Gönderen Konu: Marş dinamosu  (Okunma sayısı 1555 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 219000
  • Model Yılı: '95
Marş dinamosu
« : Ocak 09, 2015, 01:03:09 »
Selam arkadaşlar, aracımda marş genel olarak her zaman basıyor. Akü de daha 3 aylık. Havalar çok soğuk olduğunda alarm şöför kapısını bazen açmıyor. Böyle durumlarda kapıyı anahtarla açıyorum. Fakat daha sonra arabayı çalıştırdığımda marş hiç basmıyor. Kapılarla biraz uğraşıp alarm kapıları tekrar açıp kapatabildiğinde marş hemen basıyor ve araba çalışıyor. Bir kere bir usta bakmıştı marş dinamosu dedi, kömürleri bitmiş olabilir dedi ama alarımla alakalı diye düşünüyorum ben... Çünkü kapılar alarmla rahat bi şekilde açılıp kapandığında hiç bir sorun olmuyor ? Sizce ne olabilir

Toyota Club Türkiye

Marş dinamosu
« : Ocak 09, 2015, 01:03:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Marş dinamosu
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2015, 08:37:12 »
İşinin ehli bi oto elektrikçiye gösterin alarm bağlantısında sorun vardır arkadaşın aracında frene basınca kapıları kilitliyordu kilit bağlantısını söktüm alarmdan bu kezde araba çalışmadı delme takma iş yapan çok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2015, 09:58:46 »
Usta alarmı hesaba katmadan cevap vermiş. Alarm işin içine girmese %100 marş dinamosu ama işin içine alarm girince konu değişir :) Alarmı devre dışı bırakıp deneme yaparsanız kesin problem anlaşılır heralde
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 219000
  • Model Yılı: '95
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2015, 11:17:49 »
valla bende tam anlamadım ne yalan diyim bugün yine kapılar hemen açıldı sonra çalıştırdım tek kontakta çalıştı bu arada hava -15 derece, Sonra motorun içindeki gaz donar falan diyerekten lpgden benzine geçtiğimiz tuşu tam ortaya aldım içindeki gaz normalde hemen boşalıyordu bu sefer yavaş yavaş boşaldı sonra stop etti. Tekrar lpg ye alıp çalıştırayım dedim bu sefer yine marş hiç basmadı benzinde de denedim değişen bir şey yok. Sonra benzinde bıraktım kapıları kitleyip 10 dakika kadar bekledim kapıları tekrar açtım. Sonra bir daha denedim hemen çalıştı bi türlü  çıkamadım olayın içinden  :) Bu arada alarmı nasıl devre dışı bırakırız ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2015, 19:56:26 »
valla bende tam anlamadım ne yalan diyim bugün yine kapılar hemen açıldı sonra çalıştırdım tek kontakta çalıştı bu arada hava -15 derece, Sonra motorun içindeki gaz donar falan diyerekten lpgden benzine geçtiğimiz tuşu tam ortaya aldım içindeki gaz normalde hemen boşalıyordu bu sefer yavaş yavaş boşaldı sonra stop etti. Tekrar lpg ye alıp çalıştırayım dedim bu sefer yine marş hiç basmadı benzinde de denedim değişen bir şey yok. Sonra benzinde bıraktım kapıları kitleyip 10 dakika kadar bekledim kapıları tekrar açtım. Sonra bir daha denedim hemen çalıştı bi türlü  çıkamadım olayın içinden  :) Bu arada alarmı nasıl devre dışı bırakırız ?
Onu oto elektrikçi halleder alarmın sigortasını veya soketini sökerek alarm sol tarafta monteli bi kaç yer sökmek gerekir ulaşmak için