Çok geçmiş olsun Deniz usta.
Aynısı benim de başıma geldi. Ben de arabayı Adanadan almıştım. Adanadaki arkadaş da ne de olsa Adana sıcak diye antifiriz koymamıştı. Ben de yeni almış olduğum arabanın tüm bakımlarını yaptırıp Muş'a gitmek üzere yola çıktım. Diyarbakırdan kar yapmıştı. Ben de kardan dolayi istediğim yoldan Muş'a gidemediğim için yolu uzatmak zorunda kalmıştım. Eve gece çok geç gidebildim. Antifiriz yolda aklıma gelmişti ve Antifirizi de satın alıp bagaja koymuştum. Eve gidince motor biraz soğusun Antifirizi öyle koyayım diye düşünmüştüm. Uyuyakaldığım için sabah kalktım. Araba donmuş üstelik yeğenim arabayi çalıştırmaya çalıştırmıştı. Piston sekman gömlek vb tüm parçalar zarar görmüştü. Hatta blok bile çatlamıştı. Blok dikişlendi ama motorun diğer tüm parçaları sıfır takıldı. 2006 yılıydı galiba yaklaşık 4000 TL masrafım olmuştu.
Inşallah sizinkinde bu kadar büyük hasar yoktur. Ben satın alacak kişinin günahı bana geçmesin diye her parçasını orijinal taktırdım.
Çok masraf olmuştu.. Araç Citroen Saxo vts idi.
Maalesef Güney ve Güneydoğu'daki sıcak iklime sahip bazı illerimizdeki sürücü arkadaşlar 3 kuruşluk Antifiriz den tasarruf etmek maksadıyla böyle şeylere sebebiyet veriyorlar. Aslında antifiriz arabanın kanıdır.
Geçmiş olsun.
Son cümlenize katılıyorum.
Ben de bir kaç saat önce ustamın yanındaydım ve 48 plaka bir Tempra vardı.
Adam Muğla'da yaşarken antifiriz falan bilmezmiş, Bandırma'ya gelince araba da afallamış tabii.
Antifirizsiz motora kontak basmışlar, su borularını patlatmış, bir kaç yerden de kaçağa sebebiyet vermiş.
Bu arada sadece kışın değil, yazın da antifiriz olayına dikkat etmekte fayda var. 50,00 TL'lik şey için sanayilerde perişan olmaya hiç değmez.