Gönderen Konu: devirdaim pompası  (Okunma sayısı 3418 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '09
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
devirdaim pompası
« : Ocak 09, 2015, 13:17:36 »
Arkadaşlar merhaba 2008 corollamda suyunda eksilme olmaya başladı. servis daha önceki bakımda küçük bir kaçak olduğunu söyledi.Pompasının mı değişmesi gerkiyor?fiyatları nedir? bu konuda bilgi verirseniz sevinirimm.. (aracım 90binde)

Toyota Club Türkiye

devirdaim pompası
« : Ocak 09, 2015, 13:17:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: devirdaim pompası
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2015, 13:35:25 »
@selim turkozu (8347) Hiç hararet yaptı mı? devirdaim pompası önemli bir parça @Ufuk Sönmez (16363)  arkadaşımızla irtibata geçerek fiyat alabilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 271000
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
devirdaim pompası
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2015, 14:52:54 »
kaçak nereden kesin tespit edildi mi?, devirdaim ise yetkili servis 450/500tl fiyat verdi 2009 mmt coralla için.normalde 150 tl civarı pompa olsa 50 tl işçilik ile 200/250 tl ye değiştirisiniz, ufuk sönmez bey orjinal parça tedariki yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2015, 21:11:00 »
muhtemelen rulman dağılmıştır,servite komple set olarka değiştiriyorlar,iyi bir ustnaız varsa sadece arızalı rulmanı değiştirtiyorsunzu ve yeniden antifiriz dolduruyorsunuz yaklaşık 300tl gibi bir fiyat çıkıyor.serviste yaptırırsanız 750tl istiyorlar. bence arızalı parçayı orjinali ile değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2015, 21:42:25 »
Arkadaşlar merhaba 2008 corollamda suyunda eksilme olmaya başladı. servis daha önceki bakımda küçük bir kaçak olduğunu söyledi.Pompasının mı değişmesi gerkiyor?fiyatları nedir? bu konuda bilgi verirseniz sevinirimm.. (aracım 90binde)
Aynı kasa 2007 model aracımın devirdaim pompasını 1 yıl önce değiştirmiştim. (80.000 km) Benimki si aşırı ses yapıyordu. Ufuk beyden orijinal parça aldım. Verdiği fiyat servisten daha uygun idi.Yalnız birde aisin marka var demişti. Önemli bir parça. Orjinalini tavsiye ederim. Ufuk beyle iletişime geçebilirsiniz.
2oo7 CoRollA  CoMFoRT 1.6 124 HP Gümüş Gri
2003 Wolkswagen GoLf 1.6  102 hp HighLiNe Atlantik mAvi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2015, 23:45:00 »
Ufuk beyle iletisime gecin. Bende kendisinde degistirdim. Aracim 2006 corolla Benim devirdaim pompam 15 bin kmde degisti. Degistirme sebebim arac yatmaktan icindeki komurun omrunu doldurmus olmasi ve bundan dolayi o kisimda yavastan kacak yapmaya baslamasidir.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2015, 08:08:01 »
Öncelikle belirteyim, hararet hiç yapmadı, serviste söyledikleri küçük bir kaçak vardı, eksiltme yapmış olabilir dediler.  1-2 ay önce suyu ful seviyede idi şimdi alt seviyeye inmiş. Bunu merak etttim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2015, 11:36:15 »
babamın aracının da aynı sorun vardı bakım zamanı değişti toplamda 700 -750  tl ödedik.devirdaim 296 tl civarı parçalar ,işçilik ne kadar alır bilemiyorum
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2015, 17:08:10 »
devirdaimden kaçırıyor ise devirdaim değişmeli.servise gerek yok.aisin marka al tak bitti....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 77000
  • Model Yılı: '08
  • 9 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 19, 2015, 01:04:49 »
Merhaba Selim Bey,
Aynı benim başıma gelen gibi ise sizin olayda,ses geliyordu devirdaimden yolda komaması açısından devirdaim pompasını değiştirdim.
Sanayide değiştirttim,parça 90 tl el emeği 20 tl aldılar.
Bir yıldırda sorun çıkarmadı gidip servise paranızı kaptırmayın bence saygılar.
2008 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 51 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 24, 2015, 09:19:57 »

iyi günler selim bey aynı sorun bende de vardı arabam antifiriz eksiltiyordu ama hep belirli seviyede kalıyordu servise gittim devir daim pompası arızalı değişmesi gerkiyort dediler ve fiyat olarakta 500-600 gibi bir rakam söylemişlerdi tam ahtırlamıyorum değiştirmeyin kalsın dedim.. sonra gecenlerde antifirizin iyice eksildigini gördüm ve lpg hortumlarını kontrol ettirdim hortumlarda kaçak varmış hortumları değiştirttim ve düzeldi.
servisin arızalı değişmesi gerekiyor dedği parçaları iyice arızalı oldugu kanaatıne vardıgımda değiştiriyorum.
tecrübe edindik artık.
Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kurtuluşun anası özgürlüktür.M.K. ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 24, 2015, 09:53:19 »
Kardeşimin aracı 2006 Corolla araç 92 binde fakat devir daim pompasından acayip sesler geliyordu aısın çıktı üzerinden orjinali orjinalini 160 tl ye aldık birde bilya değişti devirdaim kayışında kılcal çatlaklar vardı oda değişti işçilik dahil 340 tl ye hepsi hal oldu   devirdaim + bilya + kayış + işçilik  - 340 tl
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 61000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 28, 2015, 12:33:51 »
Selim bey merhaba. Benim aracım da 2008 corolla. 1 hafta önce servise motordan ses geliyor diye gittiğimde bu pompanin arızalı olduğunu değişmesi gerektiğini söylediler. Fiyat sorduğumda da 650TL dediler. Parca fiyatı da 380TL imiş. Arkadaşım tamirci ona aynı parçayı 300TLye değiştirttim. Yarı fiyatından daha uygun bir rakama. Bence ustanız var ise servise girmeyin böyle problemler için.  Buarada benim aracım da 71000 de