0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kısa anlatıcam akünün artısından gelen kalın kablo BATT aracın şasesine bağlı kalın kablo GND .Bir tane ince kablo olucak teyp açıldığında veya kontak açıldığında o P.conDaha sonra kaç tane hoparlör varsa üzerlerindeki artı ve eksilere bakarak Speaker Out çıkışlarına bir de teypten gelen tos fişler olmalı onlarda Line in yazan yerlere bağlanıcak eğer 4 hoparlör bağlıyacaksanız tos fişlere Y kablo kullanmanız gerekir.
Kıvılcım çıkardım demişsiniz. Sigortayı yakmış olabilirsiniz. Kontrol edin. Eğer yanmışsa aynı amperde yeni sigorta takın.
Tos kablosu bu teyp ile anfi arasına bunu takmak gerekir teyp hoparlör kablolarına anfi bağlanmaz anfi rf modunda çalışır yani teyp ses çıkışlarında sorun varsa dahi anfi yardımıyla çalışması mümkün Anıl hocamın dediği gibi 3. resim hoparlör bağlantı yeri fakat bağlantı klemensleri yok p.con kontağa bağlantı için kontak açıldığı zaman anfinin otomatik açılması için diğer türlü aküyü bitirir anfi hoparlör bağlantısını yanlış yaparsanız ses çıkışları yüksek wattlı olduğundan yakarsınız
aynen sonradan farkettim ama değişen bişi olmadı. sigortayı kontrol etmek için kontrol kalemini kullandıgımızda yanmalı mı yanmamalı mı ??
Anfinin sigortasını kontrol etmek için 12 volt konrol kalemi gerek yok fakat sigorta hemen arka tarafta solda görünüyor çekip çıkarılıp kontrol edilebilir içi şeffaftır kopuk varsa görünür arka hoparlörleri direk teybe bağlayıp kontrol ettinizmi anfi çıkışları yanık olmasın?
dostum , eğer bu kalan iki hoparlör bağlantısını kullanırsan ses falan çıkmaz. artı eksi yanyana duruyor. olmazsa aşağıdaki vidayı sök üsttekinin yanına tak. öyle bağla hoparlöre..
Bugun baktım sigorta saglam. Kolonlari teker teker denedim onlarda saglam arka kolon icin orjinal kablolari denedim yine de calismadi sanirim arka kolon kablolari teybe bagli değil ya da yerinden oynamis bnce. Ama teyibi oyle bir takmislar ki yerinden oynatamiom elektrikciye gidip teyibi sokup tekrar kontrol edeceğim. Ama arka kablolara ses gitmemesinin baska nedeni olabilir mi sizce ??