Gönderen Konu: Golf Plus Hakkında Bildikleriniz ve Fikirleriniz  (Okunma sayısı 8414 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
Golf Plus Hakkında Bildikleriniz ve Fikirleriniz
« : Ocak 11, 2015, 11:10:57 »
Herkese merhabalar. Daha önceden de özellikle aile araçları bazında bazı araştırmalarım ve forumumuzda paylaşımlarım olmuştu. Şimdi ise aşağıda resimleri bulunan 2006 model Golf Plus hakkında motor, otomatik şanzıman ve genel kullanımı yönünden artı ve eksi yönlerini bilgisi olan ve paylaşmak isteyen arkadaşlardan rica ediyorum. Herkese saygılar.

Ek olarak şu linkteki aracı nasıl buldunuz? http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-45-000-de-sifir-ayarinda-garaj-arabasi-194132266/detay

Toyota Club Türkiye

Golf Plus Hakkında Bildikleriniz ve Fikirleriniz
« : Ocak 11, 2015, 11:10:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: Golf Plus Hakkında Bildikleriniz ve Fikirleriniz
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2015, 11:29:33 »
 Bu araçlar on numara araçlardır. Motoru zaten vw'nin en sağlam motoru olan hitler motordur. şanzıman da dsg olmadığı için buda çok sorunsuz bir şanzumandır. Aracın kullanımı diğer normal Golf'e göre biraz daha zevklidir ancak bu kişiden kişiye değişebilir (Ben yüksek araba severim) Zaten üzerinde en sağlam en kaliteli lpg kiti var. Fiyat tartışılabilir ancak araç çok çok temiz ve özenli bir araç. Bu aracın tek eksisi 2, eli. Piyasa da çok bilinen bir araç değil o yüzden de 2. eli ağır. Uzun yıllar binme niyetiniz varsa öneririm...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2015, 11:32:21 »
Tüplü versiyon 1.6lar cok uyumlu abi. Arkadasım 70bin km kullandı tık etmedi. Fiyat başla geliyor. Ama araba plus değilki pluslar daha uzun ve bagajı daha geniş oluyor.bu hafta baska birarjadasım g0lf 2004 1.6 tüp uyumlu serisini 90binde 31.750 aldı. Km orjinal 3000 milyar ayrı ayrı kazası var. Üstünde çelik jant yok ve multimedyada yeni atiker gold lpg işli. Biraz düşsse alınabilir. Şamzuman 4 vitesli mi malum 2003ler 4 vitesli yakıtı fazla  2006da nasıldır bilmiyorum
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2015, 11:34:26 »
Tüplü versiyon 1.6lar cok uyumlu abi. Arkadasım 70bin km kullandı tık etmedi. Fiyat başla geliyor. Ama araba plus değilki pluslar daha uzun ve bagajı daha geniş oluyor.bu hafta baska birarjadasım g0lf 2004 1.6 tüp uyumlu serisini 90binde 31.750 aldı. Km orjinal 3000 milyar ayrı ayrı kazası var. Üstünde çelik jant yok ve multimedyada yeni atiker gold lpg işli. Biraz düşsse alınabilir. Şamzuman 4 vitesli mi malum 2003ler 4 vitesli yakıtı fazla  2006da nasıldır bilmiyorum

Resimde ki araç bariz Golf Plus. Belki çekim açısından farklı durdu gözüne. Vites olarakta en az 5 vites 6 olma ihtimali de var ama 5 vites diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2015, 11:36:59 »
Bu araçlar on numara araçlardır. Motoru zaten vw'nin en sağlam motoru olan hitler motordur. şanzıman da dsg olmadığı için buda çok sorunsuz bir şanzumandır. Aracın kullanımı diğer normal Golf'e göre biraz daha zevklidir ancak bu kişiden kişiye değişebilir (Ben yüksek araba severim) Zaten üzerinde en sağlam en kaliteli lpg kiti var. Fiyat tartışılabilir ancak araç çok çok temiz ve özenli bir araç. Bu aracın tek eksisi 2, eli. Piyasa da çok bilinen bir araç değil o yüzden de 2. eli ağır. Uzun yıllar binme niyetiniz varsa öneririm...

