Gönderen Konu: Auris mi? Avensis T25 mi?  (Okunma sayısı 3552 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 183000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
Auris mi? Avensis T25 mi?
« : Ocak 10, 2015, 23:31:00 »
Merhaba arkadaslar kafamda deli sorular var daha once hiç bu kadar kararsiz kalmamistim bir bilene sormak gerektigini dusunup sizden yardim istemeye karar verdim :-) şuan 97 carina kullanmaktayim 7 aydir kullaniyorum japon otomobillerine carina ile basladim ve toyota'ya aşık oldum :-) kalitenin devami açısından avensis mi yoksa ekonomi acisindan auris mi? Karsilastirma sabitlerim iki modelin de otomatik olanini ve full paketini almayi dusunuyorum, biraz da performans seviyorum motor olarak hangi modelin hangi motorunu tavsiye edersiniz? Yakit sarfiyati acisindan 25-35 krş civari bi beklentim var hangi motor bana uygundur? Araci esim de kullanacak çok kötü sayilmaz ama acemilik var tabi avensis cok mu buyuk olur? Araçlarin ariza gosterme sıklıkları nedir? Ariza yönünden mimlenmiş araclardan midir? Benzinli tavsiyeleriniz icin lpg uyum sorunu var midir? Daha cok sorum var ama yuzsuzluk etmek istemiyorum cunku yogunlugumdan dolayı forumda pek aktif olamiyorum yalnizca sorularimin cevabini ariyor olmam yuzsuzluk olmamistir umarim :-) 

Toyota Club Türkiye

Auris mi? Avensis T25 mi?
« : Ocak 10, 2015, 23:31:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris mi? Avensis T25 mi?
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2015, 01:02:54 »
1.6 lpg auris
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2015, 01:09:37 »
Yakıt konusunda birşey diyemem ama komfor konusunda avensis hemde carinadan devam etmek için arvensis daha iyi olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2015, 02:40:03 »
uzun uzun yazmışsınız ama okumadan avensis diyorum...

auris ile corolla arasında kalırsanız ozaman bişeyler netleşir :)
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2015, 03:06:39 »
Ne olursa olsun Avensis auristen üst segment ve kalite konfor farkı olacaktır. Ama Auris için makyajlı kasayı tercih etmenizi öneririm. T25 ave nin en fulü 2.0 elegant excutivedir. Sunrooftan deri koltuğa kadar herşey var. Tam otomatik şanzıman var ayrıca. Aurisin en fulu elegant donanımdır. Bir de buna ek olarak deri koltuk, sunroof ve xenon paketi eklenmiş olan donanım var ama ondan çok az bulunuyor. Forumda ilanda olan vardı bir tane. 45 bin üzerine çıkabilecekseniz auris derim ama 35-36 seviyelerinde iseniz avensis derim. Bir de 2.0 avensislere lpg takılıyor ama tam olarak lpg uyumu yok bu motorların. Ama aurisler tam olarak lpg uyumludur. Avensiste de sunroof deri koltuk gibi extra donanımlardan vaz geçerseniz elegant donanım da yeterli donanımı sunuyor. Elegantlar hem 1.6 motor bu motor da lpgye sorunsuz uyumludur. İki araç da ikinci el olacağı için sorun çıkarma sorusuna da temiz bakımlı araç alırsanız ne avensis ne auris bir sıkıntı yaratmaz
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
  • Kilometre: 183000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2015, 12:30:26 »
Ne olursa olsun Avensis auristen üst segment ve kalite konfor farkı olacaktır. Ama Auris için makyajlı kasayı tercih etmenizi öneririm. T25 ave nin en fulü 2.0 elegant excutivedir. Sunrooftan deri koltuğa kadar herşey var. Tam otomatik şanzıman var ayrıca. Aurisin en fulu elegant donanımdır. Bir de buna ek olarak deri koltuk, sunroof ve xenon paketi eklenmiş olan donanım var ama ondan çok az bulunuyor. Forumda ilanda olan vardı bir tane. 45 bin üzerine çıkabilecekseniz auris derim ama 35-36 seviyelerinde iseniz avensis derim. Bir de 2.0 avensislere lpg takılıyor ama tam olarak lpg uyumu yok bu motorların. Ama aurisler tam olarak lpg uyumludur. Avensiste de sunroof deri koltuk gibi extra donanımlardan vaz geçerseniz elegant donanım da yeterli donanımı sunuyor. Elegantlar hem 1.6 motor bu motor da lpgye sorunsuz uyumludur. İki araç da ikinci el olacağı için sorun çıkarma sorusuna da temiz bakımlı araç alırsanız ne avensis ne auris bir sıkıntı yaratmaz
cevap icin tesekkurler birde dizel secenekleri hakkinda azicik bilgi verirseniz düşüncelerim biraz daha netlesecek :-)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 12:32:05
uzun uzun yazmışsınız ama okumadan avensis diyorum...

