Gönderen Konu: Kışın yollara dökülen tuzun araca zararları ve korunma yöntemleri nelerdir?  (Okunma sayısı 5961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '08
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar malum bu aralar kara kış yüzünü gösterdi kar yağışından dolayı yollar tuzlandı.Bende az da olsa karda yola çıktım tuzlu yollarda aracı kullandım.Tuzun zararlarını, ileride ne gibi sorunlara yol açabileceğini, korunma ve önleme yöntemlerini paylaşırsanız sevinirim. Korunma yöntemi olarak örneğin; arabanın altını zift ile kaplamayı duydum aramızda yaptıran var mı ? Teşekkürler. :saygi:

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Tuz paslanmayı hızlandırır.
Tuzlu yolda araç kullanıldı ise alt yıkatmakta fayda var. Ama bu havalarda imkansız tabiki.

Bende arabanın altını hem korumak, hemde ses izolasyonu için PVC kaplamıştım. Farkınıda görüyorum.
Zift çok eski teknik.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Karlı ve dolayısı ile tuzlu yollarda seyahat edildikten sonra aracın altı mutlaka tazyikli suyla yıkanmalı, tuz belli noktalarda tabaka yaparak çürümeyi kolaylaştırmakta.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Jantın üstündeki boyayı da sökebilir belki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Tuz asitik bir şey, arkadaşların dediği gibi korozyon etkisi vardır. Kimyasal olarak daha derin bilgi verecekler de vardır. Diğer yandan tuz yoldan bertaraf edildiğinde, gördüğünüz su birikintilerinden, güvenliğe de dikkat ederek geçebilirsiniz. Kesinlikle çok büyük faydası olacaktır. Sonuçta lastik vasıtası ile araca sıçrayan tuzların aynı noktalarına tazyikli su vurmuş olacaksınız. Uygun zamanda da alt yıkama iyi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Kışın araç yıkatma işi biraz sıkıntılı ben mevsim çıkışında yıkamacıda veya kendim bol bol basınçlı su tutuyorum tabi kış çıkışında aracın dışınıda boya koruma pasta cila uygulaması yapılaması hayli iyi olur
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Basincli yikama makinam var genelde kis bittikten sonra ilk yikamada altina egilirim altinida yikarim tuz curumeye neden olabilir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
Kaya tuzu tarzı büyük taneli tuzlar mıcır etkisi yapıyormuş, dün televizyon haberleri kıvırcık ali kazasının sebeplerinden bire de bu diye karayollarına dava açıldığını ve kazanıldığını söylüyordu.