0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
laptopta 4 soket var mı? bence zor
yanlış görmediysem ddr3 1333mhz 4gb ramlerden 4 tane işini görür
Kardeşim işletim sistemin ne bilmiyorum ama 32 bit ise bu kadar rami boşuna takarsın .
asusların üst serilerinde 4 slim var, ram genişletmek için.zaten İlke'nin makina eski seri değil...ancak ilke sen bu makinayı Photosop,Autocad gibi tasarım ve çizim işleri içinmi kullanıyorsun yoksa Gamer Pc mi?
asusun kendi sitesindeki bilgiler doğrudur zannedersem, ama çoğu satış firmalarında 4 ram slotu, birkaç tanesinde 2 slot var diyor. İlke en iyisi sen kaç slot var ona bir bak.
16 gb çok çok gereksiz. özel bir uygulama kullanmıyorsan ram i boş yere yükseltme. oyun bile oynasan 8gb yeter. kullanılan donanıma göre bir aralık vermişler. içinde 4 tanede olabilir 2 tanede... 2 tane ise max 8 gb alabilirsin. arkasında kapak varsa vidaları şöküp bakabilirsin. 4 slot varsa eklersin. 2 tane varsa içindeki ram ile idare et. yada paranı diske yatır
çift çekirdekli işlemci kullanıyorsan şu kadardört çekirdekli kullanıyorsan şu kadar bence ram konusunda da takabiliyorsan tabiki 16 gb takne yapmak istediğin ile de alakalı 32 nin bile çaresiz kaldığı yerler bile gördüm"bilgisayarın maksimum hızı içindeki mininmum hızlı parça kadardır"
i7 mi i5 mi İlke. i7 ise daha iyi performans sergileyebilir bilgisayarın.(64 bitte) Bir de ramlerin dual çalışma mantığı var ondan mı bahsetmiş tam anlamadım. Ram kapasitesi ne kartın desteklediği ?i7 max 16 gb i5 ve i3 de max 8gb destekliyor heralde .i3 ve i5'in 2 işlemci 4 veri yolu i7 4 işlemci 4 veri yolu bulunması lazım.
bütün söylenmesi gerekenler söylenmiş1- evet ram ler ddr3 (bunların en ufağı 1333mhz den başlıyordu zaten sanırım)2- 4 soket var diyorsan illede 16 diyorsan 2 aten 4 alıp 12 yapabilirsin3- 12gb ram gereksiz olur cad-cam calışmıyorsan4- bana sorarsan 1 tane 4gb al 8 olsun tepe tepe kullan5- ssd demişken kesşe 4 ram slotu oalcagına 2 adet disk slotu koysalarmış, raid 0 yapar coşardınnot: 64bit sistem kurmalısın tabiki, 32bit sistem 3,2 ram görür
16 gb destekliyor olması lazım.Yukarıda öyle yazıyor en azından 4 işlemcililer 16 gb destekliyor yazıyor.
4gb ram oyun için sınırda ama günlük kullanımda ben bu miktarı çok nadir dolduruyorum. 8gb ise bugün için oyun oynayanlar için yeterli. 16 ise rahat ettirir. windows zaten dolduramaz. daha önemli şeyler var. bir i7 için yüksek ramden ziyade ram ve veri yolu hızı önemli. ramler 1333 olduğu için fazla bişey beklememek lazım. ama 2333 bile olsa çok uçurum hız farkına neden olmuyor. yeterki ram darboğaz yaratmasın . en önemlisi ise anakart. 4 ram slotu çalıştırmak kolay değil. belki bellek hızları dahada düşebilir. gecikmeleri ayarlayamadığından kaliteli ramin veya kullanmayacağın ram miktarının hiç bir önemli yok. bu nedenle ssd al diyorum. paranı boşa harcama diye diyorum. çünkü yeri geliyor anlık bilgiye ulaşma hızı 7200 devirli diske bile yetmiyor. benim pc i3 ve 4 gb ramli. bu bilgisayarda ocz nin ssd sini kullandım. tekpiler inanılmazdı. ha oyun performansını etkilemez. ama günlük kullanımı harika. şuan 500gb hibrid disk kullanıyorum ama o eski tadı alamıyorum. bilirsin. disklerin bi giriş çıkış hızı olur. hdd de bu değer düşük. bu tepkilerin yavaşlamasına neden oluyor. bunu bir web sitesi açarken bile hissediyorsun.. yoksa 128 gb ram e şimdiden geçsende dolduramayacaksın. hatta adresleyemeyeceksin
Hızı az geliyorsa bilgisayarına overclock yap biostan işlemci hızını arttır. Yalnız laptopta olur mu bilmiyorum soğutma ve güç yetmez heralde Ve anakartla işlemciyi çöpe atma riski var.Bir nevi chiptuning
Soğutucusuna güvenmiyorum o kadar abi. Çünkü vakum yöntemi ile soğutuyor. Birkaç kez komple dağıtıp temizledim laptopu
öyle her önüne gelen cihaza oc yapamazsın ilke:)bios ta ram e cpu ya vs voltaj verme ve fanları kontrol edebileceğin rpm ayarlar olmalı, ki çoğunda yoktur