auris ile corolla arasında kalırsanız ozaman bişeyler netleşir :)
hocam sizden de dizel seçenekleri hakkinda biraz bilgi istiyorum :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2015, 15:28:34 »
Avensiste 2.0 dizel var. Gül gibi motor. Bi dünya km yapanlar var. Ama daha detay bilmiyorum. Auriste1,4 ekonomik dizel var az yakar sesi azdır. 2011 lerin bir serisinde yağ yakma oldu. Olduysa da garantiden değişmiştir. Sorun olmaz yani. 2.0 dizel elegant avensis zor bulunur fazla yok piyasada. Forumda @Tevfik Öztürk (31118) abide var. Memnuniyetsizliğini görmedim. ama varsa sorun şikayeti o da bilgi verecektir.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2015, 19:33:10 »
Üstadlar benim düşüncem ki motor öğretmeniyim esasında ama 8 - 10 yıldır meslek derslerine girmiyorum. Bu devirde dizel araçlar otomobiller uygun fiyata alınıyorken benzinli & Lpg li araca binmek pek mantıklı gelmiyor bana. Bakım maliyetleri de eskisi gibi değil dizellerin. Pek fark yok benzinli ile. Alırken 30 -40 bin tl verip benzinli araç alıpda yooo çok yakmıyor vs diyip 1 hafta olmadan lpg taktıracam diyen ondan sonra lpg çok pahalıya takılıyor diyen taktırdıktan sonra da  işe gidene kadar lpg ye geçmiyor çok benzin yakıyorum diyen, sonra da motor relantide stop ediyor gaz ayarı tutmuyor arıza lambası yandı vs. uğraşıp duran çok gördüm. O kadar para vercem bide uğraşcam. Hiç mantık işi olmadığı gibi lpg tesisatını yapan ustalarımız ne iş güvenliği ne dikkat ne elektrik bilgisi ne basınçlı sistemler ne gaz bilgisi ne yanma teorisi biliyor. Öyle ezbere yap devam. Ha olur, olmaz değil. 3-5 bin tl verdiğin arabaya Şahine brodveye, torosa kartala tüp tak mahalle arasında şehir içinde bin. Bisiklet niyetine. Ama şehirler arası yola tüplü araçla gitmek riskli bence. Tüp takmam diyen çok gördüm. Bence aynı paralara az fazla km li dizel alırım kafam rahat olur. Bakımını ben kendim pahalıya gelmeyecek şekilde yaptırabildiğimden fazla km gözüm keser. Ki bende arabaya zaten 30 bin TL vermem. Ucuz alırım km si çok alırım alırken motoru yapılmış alırım ufak tefek sorunlarını halleder 8-10 sene binerim. Alırken kendim test ederim aracı. Bir çok ustaya göre sorun olmayan şeyleri sorun ederim herkezin sorun ettiği şeyleri sorun etmem.

Avensise Hazirandan buyana biniyorum. Bir sorunu yok. Kendime göre sorunlu kısımlarının bakımlarını ufak ufak yaptım. Yine denk gelse daha fazla para isteseler bu arabayı yine alırım. Bayanlara büyük gelebilir ama bizim hanımın ikinci arabası olduğu için acemiliği olmadığından debriyaja 1 günde alıştı sonra sorun yok. Günde 3 tur atıyor çarşı pazar şehirde. Annesini arkadaşlarını dolduruyor arabaya otobüs gibi herkes sığıyor maşallah. Arkası müthiş geniş. Önü de öyle. Ben de arkaya oturup çocukla oynayarak yolculuk yapıyorum bazen.  Freni desen çok iyi motor desen ayrı bişey. Yakıt desen tuhaf düşük. Arabanın altında sanki kamyon şasesi var öyle diri araç.

Bir tek kaliper pim sesi var onu da yağlayınca kesiliyor sanki sıfır araba. Bir çok markanın sıfırından daha sessiz bozuk yolda. Auris de güzel araçtır eminim ama dizel tercih edin bence. Sonuçta ralli yapacak haliniz yok. Avensisin yüksek hızlarda seyretmek için yapıldığını farkettim. Özellikle 2,0 dizeli. Orjinalde alçak ve tekerlerine viraj için orijinal kamber verilmiş. Viraj dönmesi müthiş üstün bir araç 1,6 sı benzinlisi aynı değil. Hem yüksek hem tekerleri kamberli değil hem motoru zayıf kalıyormuş.

Tüplü binecek olsam 1,6 benzinlisini de alırdım. Sonuçta yarış pisinde yarış yapmayacaz araçla. zaten biz 80 -90 ı geçmeyiz. Aurisi de dizel ve ucuz olsa alırdım. Bunlar hep iyi arabalar.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant