Gönderen Konu: Off-Road'a yeni başlayanlar için  (Okunma sayısı 9284 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Off-Road'a yeni başlayanlar için
« : Ocak 12, 2015, 11:47:12 »
Merhaba arkadaş,

Çocukluğumdan beri hayalim olan, her gördüğümde ağzım açık şekilde izlediğim OFF-ROAD macerasına atılmak üzereyim :)

Alacağım aracı eşim günlük olarak kullanacak. Okul ve ev arası 2 kilometreden daha kısa olduğu için, hem onun araç ihtiyacı karşılanmış olacak, hemde benim off-road ihtiyacım :)

Sizden araç tavsiyesi ve fikir tavsiyeleri bekliyorum.

1- Araç kesinlikle turbo - dizel olmalı

2- 4 kapı ya da 2 kapı olabilir.

3- Vergisi önemli. 6 ayda 1000 lira vergi vermem, veremem :)

4- Araç maksimüm 30.000 TL olabilir.

5- Aracı orjinal alıp, kendim off-road kitleri ile uğraşmak istemiyorum. Hazır yapılmış araç arıyorum. Sizce bu mantıklı mı ? Temiz bir araç bulup kendim yapmam daha mı uygun olur ? Deneyim sahibi arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

6- Ve en önemli kısım. HANGİ ARAÇ ? :)

Babam yıllardır MTA'da mühendis olarak çalıştığından TOYOTA'nın LJ70 modellerine hayranlığım vardır. Fakat şöyle bir baktığımda piyasada temiz bir LJ70 yok, hatta piyasa da yok :) Yapılı olanlarına da 40 50 bin lira para istiyorlar. (MTA'dan ihaleyle en fazla 15 bine alındı bu araçlar) Bende bile bile lades demek istemiyorum. Sonuçta ne zaman olur bilinmez ama bu aracı elbet bir gün satacağım.

Evet durum bundan ibaret, fikirleriniz tavsiyeleriniz benim için önemli.

İyi forumlar
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Toyota Club Türkiye

Off-Road'a yeni başlayanlar için
« : Ocak 12, 2015, 11:47:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: Off-Road'a yeni başlayanlar için
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2015, 12:18:29 »
 Adaş senin adına bende heyecanlandım ama bilgi bende 0 :) Allah gönlüne göre versin yorumlar dökülmeye başlar birazdan...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2015, 13:03:47 »
Of road ile günlük kullanım çok tezat.Yani of road aracı günlük kullanıma uygun değil ama yinede en ideali diyorsan bence Lada niva ile başlamak yada biraz daha paramı riske ederim diyorsan Suzuki vitara. Benimde gönlümde yatan Toyota Ld ama dediğin gibi temizini bulmak cidden zor.Toplamaya kalkmanı tavsiye etmem çünkü inanılmaz rakamlara çıkıyor.Fason yada uyduruk parça kullanana tipleri söylemiyorum tabi.
Bence yengeye ufak bir araba al, gönlü olsun; sende kendi kafana göre takıl.Ne şiş yansın ne kebap. 30 000 liraya bu dediklerim yapılabilir.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 12, 2015, 13:05:23 »
dört kapı iki kapı fark etmez dediniz. size kocaman!! dayalı döşeli bir jimny. hem off road keyfi hemde japondan ayrılmamış olursunuz. motoru tatmin eder mi orasını bilemem.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-2007-model-temiz-off-road-donanimli-jimny-194071402/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2015, 13:28:01 »
30.000'e turbo dizel olsa olsa pick-up olur o da şehir içinde kullanmak çok anlamlı değil günlük kullanım o kadar azsa neden turbo dizel? LPG'li Grand Vitara ya da Jimny önerilir Pajero bulunabilir ama tat vermez,

Hazır yapılı olarak şunlar var krem rengi olan tanıdık diğerleri de örnek olsun diye ekliyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-sahibinden-essiz-2.5-v6-grand-vitara-195941407/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-kaporasi-alinmistir-192785076/detay

ek olarak offroaddan kasıt hard mı soft mu oğuzhan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2015, 13:34:46 »
 Güzel bir konu olmuş Oğuzhan, en hayırlısı olur inşallah.
 Diğer taraftan çok geniş anca kısıtı fazla olan bir durum seninki.
 Büyük boylar var, küçük boylar var, 2.0lt olanı var, 4 küsur litre olanı var.
 Kendin alıp toplarsan yavaş yavaş yapma ihtimalin olur zevk ve ihtiyacına göre.
 Kısa kasaların arazide bazı yönden faydalarını görürsün bence. Pajero bu konuda ekonomik ve iyidir nispeten. Daha hafif bir şeyler dersen ilk kasa, 3 kapı Rav4 bakabilirsin ama arazide ekstrem olmaz. Xtrail de yol ve arazi olarak dengelidir, araştırabilirsin.
 Hilux, Lnd Cruiser, Patrol gibi araçları da temel alabilirsin ama dediğin gibi fiyatlar artar.

Bu konularda çok tecrübeli arkadaşlar mevcut, onlar da fikir verecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2015, 13:58:26 »
Abi ne güzel arabalar bunlar yaaaaa. :)
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2015, 14:14:36 »
Of road ile günlük kullanım çok tezat.Yani of road aracı günlük kullanıma uygun değil ama yinede en ideali diyorsan bence Lada niva ile başlamak yada biraz daha paramı riske ederim diyorsan Suzuki vitara. Benimde gönlümde yatan Toyota Ld ama dediğin gibi temizini bulmak cidden zor.Toplamaya kalkmanı tavsiye etmem çünkü inanılmaz rakamlara çıkıyor.Fason yada uyduruk parça kullanana tipleri söylemiyorum tabi.
Bence yengeye ufak bir araba al, gönlü olsun; sende kendi kafana göre takıl.Ne şiş yansın ne kebap. 30 000 liraya bu dediklerim yapılabilir.

Eşim aracı günde 2 km gidiş, 2 km geliş toplam 4 km kullanacak. Hatta 4 km bile değil. Onun için günlük kullanım sayılmaz diye düşünüyorum.

Hep hayalimdi bir off road aracımın olması, eşime de bir araç ihtiyacı oluşunca her ikisini birden halledeyim dedim :)

dört kapı iki kapı fark etmez dediniz. size kocaman!! dayalı döşeli bir jimny. hem off road keyfi hemde japondan ayrılmamış olursunuz. motoru tatmin eder mi orasını bilemem.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-2007-model-temiz-off-road-donanimli-jimny-194071402/detay

Jimny'lere baktım ama 1.3 ve LPG'li bir aracın beni dağda bayırda memnun edeceğini hiç düşünmüyorum. Zamanında 1.3 LPG'li corolla kullanmış biri olarak off road aracında çok çok yetersiz olacağını düşünüyorum.

Jimny'nin kullanımı hakkında bilgi sahibi olan varsa paylaşmasını isterim.

30.000'e turbo dizel olsa olsa pick-up olur o da şehir içinde kullanmak çok anlamlı değil günlük kullanım o kadar azsa neden turbo dizel? LPG'li Grand Vitara ya da Jimny önerilir Pajero bulunabilir ama tat vermez,

Hazır yapılı olarak şunlar var krem rengi olan tanıdık diğerleri de örnek olsun diye ekliyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-sahibinden-essiz-2.5-v6-grand-vitara-195941407/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-kaporasi-alinmistir-192785076/detay

ek olarak offroaddan kasıt hard mı soft mu oğuzhan

Abi turbo dizel istememin tek nedeni yüksek tork. Arazide aracı yormadan rahat bir şekilde kullanmak istiyorum. Benzinli bir araçta işimi görür eminim ama ben torku hissetmek istiyorum.

Krem rengi olan güzelmiş ama fiyatı biraz tuzlu gibi geldi. Sahibiyle iletişime geçeyim.

Off-roaddan kastım çok hard değil abi, orta seviye diyelim. :)
Güzel bir konu olmuş Oğuzhan, en hayırlısı olur inşallah.
 Diğer taraftan çok geniş anca kısıtı fazla olan bir durum seninki.
 Büyük boylar var, küçük boylar var, 2.0lt olanı var, 4 küsur litre olanı var.
 Kendin alıp toplarsan yavaş yavaş yapma ihtimalin olur zevk ve ihtiyacına göre.
 Kısa kasaların arazide bazı yönden faydalarını görürsün bence. Pajero bu konuda ekonomik ve iyidir nispeten. Daha hafif bir şeyler dersen ilk kasa, 3 kapı Rav4 bakabilirsin ama arazide ekstrem olmaz. Xtrail de yol ve arazi olarak dengelidir, araştırabilirsin.
 Hilux, Lnd Cruiser, Patrol gibi araçları da temel alabilirsin ama dediğin gibi fiyatlar artar.

Bu konularda çok tecrübeli arkadaşlar mevcut, onlar da fikir verecektir.

Hakan abi,

Maximum 2.5 motor düşünüyorum, her ne kadar günlük kullanım az olsa da, sonuçta uzun yola çıkarım, beni üzmesini istemem :)

Bende araştırmalarımda kısa şaselerin arazide daha avantajlı olduğunu okudum, ama uzun şaselerinde heybeti beni cezbediyor :)

Toyota hilux ile (yükseltme ve lastik hariç orjinal) kısa süreli bir off road maceram oldu, beni oldukça tatmin etmişti ama pick- up yerine jip almayı tercih ederim. Bana pick-up biraz gereksiz geliyor.

2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2015, 16:16:09 »
Off road konusu var dediler geldik :rofl:

Çok zevkli bir uğraş. Ufuk abinin vardı bi tane hiace minübüs ama off road minibüsü :D Maşukiyede valeybol oynamak için port bağajla ağaç arasına ip germiştik. Her türlü fonksiyonel yani :D

Off road denince benim aklıma direk hilux mitsubişhi l200 gibi 4x4 pickuplar geliyor nedense. Düşünülebilecek çok araç var. Alıp yapmak daha keyifli olur ama onun da masraf kısmı yorabilir. Bir de parça bulma olayı sorun oluyor genelde.

@Ahmet Can DiL (6650) Abim düzce off road kulubü üyesi bu işlerle uğraşıyor. Baya bi bilgi vereceğini düşünüyorum. Aynı zamanda araç tavsiyesi de olur bence.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2014-1.6 ms advance corolla -siyah
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 2500
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2015, 16:35:46 »
Off road araç  alırken. Alış maliyettiyle birlikte tamir maliyeti parça maliyeti de dikkate alınmalı lada nina bu bakımlardan çok avantajlıdır . Parçası bayağı ucuz diye biliyorum Off road donanımlı şekilde uygun fiyatlara güzel bir araç alınabilir.
beni bu güzel havalar mahvetti,
böyle havada istifa ettim
evkaftaki memuriyetimden.
tütüne böyle havada alıştım,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2015, 17:52:36 »
Orta seviye off için suv lar yetersiz kalır hard lar lüzumsuz kalır söylediklerin Suzuki grubuna yöneliyor diğer alternatifin de Pajero bence

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-1989-pajero-2.5td-75000km-de-senturkler-ford-plaza-184397675/detay

Japon grup az arıza yapar evet ama Suzuki grubu dışında parçası pahalıdır iyi ustası azdır. J ve LR grup hem sağlam değil hem arızası bol uzak durmanı öneririm. 1.3 jimny beni de çekinidiriyor senin için doğru araç 1.6 Vitara grubu ilgini çekerse, 4x fourart modifiyeli Suzuki özellikle

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-tam-donanimli-suzuki-orjinal-japon-3k-194387548/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-sorunsuz-arazi-canavari-44-deri-koltuk-193689486/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2015, 18:13:39 »

@Ahmet Can DiL (6650) Abim düzce off road kulubü üyesi bu işlerle uğraşıyor. Baya bi bilgi vereceğini düşünüyorum. Aynı zamanda araç tavsiyesi de olur bence.

Est kardeşim biz anca co-pilotuz mapa tak çıkar strap topla vinçle :rofl: :rofl:   Doğan kardeşim forumda ne tecrübelidir sanırım offroadda ;)

Neşetle irtibat halindeyiz zaten telefondan görüşüyoruz ::)  5.2lerden 2.5 e düştük :lol: :lol: :lol: Hayırlısı ile bir araç bulucaz.

Başgann 1,3 hafif modlu (3' yükseltme ve MT lastiklerle)  yogun karda hiç girilmemiş yerlere dahi girdim zorlandı diyemem ama çamur toprak performans bilemem. Hatta kullandıgım amerikan versiyondu benzin lambası olmuyormuş onlarda yolda kaldık karda kimse benzinde getiremedi baya yürümüştük :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 13, 2015, 01:35:53 »
Buyrun benim :)

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 13, 2015, 20:45:03 »
Off road meraklısı olarak konuyu takipteyim youtube'de saatlerce izliyorum bi ara kafayı takmıştım temiz orjinal bi Lada  Niva bulmuştum benim araçla takas edecektim sonra vazgeçtim komşuda vardı 1 tane Niva satmış benzinli Nissan Terrano nasıl işinizi görmezmi bide Camel Trophy vardı bi zamanlar o ne oldu ah eski şirketteki 2009 Hilux ne off road yapardım mühendisleri gezdirirken  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 13, 2015, 20:54:31 »
Off road meraklısı olarak konuyu takipteyim youtube'de saatlerce izliyorum bi ara kafayı takmıştım temiz orjinal bi Lada  Niva bulmuştum benim araçla takas edecektim sonra vazgeçtim komşuda vardı 1 tane Niva satmış benzinli Nissan Terrano nasıl işinizi görmezmi bide Camel Trophy vardı bi zamanlar o ne oldu ah eski şirketteki 2009 Hilux ne off road yapardım mühendisleri gezdirirken  :)

Abi saatlerce izleyeceğine atla gel saatler takılalım :D

Geçen pazar neler yaşadım neler :D  2000rakım yaylaya çıktık malum Düzce şehir merkezi bile kar 1 metre :D Geri dönüşte yola çığ düştü filan sağlam ekşınlıydık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 13, 2015, 21:01:25 »
İnşallah bi gün olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 13, 2015, 21:07:47 »
Off-Road hakkında çok bilgili değilim ama ilgili sayılırım. Atom karınca tadında bir Jimny veya kocaman bir Wrangler, LC toplamak isterim doğrusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 13, 2015, 21:42:40 »
Subaru forester turbo candır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 13, 2015, 21:44:07 »
Subaru forester turbo candır :D

Yoook daha neler :D :D :D :D

Can olmasına can da benzinlisi şehirde agzımıza etti bizim iki senedir... Kaldı ki arazide iş yapmaz yapsada 4,7 gibi yakar :D yyooooov canım yoooovv :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 13, 2015, 21:51:42 »
Ben olsam alır kullanırım 4 çeker yeteneği de var.Şaka makinası :D Yakıt hakkında bir fikrim yok abi :))))

best of tüplü jip