Gönderen Konu: Kenwood amfi !!  (Okunma sayısı 6012 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '92
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Kenwood amfi !!
« : Ocak 11, 2015, 19:11:32 »
Arkadaslar merhaba. Simdi benim problemim su; araci alirken aracta ses sistemi vardi ama tek kolondan ses geliyordu. Geçenlerde kolonlari açıp baktigimda kolonlarin saglam oldugunu gordum onleri direk teybe baglayinca ses aldim ama arkalardan alamadim. Ama arka kolonlar saglam. Subwoofer patlak ama ona ihtiyacim yok. Simdi bnm sorum ve sorunum su acaba benim amfiyi soktugum kablolara nasil bağlamam gerekir. Gecen bi deneyeyim dedim kivilcimlar çıkardım ondan bilen varsa yardimlarini bekliorum. Amfinin fotoları ekliyorum.

VAZGEÇMEDİĞİN SÜRECE YENİLMİŞ SAYILMAZSIN !!

Toyota Club Türkiye

Kenwood amfi !!
« : Ocak 11, 2015, 19:11:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Kenwood amfi !!
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2015, 20:40:45 »
Ses sistemi yapan yerlere giderseniz ucuza halledersiniz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2015, 20:46:55 »
Arka hoparlörler anfiye bağlımı teyp anfi çıkışından anfiye giden ikili ucları jack'lı kablo olması lazım gördüğüm kadarıyla anfi elektrik bağlantısıda yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2015, 21:16:59 »
arkalar içinde önler içinde kablo var amfi sistemine giden toplamda 5 kablo var ikisi kalın 3tanesi ince kablo tahminimce kalın kırmızılar guc diger ucu de hoparlör.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2015, 22:02:27 »
Kısa anlatıcam akünün artısından gelen kalın kablo  BATT aracın şasesine bağlı kalın kablo GND .Bir tane ince kablo olucak teyp açıldığında veya kontak açıldığında o P.con
Daha sonra kaç tane hoparlör varsa üzerlerindeki artı ve eksilere bakarak Speaker Out çıkışlarına bir de teypten gelen tos fişler olmalı onlarda Line in yazan yerlere bağlanıcak eğer 4 hoparlör bağlıyacaksanız tos fişlere Y kablo kullanmanız gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2015, 22:14:56 »
Kısa anlatıcam akünün artısından gelen kalın kablo  BATT aracın şasesine bağlı kalın kablo GND .Bir tane ince kablo olucak teyp açıldığında veya kontak açıldığında o P.con
Daha sonra kaç tane hoparlör varsa üzerlerindeki artı ve eksilere bakarak Speaker Out çıkışlarına bir de teypten gelen tos fişler olmalı onlarda Line in yazan yerlere bağlanıcak eğer 4 hoparlör bağlıyacaksanız tos fişlere Y kablo kullanmanız gerekir.

öncelikle tesekkürler basit ve aydınlatıcı oldu benim için. subwoofer'ı da speaker out a mı baglayacağım peki ?? birde kişisel merak tos fişleri ne için. gnd anladığım kadarıyla topraklama oluyor batt zaten güç . bir de  p.con tam olarak neyi ifade ediyor ??:)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 23:22:15
bu arada bi kosu asagı ınıp kabloları bagladım  :D ama arkalardan ses gelmiyor yine sadece hafiften titrio ve cok az ses geliyor  :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2015, 14:32:19 »
Kıvılcım çıkardım demişsiniz. Sigortayı yakmış olabilirsiniz. Kontrol edin. Eğer yanmışsa aynı amperde yeni sigorta takın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2015, 14:49:59 »
hoparlör bağlantısında vida yokki nereye bağlıyosun ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2015, 15:51:01 »
Tos kablosu bu teyp ile anfi arasına bunu takmak gerekir teyp hoparlör kablolarına anfi bağlanmaz anfi rf modunda çalışır yani teyp ses çıkışlarında sorun varsa dahi anfi yardımıyla çalışması mümkün Anıl hocamın dediği gibi 3. resim hoparlör bağlantı yeri fakat bağlantı klemensleri yok p.con kontağa bağlantı için kontak açıldığı zaman anfinin otomatik açılması için diğer türlü aküyü bitirir anfi hoparlör bağlantısını yanlış yaparsanız ses çıkışları yüksek wattlı olduğundan yakarsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2015, 16:51:58 »

hoparlör bağlantısında vida yokki nereye bağlıyosun ?
[/quote]

bu değil mi hoparlör baglantısı ??

Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2015, 16:52:38
Kıvılcım çıkardım demişsiniz. Sigortayı yakmış olabilirsiniz. Kontrol edin. Eğer yanmışsa aynı amperde yeni sigorta takın.

hocam sigorta saglam duruyor olmadı iner kontrol ederim bidaha

Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2015, 16:54:12
Tos kablosu bu teyp ile anfi arasına bunu takmak gerekir teyp hoparlör kablolarına anfi bağlanmaz anfi rf modunda çalışır yani teyp ses çıkışlarında sorun varsa dahi anfi yardımıyla çalışması mümkün Anıl hocamın dediği gibi 3. resim hoparlör bağlantı yeri fakat bağlantı klemensleri yok p.con kontağa bağlantı için kontak açıldığı zaman anfinin otomatik açılması için diğer türlü aküyü bitirir anfi hoparlör bağlantısını yanlış yaparsanız ses çıkışları yüksek wattlı olduğundan yakarsınız

peki hocam artı eksı nasıl anlıcaz bu hoparlor baglantısında ince kalın giriş var kablodan hangisi artı hangisi eksi ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2015, 16:56:57 »

Ahanda sordugum bu ince olan arti mi yoksa eksi mi??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2015, 17:58:29 »
Ince olan -

Kalın olan +
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2015, 18:41:33 »
aynen sonradan farkettim  :argh: ama değişen bişi olmadı. sigortayı kontrol etmek için kontrol kalemini kullandıgımızda yanmalı mı yanmamalı mı ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 12, 2015, 21:30:28 »
aynen sonradan farkettim  :argh: ama değişen bişi olmadı. sigortayı kontrol etmek için kontrol kalemini kullandıgımızda yanmalı mı yanmamalı mı ??
Anfinin sigortasını kontrol etmek için 12 volt konrol kalemi gerek yok  fakat sigorta hemen arka tarafta solda görünüyor çekip çıkarılıp kontrol edilebilir içi şeffaftır kopuk varsa görünür arka hoparlörleri direk teybe bağlayıp kontrol ettinizmi anfi çıkışları yanık olmasın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 12, 2015, 22:01:41 »
dostum ,

eğer bu kalan iki hoparlör bağlantısını kullanırsan ses falan çıkmaz.

artı eksi yanyana duruyor. olmazsa aşağıdaki vidayı sök üsttekinin yanına tak. öyle bağla hoparlöre..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 13, 2015, 20:19:12 »
Anfinin sigortasını kontrol etmek için 12 volt konrol kalemi gerek yok  fakat sigorta hemen arka tarafta solda görünüyor çekip çıkarılıp kontrol edilebilir içi şeffaftır kopuk varsa görünür arka hoparlörleri direk teybe bağlayıp kontrol ettinizmi anfi çıkışları yanık olmasın?

kopuk gibi duruyordu ben gidip nelur nolmaz bi sigorta alayım garanti olsun. hoparlörleri öyle kontrol etmedim ama edicem aklımda sadece zaman bulup açamıom o kısmı. kablo tesisatının tamamını deneyeceğim haftasonu olmadı bi sistemciye götürürüm ama yapabilirsem kendim yapayım diom her sıkıntı cıkardığında koştur koştur gitmek yerine bi tornavida oynatabilmek lazım bence
.

dostum ,

eğer bu kalan iki hoparlör bağlantısını kullanırsan ses falan çıkmaz.

artı eksi yanyana duruyor. olmazsa aşağıdaki vidayı sök üsttekinin yanına tak. öyle bağla hoparlöre..

Aynen onu öyle yaptım zaten sadece foto cekerken dıkkat etmemısım. haftasonu anlıcaz nerde sıkıntı var sistemde mi bende mi  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 18, 2015, 01:50:24 »
Bugun baktım sigorta saglam. Kolonlari teker teker denedim onlarda saglam arka kolon icin orjinal kablolari denedim yine de calismadi sanirim arka kolon kablolari teybe bagli değil ya da yerinden oynamis bnce. Ama teyibi oyle bir takmislar ki yerinden oynatamiom elektrikciye gidip teyibi sokup tekrar kontrol edeceğim.  Ama arka kablolara ses gitmemesinin baska nedeni olabilir mi sizce ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 18, 2015, 02:18:05 »
Bugun baktım sigorta saglam. Kolonlari teker teker denedim onlarda saglam arka kolon icin orjinal kablolari denedim yine de calismadi sanirim arka kolon kablolari teybe bagli değil ya da yerinden oynamis bnce. Ama teyibi oyle bir takmislar ki yerinden oynatamiom elektrikciye gidip teyibi sokup tekrar kontrol edeceğim.  Ama arka kablolara ses gitmemesinin baska nedeni olabilir mi sizce ??
Yapılan bağlantı resimli olursa daha net bi cevap verilebilir arka hoparlörleri öne bağlayıp kontrol etme şansı varmı teypten arka hoparlöre kablo bağlantısı yoktur büyük ihtimal teypten anfiye tos kablosu takılır subvoofer ve arka hoparlörler anfiye bağlanır teypten ön arka fader ses ayarlarını kontrol ettinmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 18, 2015, 11:19:43 »
Arka hoparlorleri dun one bagladim ikisinden de ses aldim. Bn arka hoparlorlerin once teybe oradan amfiye baglandigini dusunuordum. Fader ayarlarini kontrol ettim sikinti yok.
Bir sorum olcak ama simdi arka hoparlorler teybe dirrk bagli değil dediniz teybin orjinal kablolarina bagladigimda da hoparlorler calismadi. Asagi inince foto da cekerim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 18, 2015, 12:34:23 »
çözmeye çalışıyorum , bulmaca gibi olmuş :)

normalde teyp ile amfi bağlıdır. hoparlör amfiye bağlıdır.

hoparlör teybe , teyb amfiye nasıl bağlanmış ?  sonra hepsimi birbirine bağlanacak ? :)