch-Double-USB-Charging-Switch-for-Toyota/32251947696.html?recommendVersion=1

http://www.ebay.com/itm/Car-Storage-Net-Resilient-String-Bag-GPS-Phone-Holder-Pocket-Organizer-Universal-/111572935303?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Year%3A2014%7CModel%3ACorolla&hash=item19fa43e287&vxp=mtr

ilk gönderdiğim ürünü hala tavsiye ediyorum, buda koyacak yer sorunu için. hatta ilk üründen iki tane almayı düşünseniz, arka koltukların orda çakmaklık varsa iki tane bile gereksiz olur. ama arka koltukta çakmaklık yeri yoksa oraya ufak bir yuva ile bunu takarsınız :)
Osman beyin kullandığı ürünün ikilileri mevcut.

aslında bu tam benim corollaya göre el freni altındaki  e/s tusunun yanında boş bi yer var.  On park sensörü açma kapama yeri. Benim arabada olmadığı için boş birakmislar oraya olabilir. Ama garantili araç herhangi bi yerini  kesip bicmek istemiyorum :( yoksa aklımda  yapılacak bikaç modifiye daha var  :D

kesip biçecek yer yok ki,dediğiniz yer çıkabilen bir parça. sadece çakmaklığın ordan güç alacaksınız bir kablo ile o kadar. oda garantiden çıkarmaz aracı :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ocak 15, 2015, 21:40:45 »
Bilmiyorum servise  Sormak lazım  ;)
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 15, 2015, 21:47:56 »
Hadi Murat bey, bekliyoruz  ortaya çıkacak şaheseri. Ama bence o beyaz malzeme yerine,  bir kıl testere ve ahşapla (mdf olur, bildiğimiz  tahta olur) daha sağlam ve daha hoş bir  eser çıkabilir gibime geliyor.

Ben şöyle basitçe bir  şey  yaptım, ön tarafa şu mini olanlardan taktım, sürekli takılı duruyor yani, dışa çıkıntısı  yok.

:tamam: Çok teşekkürler Osman Hocam, :saygi:

http://www.aliexpress.com/item/Micro-Auto-Universal-Dual-2-Port-USB-Car-Charger-For-iPhone-iPad-iPod-3-1A-Mini/1964101100.html

Şu ürün aslında tam bana göre, bunu geçen gün gördüm. Ben Denizlide bir dükkandan 4 Tl ye o fotoğraftakini aldıktan sonra bakayım Aliexpresste kaçaymış diye araştırırken bunu gördüm. Bu direk çakmaklığı sökünce içerde kalarak küllüğün açılıp kapanmasına mani olmayacak kadar kısa ve gizli kalacak gibi. Benim aldığım biraz yüksek geldi. Böyle bir ürüne ihtiyacı olanlar bunu kullanabilirler Avensis T27 de.

Gecenin bir vakti fikri gelince insanın o fikri harcayası gelmiyor :) Haftasonu bakalım müsait bir zaman bulabilirsem yapacağım inşallah, şu Speed limitörede bir düğme yapmayı planlıyorum ya bakalım.

İnsan ihtiyaçlarına pratik çözümler bulmak istiyor, yoksa git hazır olanlardan al hem masraflı hemde eğlenceli değil :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 15, 2015, 21:49:52

Eyüp hocam şanslıymışsın, Kaanın dediği ürün tam sizlik yerinizde iyiymiş, ama iyi düşünmek lazım sizin araçta el freni nasıl bilmiyorum ama el freni inince telefon tablet şarj kabloları falan sıkıntı olmayacak ise düşünebilirsiniz. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Kan Grubu: A+
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 15, 2015, 22:40:03 »
Sınava sayılı günler kala foruma girmemiştim konu da baya ilerlemiş.

Murat abi dediğim strafor yalıtım için kullanılan strafor ve yanmama gibi bir özelliği var. Ki o şarj aleti ne kadar ısınabilir ki? Poşete sarsan onu bile eritmez bence
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ocak 16, 2015, 00:08:44 »
Abi yeri çok iyi el freni inik olduğu zaman engelleme gibi bi sıkıntı olmaz  uygulasam çok orjinal bişey olurda. Hem internetten alması sıkıntı kredi kartim yok  :D hemde servise sormam lazım garantiye bi zararı olurmu diye eger garantiye bi zarri yoksa 1 one 1 arkaya 2 tane almayı düşünüyorum.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 16, 2015, 19:49:36 »
http://www.a101.com.tr/tr/Afis-Yazdir.aspx?SolBannerID=502

çakmaklık çoğaltma bu hafta a101 de bakmak isteyen olursa...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 16, 2015, 20:32:18 »
Hiç küllüğü eline aldın mı abi desene :) Şu anda arabanın üstünde kar var, gelirken alayım dedim baktım kapıyı açınca kar girecek erteledim :) Teşekkürler yardımların için   :saygi:
Rica ederim öndeki aracı takibe devam  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Kasım 07, 2015, 14:23:08 »
Şu işi bir sonlandıramadım :) Ufak bir tane direk çakmaklığa takılan 2,1 A lık 2 çıkışlı almıştım onu kullanıyordum ama herhalde onunda çıkış amperi zayıf geliyor, tablet bir şarj oluyor bir şarj olmuyordu. Bu Aliexpressteki 11.11 kampanya muhabbetinden dolayı alacak bir şey olsun diye bakarken bu modülleri gördüm.

