Gönderen Konu: Triger kayışına dikkat!  (Okunma sayısı 993 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '96
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Triger kayışına dikkat!
« : Ocak 11, 2015, 12:25:51 »
İlk arabam 95 xei efsaneydi. Hic tecrubem olmadigi icin yaptirmam gereken bir sey var mi diye danistigim herkes triger kayisinin en son ne zaman degistigini sordu. Aracta bununla ilgili bir bilgi yazmiyordu. Etiket falan yoktu. Fazlasiyla korkuttuklari icin hemen ustaya kostum. Usta soyle bir bakti motora. Dıştan ama...
3000km daha gider dedi. E tabi biz de trigerin yerini bile bilmedigimizden, ustaya da guvenimizden fazla umursamadik.
Neyse zaman gecti aradan samsuna gittik. Arabayi durduracagim sirada bir hirilti duydum. Azaliyor cogaliyor falan. Hemen ustayi aradim, tarif ettim. Yine onemsemedi. Arabayi sıkıstırmadan devirli devirli gel dedi.
Acemilik paçalarimizdan aktığı icin hic suphelenmedik haliyle. (Adam cok sogukkanli ama)  >:(
Ne olur ne olmaz diye samsunda yetkili servise goturdum. Dinlediler. Devir daim su pompasi arizalanmis. 500 liraya yakin masraf olur dendi. O anda kısa surede uzun uzun dusunme firsatim oldu  :lol:
50 lira teşhis ucreti verip, devirli devirli ayrildik oradan.
Lafi uzatmayalim, donduk coruma. Gittik corumun en taninmis ozel toyota servisi ustasina (bu arada arabayi almamada o vesile olmustu)
Sesin devir daim su pompasindan geldigini, istersem triger kayisina da bakabilecegini, iscilik ucretinin degismeyecegini soyledi. Kisa surede dusunmeye hic gerek duymadan olur dedim  :saygi:
Araci almaya gittigimde bu araba 3000km daha gider dedigini unutmus olacak ki, havalara girerek triger kayisini gosterdi. Motoru kurtardim der gibi. İnanabiliyor musunuz triger kayisi yariya kadar yirtilmis. Devirdaim ariza vermese Allah muhafaza yirtilacak kayis. Ugras dur.
Tavsiyem araci alir almaz degisme zamanini bilmiyorsaniz ilk triger kayisini degistirin. Kafaniz rahat olsun. Bu toyota, bir sey olmaz demeyin.
(Merak ediyorsaniz, ustayla hic polemige girmeden baska ustaya transfer oldum fakat ustayi oven  her arkadasima da anlatiyorum olayi. Reklamin kötüsü iste)
Kim oldugun degil kiminle oldugun onemlidir.
Kisi sevdigi ile beraberdir.

http://efsanecorollam.blogspot.com.tr

Toyota Club Türkiye

Triger kayışına dikkat!
« : Ocak 11, 2015, 12:25:51 »