Ben aile kullanımı için özellikle uygun saklama bölmeleri olmasından ve yüksek bir oturuşa sahip olduğu için bu araçla ilgileniyorum. Tipi ise bence aynı yıl çıkan diğer golflerden daha güzel. :) Triptronic vites bu kasalarda acaba nasıl işlemekte. Hiç kullanmadığım için çok merak ediyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 11:39:55

Barış belirttiklerin beni sevindirdi ancak bu araç efsane corollaya değiştirilir mi? İşte orada büyük soru işaretleri içerisindeyim. Aracımın müşterisi var. Cuma günü zorla benden 22binliraya satın alacaktı neredeyse. :) Linkteki aracı ise ciddi ciddi düşünüyorum ancak o fiyata değil.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 11:41:56
Bu kasanın bir de FSI motorları var ancak bunları gerçekten de ikinci elde zayıf olarak görmekteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2015, 12:04:39 »
Ben aile kullanımı için özellikle uygun saklama bölmeleri olmasından ve yüksek bir oturuşa sahip olduğu için bu araçla ilgileniyorum. Tipi ise bence aynı yıl çıkan diğer golflerden daha güzel. :) Triptronic vites bu kasalarda acaba nasıl işlemekte. Hiç kullanmadığım için çok merak ediyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 11:39:55
Barış belirttiklerin beni sevindirdi ancak bu araç efsane corollaya değiştirilir mi? İşte orada büyük soru işaretleri içerisindeyim. Aracımın müşterisi var. Cuma günü zorla benden 22binliraya satın alacaktı neredeyse. :) Linkteki aracı ise ciddi ciddi düşünüyorum ancak o fiyata değil.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 11:41:56
Bu kasanın bir de FSI motorları var ancak bunları gerçekten de ikinci elde zayıf olarak görmekteyim.
Bu tiptronik vitesi ben uzun süre kullandım ve kullanan kişilerle de forum sitelerinde irtibata geçtim. Kullanımı keyifli çok sorunsuz bir şanzıman. Tabi bir Dsg gibi vites geçişi yok ama rahatsız edici bir geçişte yok normal otomatik. Alacak olursanız da illa ki göstermeniz lazım sorunsuz deniliyor diye de gözü kapalı alınmaz eski sahibinin kullanımı da önemli. Göstermekte fayda var ama o vitesten korkunuz olmasın.
  Fsi motoru bende pek önermem. Aslında sorunlu bir motor değil ama sorun açtığı zaman da normal motora göre iki katını açar. Çünkü karakteristiği farklı ve kapalı kutu olan bir motor işçilik zahmetli. Ve en önemlisi Lpg uyumu %100 değil ki %100 de olsa normal 1.6 motor kadar az yakamıyor maalesef lpg'de avantajlı değil normal 1.6 lpg'de %40 kar ediyorsa Fsi %25-30 arası. Tabi teknoloji gün güne gelişiyor ona diyecek yok...

Efsane kasaya da değişilmicek bir araç değil hani her bakıma üstünlük var. Kullanım zevkine lafım yok ama yükseklik bakımına birisi deve birisi cüce :)

Dediğim gibi 2. elden başka bir kaybı yok aracın. Zaten içi de Tiguan'ın aynısı (2008-2010 model) :) Şunu da belirtmek isterim linkte ki araç paket olarak en düşük araç bilginiz olsun. Daha dolu versiyonları da var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2015, 12:09:55 »
Yeni versiyonu avrupada satışta şuan ama bizim ülkeye henüz gelmedi. Geniş ailesi olanlar için en ideal Hb sınıfı araç.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2015, 12:13:35 »

Şunu da belirtmek isterim linkte ki araç paket olarak en düşük araç bilginiz olsun. Daha dolu versiyonları da var...

