0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar aracimda 3-4 gundur birinci vitesdeyken direksiyonu saga ya da sola tam kirdigimda bir ugultu sesi geliyor.balatalardan mi yoksa direksiyondan mi anlayamadim ayrica bu sabah rölantideyken fani actigimda aracin devri 800'den 1300 devre kadar cikti.daha once 1000 devire kadar yukseliyordu.bana cok fazla geldi.konu hakkinda bilgisi olanlar varsa beni aydinlatabilir mi?bu arada aracim 1.4 dizel advance ve 500 km'de.
Soğuk motor da daha doğrusu tam verim vereceği dereceye ulaşmadan yani 50 dereceler de filan fanı 1. veya 2. konumda açınca rölanti devri bende de 1.100 devire çıkıyor. Ancak ben kaloriferin sıcak konumunu soğuk konuma getirince devir yine normal rölanti devri olan 800'e düşüyor. Veya böyle yapmayıp fanı kapatınca yine devir rölanti devrine düşüyor. Ancak motor yeterli sıcaklığa ulaşınca yani 90 dereceye gelince bu sorun ortadan kalkıyor. Bunu soracaktım ama unuttum. Pazartesi günü cam filmlerim kabarcıklar yüzünden yeniden değişti. Tek bir camda ufak bir kabartı var. Yine gideceğim ve o zaman unutmazsam soracağım.
Burak bey motor sizin kaloriferden istediğiniz sıcaklığa ulaşana kadar sizi tatmin etmek için rölanti devrini yükseltiyor ve istediğiniz sıcaklığa geldiğinde rölantiyi normal devire getiriyor.
Aynen böyle. Yani şimdi bu normal mi? Çünkü motor normal sıcaklığına geldiğinde kalorifer fanı açıkken rölanti devri yükselmiyor çünkü.
Normal Burak bey ben hatta şuan Ankara da kırmızı ışıkta durunca bile deviri artırıyor bende kaput kılıfı bakıyorum en azından ızgaradan içeri soğuk hava girişini kesersem motor biraz daha rahat eder
Tamamdır o zaman sağolasın.
Merhaba,Öncelikle hayırlı olsun. Benim de aracım henüz 400 km'de. Direksiyondan gelen ses için şunu söyleyebilirim, kullanım kılavuzunda direksiyonun elektronik olmasından dolayı, özellikle manevralar sırasında bir titreşim ya da ses gelebileceğine dair bilgilendirme vardı. Bunun bir arıza belirtisi olmadığı da yazılıydı. Fan için ise hemfikirim, benim devir saatim de 1000'in üstüne çıkıyor fanı açınca ama problem olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Çünkü son bir haftadır var var havalar anormal soğuk belki bundan dolayıdır.
Hidrolik sistemli direksiyonlarda direksiyonu her iki yönde de turunun en sonuna kadar çevirmemek gerekir. Eğer en sona geldi ise bir miktar direksiyonu geri boşaltmak faydalı olacaktır direksiyon pompasının sağlığı açısından. Duyduğunuz ses de o pompanın sesidir muhtemelen. Dış hava sıcaklığına bağlı olarak motor yağının ve motorun ısınması zaman alabilir. Bu süre zarfında araç olduğu yerde ısınacağına, düşük devirlerde yola çıkmanız hem motorun daha kolay ve sağlıklı ısınmasını sağlayacaktır, hem de ekonomik olarak fayda sağlayacaktır. En önemlisi de, çevreye verilen zarar en aza indirilecektir.
Direksiyon elektronik bir sistem olduğu için ses gelmesi normaldir.benim size tavsiyem direksiyonu her iki yönde tam çevrili konumda 15 Sn den fazla tutmayınız.aksi takdirde direksiyon motoru zarar görebilir.devir yükselmesine gelince normal bir durumdur.Benim arabadada oluyor.aracınız hayırlı olsun
Sonuna kadar kirmiyorum direksiyonu.bir tur bile dondursem o ses geliyor.baska bir sikinti var sanki.servisten randevu aldim.
Kubilay bey, servise gitmeden kılavuzun ilgili bölümünü okuyunuz lütfen. Bahsettiğiniz sese benze bir durumdan söz ediliyor.
Direksiyondan gelen ses elektrikli motorun sesi olabilir, kış aylarında rölanti devrinin artması da normal.
Boyle bir sesin olmasi acaba Toyota tarafindan normal mi karsilaniyor acaba?70 bin tl verdim araca Bulent Bey,kusura bakmasinlar ama o sesi duymak istemiyorum Mesaj Birleştirildi: Ocak 09, 2015, 16:05:51Aytac Bey,ilk arabam 2005 model clio'ydu,ikinci arabam 2007 model golf'tu,sonra 2008 model megane kullandim,corolla'dan once 4 sene de leon kullandim.hicbirinde boyle bir ses duymadim.corolla'yi saglam ve sorunsuz oldugu icin aldim.ama bu ses canimi sikti
Sesin geldigi yeri buldum arkadaslar.fren balatasindan geliyor.manevra yapmak icin direksiyonu cevirip hafifce frene bastigimda bir ugultu sesi geliyor.acaba onemli bir sey mi?zamanla kendiliginden kaybolur mu?
Fakat aldığınız araç C segmenti, sadece donanım arttığı için böyle bir fazlalık mevcut fiyatta. Birde ufak bir tavsiyem var. Aracı dinlemeyin. Yada herşeye takılmayın. Ben aldığımız zaman biraz ilgilendim ama şuan rahatız Bir ara babam bile demeye başladı "yok şurdan tıkırtı geliyor yok burdan ses var yok şöyle" 2 sebebi var. 1)Brigestone Turanza ER300 lastik etiket sınıflandırmasında F / F özelliklerde. Yani kalitesi düşük baya. 2) yollarımız. Yollarımız malum girdili çıktılı sıkıntılı. Kaymak asfalt yok ki. İmkanınız varsa ve bir nevi rahatlık istiyorsanız yumuşak lastiklere geçiş yapmanızı tavsiye ederim. Devir çok normal kış ayındayız
Fren balatasındansa geçer, aracınız çok yeni çünkü.