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-4-USB-DC12V-to-5V-5A-Car-Charger-Power-Supply-Step-Down-Module-for/1928502522.html

Resimde göründüğü gibi değil kullancı yorumlarındaki fotodaki gibi güzel soğutmalı bir tip. Bunu alıp kullanmayı düşünüyorum nasipse. 5A çıkışı olacak her işimi görür nasipse.

Birde bu bizim arabada solda boş boş duran kapaklı kutular var onlara da yapılabilir tipte olan modüller var, isteyen arkadaşlar bunları da düşünebilir. 2 usb çıkışlı ince uzun birşey. Gerçi hazırlarıda var
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 08, 2015, 22:21:14 »
Murat Bey, bu ürünü aracın neresine monte edeceksiniz ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 08, 2015, 22:24:39 »
Bu Toyota arabaya gerekenleri bolca koymuyor.Herkes mühendis kesildi.Zavallı arabalar.Milletin elinde oyuncak oldu yav. :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Kasım 08, 2015, 22:28:29 »

Küllüğe diye düşünmüştüm :wacko: Olmaz mı?

Bu Toyota arabaya gerekenleri bolca koymuyor.Herkes mühendis kesildi.Zavallı arabalar.Milletin elinde oyuncak oldu yav. :rofl: :rofl: :rofl:

Hakan abi öyle deme ya, bu USB olayı ciddi ihtiyaç benim için. Çakmaklıkta kullanılanlar hem kaba duruyor hemde Amperleri az tablet falan şar ederken elektrik gidip gidip geliyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 08, 2015, 22:29:19 »

Üründeki usb çıkışları kullanılabileceği gibi ürünün sol tarafındaki output dan 5v alıp da harici bir dişi usb kablosunun güç kablolarına bağlanabilir. Ya da direk 2-3-4 tane usb uzatma kablosu alıp da bu ürünün üstündeki usb lere takılabilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 08, 2015, 22:33:30 »
Murat Bey,ben beceremediğimden öyle diyorum. :)Güzel bir şey yapacağınızdan eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Kasım 08, 2015, 22:34:40 »
Üründeki usb çıkışları kullanılabileceği gibi ürünün sol tarafındaki output dan 5v alıp da harici bir dişi usb kablosunun güç kablolarına bağlanabilir. Ya da direk 2-3-4 tane usb uzatma kablosu alıp da bu ürünün üstündeki usb lere takılabilir.

Bende bu neyin outputu diyordum :)  :saygi: Sağolasın Mutlu  :tamam: Ama niyetim o şekilde kullanmak değil, küllük içine olursa en azından kabloları sökünce kapatırım belli olmaz diye düşünmüştüm.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 08, 2015, 22:36:12
Murat Bey,ben beceremediğimden öyle diyorum. :)Güzel bir şey yapacağınızdan eminim.

Çaktırma abi, bende bilmiyorum  nasıl becerebileceğimi. İşte gençlerle aşık atıyoruz burada ehtiyar deyip te dışlamasınlar diye  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 08, 2015, 22:36:17 »

Bende sizin gibi düşündüm aslında. Küllükten ziyade torpido gibi gizli bir  yere koyarak usb uzatma kabloları ile sanki  daha göze hoş gelen bir  yerlere monte edilebilir.

Küllüğe diye düşünmüştüm :wacko: Olmaz mı?

Siz istedikten sonra neden olmasın :D     Belli ki planı hazır. Ben sadece devre şeklinde olduğu için usb soketlerini nasıl görünür halde tutacaksınız onu merak etmiştim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Kasım 08, 2015, 22:40:23 »
Valla Osman hocam kafamdaki plana göre bu modeli seçmiştim ama sizin dediklerinizde mantıklı. Bu şekilde USB çıkışları olmayıpta direk kablo çıkışı olanlarda mevcut daha ucuza ama işte 4 tane USB çıkışı görünce birden bunu seçesim geldi :)

Tabelacıların kulandığı esnek ama sert olan bir plastikimsi bir şey var ona yapıştırıp usbler görünecek şekilde delip küllüğe koyma planım var ama işte belki aldıktan sonrada yapana kadar kesin bekler :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 08, 2015, 22:41:46 »
Başlıkta yanlış küllükten nasıl yapılacak,küllük yerine olması gerekmez mi?Eğer küllüğe olursa asrın buluşu olur. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 08, 2015, 22:44:19 »
Murat Bey yine aklındaki devreyi al,  birde şu resimdeki karttan edin. Ve sadece usb soketlerini kullan, devreyi daha gizli arka bir  yere  sadece soket kısmını eminim küllüğe monte etmen daha kolay olacaktır.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 08, 2015, 22:47:58
Küllüğün tam boyutlarını bilmiyorum ama, yine senin devrenle kullanılabilecek bir ön usb bölmesi daha 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #39 : Kasım 08, 2015, 22:52:51 »
Başlıkta yanlış küllükten nasıl yapılacak,küllük yerine olması gerekmez mi?Eğer küllüğe olursa asrın buluşu olur. :D

:tamam: haklısınız. Malesef değiştirme şansım yok, gecenin birinde anca o kadar kafam çalışmış :)

Osman hocam,

Başka bir aparat kullanmadan aşağıdaki gibi içine koyup etrafını kapatma şeklinde düşünüyorum.
THE END