Gönderen Konu: 2008 Toyata Corolla 1.6 Comfort otomatik alacağım fakat?  (Okunma sayısı 1164 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Arkadaşlar 2008 model comfort otomatik vites alacağım ama bana yardım ederseniz sevinirim kafama takılan şu

bu vitesle

bunun arasındaki  farkı açıklarmısınız

1)hangisi tam otomatik
2)üstteki F-1 şanzumanmı oluyor
3)hangisi daha dayanıklı daha yakıt tasarruflu
4)hangisi daha seri olur (Araştımama göre ani hızlanmalarda 1-2 saniye bağzı viteslerde duraklama yaşanıyormuş  o vitesler hangisi)

5)Toyataya has 2.el otomatik alırken neye dikkat etmeliyim

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 Toyata Corolla 1.6 Comfort otomatik alacağım fakat?
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2015, 12:37:34 »
1. Üst fotoda görülen mmt (yarı otomatik) alt fotodaki tam otomatik.
2. Yarı otomatiklere direksiyon arasındaki kulakciklarla müdahele edilebiliyor, f1 şanzımandan kasıt buysa.
3. Tam Otomatik daha dayanıklı ama daha çok yakar, yari otomatik daha az yakar ama sorun çıkarmaya ve masrafa daha meyillididir. (dik rampalarda kalkista el freni ile desteklemeniz gerekebiliyormus, bazi rampalarda kararsız kalabiliyormus, zaman zaman kalibrasyona ihtiyaç duyabilir ve belli periyotlarda baski balata degismesi gerekebilir)
4. Tam otomatik daha seridir, mmt gecislerde biraz yavas kalabilir.
5. Tüketimden ziyade konfor ve sorunsuzluk onemliyse tam otomatik derim. Tüketim daha onemliyse mmt düşünebilirsiniz.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2015, 17:06:34 »
tüketim sorun değilse aşağıdaki tam otomatik.yakıt ekonomisi derseniz zaten mmtler hepsi dizel mmt alın.tam otomatiğin dizeli yok şehiriçi 10 lt yakar.benzin
diğeri şehir içi 7 lt mazot yakar şehir içi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2015, 17:19:41 »
2008 mmt kullanmış ve 2010 tam otomatik kullanmış biri olarak mmt vitesten uzak dur derim .....2008 mmt şehir içi ortalama değeri 8.1 benim gördüğüm en fazla ,2010 tam otomatik şehir içi kışın 9.2 gördüğüm en fazla değerdir başkaları yok daha az yok daha fazla diyebilir beni bağlamaz ....Sonuç olarak 2008 -09 corollada tam otomatik yok bildiğim kadarı ile tam otomatikler 2010 dan itibaren var ve kesinlikle tam otomatik öneririm saygılarımla....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2015, 20:21:41 »
2010 dizel mmt kullanıyorum yukarıda arkadasın dediği gibi mmt vites gecişlerinde biras yavas kalıyor ve dik rampalarda el freni ile desteklemeniz gerekiyor.ama yakıt acısından düşünürseniz dizel mmt alın derim uzun yol bir depo ile hemen hemen 1000 km dedim sehir içindede 6,5-7,5 arası yakıt durumu oluyor serilik konusunda gelirsek tam otomatik mmt ye göre daha seridir