Gönderen Konu: akü bitik mi  (Okunma sayısı 1182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '06
  • 8 kere teşekkür etti
akü bitik mi
« : Ocak 12, 2015, 20:25:19 »
Kastamonu' dan yazıyorum ..Aracım 2006 avensis 1,6 Elagant aracı m 5 gün kadar il dışında olduğum için hiç çalıştıramadım ve son gün kapılar donduğu için muhtemelen kapılardan bi tanesi açık kalmış... ve bu gün gittiğimde kontağı çevirdiğimde göstergeler hiç açılmadı ve kontak çıevirmedi akü bitti muhtemelen ama takviye yapmalı mıyım????? akü orijinal aküsü aküyü değiştirmeli mimiym?????

Not :Cahilliğimi bağışlayın ???? :-[  :-[ :-[
LPG EVLERDEN IRAK OLSUN

Toyota Club Türkiye

akü bitik mi
« : Ocak 12, 2015, 20:25:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: akü bitik mi
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2015, 20:28:55 »
Takviye ile calisir sonra biraz kullanin  dolarsa degismesine gerek kalmaz ama akuyu ne zaman aldiniz oda onemli
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2015, 20:30:10 »
Akünüz eskimişte olabilir bu yüzden soğuktan dolayı kendini deşarj etmiş olabilir. Takviye yaparsanız çalışır. Eğer tekrarlarsa değiştirmenizde fayda var. Eski aracımızda aynısı başımıza geldiğinden biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 13, 2015, 09:39:09 »
Kastamonu' dan yazıyorum ..Aracım 2006 avensis 1,6 Elagant aracı m 5 gün kadar il dışında olduğum için hiç çalıştıramadım ve son gün kapılar donduğu için muhtemelen kapılardan bi tanesi açık kalmış... ve bu gün gittiğimde kontağı çevirdiğimde göstergeler hiç açılmadı ve kontak çıevirmedi akü bitti muhtemelen ama takviye yapmalı mıyım????? akü orijinal aküsü aküyü değiştirmeli mimiym?????

Not :Cahilliğimi bağışlayın ???? :-[  :-[ :-[

@Nihat  BIÇAK (33483) Öncelikle takviye yapıp çalıştırınız, daha sonra araç çalışmıyor iken voltajını ölçtürün, orjinal aküsü demişsiniz 9 yıl olmuş artık şarj tutmuyor da olabilir, akü ölmüşse marş basmama olayı ile sık sık karşılaşırsınız,  duruma göre yeni bir akü alırsınız.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 13, 2015, 10:16:40 »
Bu durumda yapılacak şey belli takviye yardımı ile aracınızı çalıştırın size en yakın akü satıcısı veyaa oto elektrikçisine gidin oraya akünüzü şarja bırakın eğer bakımlı yapısı varsa sularını tamamlayıp şarja takarlar size idareten bir akü verirler 1-2 gün sonra kendi akünüzü şarjdan alın aracınıza taktırın .Zaten oto elektrikçisi akünüzün durumu hakkında size bilgi verir  götürü veya yolda bırakır diye .Şarj işlemini yanlış bilmiyor isem 10 tl gibi bir rakama yapıyorlar diye biliyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "