Gönderen Konu: Auris 2014' Camların iç tarafının ve bazı yerlerinin buğu yapması.  (Okunma sayısı 1605 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 6700
  • Model Yılı: '14
  • 9 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar geçen gün karda daha fazla gidemeyeceğimi düşününce iyi araç kullanan bir tanıdığımı çağırdım ve aracı güvenli bir yere çektirdim. Lakin bu güvendiğim tanıdığım aracın camını yarıya kadar açık unutmuş( SAĞ ÖN CAM) ve araç yaklaşık 12 saat kar yağışı altında o vaziyette durdu. Akşam gittiğimde aracın koltuğununun ve kapı iç kısmının kar ve buzlanma olduğunu gördüm sakin ve telaşsız bir şekilde temizledim aracımı. Allah'a şükür mekanik aksamlarda bir sıkıntı oluşmadı.

TEK SORUN: Araçta Camın iç tarafında buğulanma olmazdı ama bu olaydan sonra olmaya başladı. Aracı biraz daha kontrol edince o soğuktan stepnenin  krikonun diğer demir ekipmanların nem/buğu yaptığını farkettim ve hemen kuru bezle kuruttum.

Soru: Bunun bir daha yaşanmaması için yapacağım bir şey var mı ? içerdeki bu nemi gidermek için neler yapmalıyım? koltuk yüzeysel olarak kurudu ve ıslaklık yok.

Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi her zaman aldatamazsınız! “Süleyman Seba”

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Cam ,iç ve dış sıcak-soğuk farkından buğu yapmıştır. iç sıcaklığı arttırıp yan havalandırma panelini bir müddet cama doğru verin düzelecektir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
Aytaç Bey bunu ne kadar yapmam gerekli acaba bu olay olduktan 1 gün sonra yaklaşık 20 dk dediğinizi yaptım. o gün gene sıcaklık -1 -2 civarlarındaydı dışarıda. Akşam araca gittiğimde gene aynısı olmuştu.

Bir de bu kriko stepne ve diğer ekipmanlarda buğu/nem dolayısıyla paslanma olur mu ? Bu da beni endişelendiren diğer bir konu ..
Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi her zaman aldatamazsınız! “Süleyman Seba”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Aytaç Bey bunu ne kadar yapmam gerekli acaba bu olay olduktan 1 gün sonra yaklaşık 20 dk dediğinizi yaptım. o gün gene sıcaklık -1 -2 civarlarındaydı dışarıda. Akşam araca gittiğimde gene aynısı olmuştu.

Bir de bu kriko stepne ve diğer ekipmanlarda buğu/nem dolayısıyla paslanma olur mu ? Bu da beni endişelendiren diğer bir konu ..

Cam buğusu zamanla düzelecektir, stepne ve ekipmanlar da kurur, uygun zamanda havalandırın pas olayı öyle hemen gerçekleşmez.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Geçmiş olsun.
 Aytaç yöneticimizin de söylediği gibi bence de havalandırma ile belli miktarda kurutun. Havalar düzeldiğinde, aşırı olmamak kaydı ile güneşte bırakın aracı, kontrollü şekilde bir cam hafif açık olsun bu arada. Kriko ve stepne bölgesini tekrar kurulayabilirsiniz bez ile. Ayrıca isterseniz büyük yapı marketlerden bir nem alıcı tablet alıp, araçta deneyebilirsiniz.
 Sağ ön cam düğmesini de kuru tutmaya çalışın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
Aytaç Bey, Hakan Bey teşekkür ederim bilgileriniz için.

Açıklamalarınızla kafamda oluşan endişeleri sildiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Arkadaşların cevaplarına ilave olarak, dış ortamdan taze hava girdisini sürekli sağlamak için iç sirkülasyon sisteminiz devre dışı kalmalı.

Yolculuk esnasında "ön cam ve ayaklar" şeklinde hava yönlendirme kullanın.

Dağa kar oynamaya gidildiğinde de eğer çocuk varsa aynı miktarlara yakın kar araç içine taşınabiliyor, merak edilecek bir şey yok.

Bir kaç güne aracınız kuruyacaktır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
Arkadaşların cevaplarına ilave olarak, dış ortamdan taze hava girdisini sürekli sağlamak için iç sirkülasyon sisteminiz devre dışı kalmalı.

Dağa kar oynamaya gidildiğinde de eğer çocuk varsa aynı miktarlara yakın kar araç içine taşınabiliyor, merak edilecek bir şey yok.

Anladım ki ben çok endişeli bir insanım :) Bu endişenin fazla olması sanırım aracın yeni olmasından da kaynaklanıyor :) cevabınız için teşekkür ederim Tekin Bey..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '10
  • 8 kere teşekkür etti
auris antifiriz
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2015, 10:17:11 »

teşekkür ederim bilgilendirme içinn