Gönderen Konu: Avensis T27 Detaylı Jant Değerleri ve Momo Quantum Uyumu?  (Okunma sayısı 3592 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
Kar lastiği ile birlikte Jant arayışına giriştim.Biri daha az maliyetli olan 4 adet 16inc Çıkma Corolla saç jantlarla birlikte dört adet 205-60-r16 (Nokian vr d3 yada GoodYear ultra grip 9) lastik setlerinden biri.Bu Seçenek Maliyet olarak 1.000-1.100 TL arası tutmakta.
ikinci ve maliyetli olan Seçenek ise Aracın orjinal boyutunda Jant ve Dolaysıyla lastikler.Forumda okuduklarım ve yaptığım araştırmalar yanlış değilse orijinal jantların tam olarak değerleri 17x7j 5x114.3 offset45 Olmalı.

http://momo.it/en/road-wheels/road-wheels-all-products/quantum-anthracite.html linkte çıkan jantların Gözüme kestirdim ve hatta yazlıkları bunla kullanıp, orjinal jantların kışlıklara kullanmak daha mantıklı olur gibime geliyor yalnız ufak bir sorum var.
Bu jantın Değeri 17x7j 5x114.3 offset42, bir tek offset tutmuyor ve yaptığım araştırmalar sonucunda jantların ve lastiğin 3mm kadar Dışa taşacağı sonucuna ulaştım.

1-Öncelikle teknik verilerde herhangi bir Yanlışlık var mı?
2-orjinal offsetin 45 ten 42 ye düşmesi sonucu çamurluktan dışarı doğru 3mm çıkacak lastik+Jant Takımı sorun oluşturur mu?
Not: Olaya maliyet açısından yaklaşılmamasını önemle rica ederim.Saygılar

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis T27 Detaylı Jant Değerleri ve Momo Quantum Uyumu?
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2015, 03:53:09 »
orjinallere nokian wr d3 ya da goodyear ug9 yalıklar için jant güzel hatta bunun 18 ini bile alabilirsiniz. Lastiğin yanağını bir alt seviyeye düşürdüğünüzde 10 numara 5 yıldız olur. Avensise de renk gelmiş olur azıcık. Orjinal 17' lerdeki lastik ebatları 205 55 17 mi yoksa 215 55 17 mi?
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2015, 04:28:55 »
Ben üç senedir 25mm eibach pro kit yaylar ile birlikte 35 ofset jant ve 235 45 18 lastik kullanıyorum. hiç bir sorunla karşılaşmadım.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2015, 09:57:34 »
orjinallere nokian wr d3 ya da goodyear ug9 yalıklar için jant güzel hatta bunun 18 ini bile alabilirsiniz. Lastiğin yanağını bir alt seviyeye düşürdüğünüzde 10 numara 5 yıldız olur. Avensise de renk gelmiş olur azıcık. Orjinal 17' lerdeki lastik ebatları 205 55 17 mi yoksa 215 55 17 mi?

Orjinali 215 55 17, 18 inç Jant bencede güzel olur ama orjinal boyutlarda devam edeyim diyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 10:01:54
Ben üç senedir 25mm eibach pro kit yaylar ile birlikte 35 ofset jant ve 235 45 18 lastik kullanıyorum. hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Yaylar, Jant ve lastik ebatları orijinalden oldukça farklı olmasına rağmen sorun yaşamamanız güzel.yakıt, yol tutuşu, fren mesafesini etkileri neler bu değişikliklerin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2015, 15:37:24 »
taban genişliği yol tutuşunu artırır ama sürtünmeyi de artıracağı için yakıtı da ufak bir miktar artırır. Negatif bişeyi olmaz başka da
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2015, 21:09:31 »
taban genişliği yol tutuşunu artırır ama sürtünmeyi de artıracağı için yakıtı da ufak bir miktar artırır. Negatif bişeyi olmaz başka da

ahmet bey yol tutuşum inanılmaz arttı. virajlara daha hızlı daha sert ve araçtan inanılmaz güven alarak giriyorum. yakıt konusunda ise şehir içi yarım litre kadar arttı diyebilirim. normalde şehir içi 8.5 yakıyordu yeni kombinasyondan sonra 8.9 - 9 civarı yakmaya başladı. (uzun yolda ise hemen hemen yakıta hiç etkisi yok diyebilirim)  fren mesafesinde ben hiç bir fark hissetmedim.
AvensiStyle