Satıcı primeline plus demiş ancak golf de bildiğim kadarıyla trendline, comfortline ve higline var. Primeline pasific gibi ara donanım paketi midir acaba?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 12:14:34
Bu arada şasi olarak tiguan golf'ün üzerine mi inşa edilmiş?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 12:16:38
Beni cezbeden aslında compact bir aile otomobili olması. Koltuk arkalarında sehpaların olması, iç mekan ferahlı, özellikle abs, esp, 10 hava yastığı gibi üst düzey güvenlik ekipmanlarının olması ve bir de şasi olarak golf üzerine inşa edilmesi beni en fazla cezbeden yanı oldu.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 12:19:04
Yine takip eden arkadaşlarımız hatırlayacaktır http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61813.0   böyle bir konu açmıştım. Venga da fena bir araç değil ancak malzeme kalitesi bakımından golf ile pek mukayese edemiyorum maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 11, 2015, 12:28:53 »
Satıcı primeline plus demiş ancak golf de bildiğim kadarıyla trendline, comfortline ve higline var. Primeline pasific gibi ara donanım paketi midir acaba?

2005- 2010 modeller de donanım paketleri Primeline midline hightline diye geçiyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 11, 2015, 12:50:17 »
Mustafa abi efsane güzel arac sendeki temiz malum. Tadından yenilmiyor Ciddi bir yere kadar bazen kuş gibi bir arabaya biniyoruz gibime geliyor. Yeri çok başka. Ben satsam 2. Araba olarak bile almayı düşünüyorum ama temizini. İnsan modelli arabaya da imrenmiyor değil. Üstelik golf 5in bu kasa cok meshur. Bunun donanımı sürüş keyfi tokluk artıları daha fazladır. Aile arabası olarak hb düşünmeyin derim bagaj olayından dolayı tercih etmem.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 11, 2015, 12:54:12 »
Bence güzel bir otomobil. Golf 5 altyapısını kullandığı için konfor olarak çok iyi bir otomobildir. Benim bildiğim kadarıyla tork konvertörlü otomatik şanzımana sahip olan modelleri 6 ileri vites. MPI motor sorunsuz bir motordur ayrıca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 11, 2015, 21:03:24 »

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 12:14:34
Bu arada şasi olarak tiguan golf'ün üzerine mi inşa edilmiş?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 12:16:38
Beni cezbeden aslında compact bir aile otomobili olması. Koltuk arkalarında sehpaların olması, iç mekan ferahlı, özellikle abs, esp, 10 hava yastığı gibi üst düzey güvenlik ekipmanlarının olması ve bir de şasi olarak golf üzerine inşa edilmesi beni en fazla cezbeden yanı oldu.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 12:19:04
Yine takip eden arkadaşlarımız hatırlayacaktır http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=61813.0   böyle bir konu açmıştım. Venga da fena bir araç değil ancak malzeme kalitesi bakımından golf ile pek mukayese edemiyorum maalesef.
Mustafa bey Vw'nin araçlarında primeline en boş paket anlamına gelir midline ise dolu tabi bazen highline'da oluyor. Günümüz de zaten güncel isimlere kavuştu Trendline, comfortline ve highline tabi ara modeller de var...
 Şasi olarak Tiguan Golf'ün üzerine mi inşa edildi onu tam olarak bilemiyorum ama doğru da olabilir çünkü tiguan öyle çok geniş bir araç değil sadece yüksek standart bir suv.
 Golf'ün şasisini bilen bilir zaten benim de 2004 golf 5 im vardı şimdi ise kayıncom da 6 var bolca kullandığım araçlar mis gibi bir süspansiyona sahipler ve çok kaliteliler. Yabana atılacak araçlar değil. O araçta konfor da olur yol tutuşu da tabi az yüksek olması az buçuk etkileyebilir ama sıkıntı yok... :)

Mustafa bey c-max, verso böyle Golf plus veya Touran gibi araçlar olduktan sonra gerek yok o araçlara. Tabi Kia olsun Hyundai olsun eskisi gibi değiller artık çok kaliteli araçlar üretiyorlar onlarda da sıkıntı kalmadı ancak bir alman aracı kadar toplu ve tok olamazlar...
 Benim de her zaman terchim bu tip araçlardır ama nedense hiç  kısmet olmadı hep sedandayım :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 21:05:56
Mustafa bey şunu da belirtmek isterim eğer bütçeniz varsa Ford C-max'e yönelin onun üzerine Mpv yoktur piyasa da buda bir dipnot olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 11, 2015, 22:59:00 »
Ben sevmiyorum bu aracı...
Tipi hiç hoş değil bence, bu tarz bir araç arıyorsanız Volkswagen touran'ı da seçenekler arasına almanızı tavsiye ederim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...