Gönderen Konu: t27 hız göstergesi  (Okunma sayısı 3972 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
t27 hız göstergesi
« : Ocak 08, 2015, 21:17:55 »
aracım gps süratine göre her 28 km'de 2 km fazla sürat gösteriyor. yani gps'e göre 112 ile giderken aracım 120 gösteriyor. yada gps'e göre 84 ile giderken araç 90 gösteriyor. navigasyonun doğruluğunu başka araçlardan teyit ettim. ön lastikler bir tur değişti lastik ölçüleri normal (215 55 17) onlardan da eminim. aracımın km sayacıysa metresine kadar doğru ölçüm yapıyor. (yine gps ile teyit ettim) emin olmamakla birlikte araç, lastik devrine göre km sayacını ve hız göstergesini ilerletiyor olmalı. bu durumda hız göstergesine giren devir bilgisi yanlış yorumlanmış oluyor. bir yazılım güncellemesi veya bilgisayar müdahalesi ile vs. durum düzeltilebilir diye düşünüyorum. servise sordum benden daha az mantık yürüttüler :argh: sizlerde de böyle bir sıkıntı mevcut mu? bilgisi olanlardan cevap rica ediyorum.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Toyota Club Türkiye

t27 hız göstergesi
« : Ocak 08, 2015, 21:17:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: t27 hız göstergesi
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2015, 21:39:02 »
Bu bir sıkıntı değil. Emniyet payı veriliyor bu analog göstergelerde. Aynı avensisi Speed limit yapınca gösterdiği hız GPS ile yaklaşık aynı değerde oluyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2015, 21:41:00 »
hız sınırlayıcıdan mı bahsediyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2015, 21:53:19 »
Evet hız sabitleyici değilde hız sınırlayıcı. Hız sabitleyicide de ortalama hızı sıfırlarsanız gösterdiği hızda yine GPS teki hıza eşit oluyor ama dediğiniz gibi göstergede 5 km/h gibi bir fark var
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2015, 21:54:56 »
Tüm araçlarda böyle. Aracınızda bir problem yok, dert etmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2015, 21:57:14 »
aracım gps süratine göre her 28 km'de 2 km fazla sürat gösteriyor. yani gps'e göre 112 ile giderken aracım 120 gösteriyor. yada gps'e göre 84 ile giderken araç 90 gösteriyor. navigasyonun doğruluğunu başka araçlardan teyit ettim. ön lastikler bir tur değişti lastik ölçüleri normal (215 55 17) onlardan da eminim. aracımın km sayacıysa metresine kadar doğru ölçüm yapıyor. (yine gps ile teyit ettim) emin olmamakla birlikte araç, lastik devrine göre km sayacını ve hız göstergesini ilerletiyor olmalı. bu durumda hız göstergesine giren devir bilgisi yanlış yorumlanmış oluyor. bir yazılım güncellemesi veya bilgisayar müdahalesi ile vs. durum düzeltilebilir diye düşünüyorum. servise sordum benden daha az mantık yürüttüler :argh: sizlerde de böyle bir sıkıntı mevcut mu? bilgisi olanlardan cevap rica ediyorum.

kullandığım 3 araçta da durum böyleydi. 100 kmde yaklaşık 7 km oynar araç 100 km gösterir navigasyon 93-94km civarı
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2015, 21:57:36 »
aracı 2.el aldıysanız eski aracımızda da 5 km/h eksik gösteriyodu sahibi bilinçli geri çekmiş olası radar vs durumları için belki sizdeki de böyle bi durum olabilir
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 08, 2015, 21:57:56 »
Versoda da ayni sekilde.Dediginiz.gibi  120 km ile giderken 8 km yakin sapiyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2015, 21:58:20 »
önceki aracımda birebir tutuyordu (2004 laguna). o yüzden biraz şaşırdım. saçma bir ayarlama oluşmuş bence -_-

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2015, 21:59:45
aracı 2.el aldıysanız eski aracımızda da 5 km/h eksik gösteriyodu sahibi bilinçli geri çekmiş olası radar vs durumları için belki sizdeki de böyle bi durum olabilir
yani bu durum ayarlanabiliyor mu demek istiyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ocak 08, 2015, 22:00:03 »
Bu olayı çözmek için bende ELM327 siparişi verdim :) Gösterge kısmına tablet yerleştirip dijital bakacağım nasipse, sıkıldım Avensisin göstergelerinden  :olu: İnsan biraz dijaital birşeyler koyar, hiç birşey yok bomboş, dıjital hızımızı görsek vitesimizi görsek falan hoş olurdu
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #10 : Ocak 08, 2015, 22:01:27 »
Bu olayı çözmek için bende ELM327 siparişi verdim :) Gösterge kısmına tablet yerleştirip dijital bakacağım nasipse, sıkıldım Avensisin göstergelerinden  :olu: İnsan biraz dijaital birşeyler koyar, hiç birşey yok bomboş, dıjital hızımızı görsek vitesimizi görke falan hoş olurdu

vaay abi bu ara kim tutar seni link alabilir miyiz? foto bekleriz?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 08, 2015, 22:08:06 »
vaay abi bu ara kim tutar seni link alabilir miyiz? foto bekleriz?

Aliexpress sevdasına bulaştırdınız beni, ondan sonra kim tutar seni :) Valla Talat hocam, 1 Adet Mini VCI bir adet Ayna Kapama Modülü ve 1 Adet te ELM327 OBD2 siparişi geçtim :) Bakalım nasip ne zaman gelirler hayırlısı. 4 tanede çoluğa çocuğa saat aldım :) Maliyenin evi basması yakındır :)

Linkleri vereyim ama kimse kötü bir seçim varsa laf etmesin :) Buz gibi soğurum

AYNA KAPATMA MODÜLÜ

ELM327 OBD2

MINI VCI KABLO
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 08, 2015, 22:09:54 »
önceki aracımda birebir tutuyordu (2004 laguna). o yüzden biraz şaşırdım. saçma bir ayarlama oluşmuş bence -_-

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2015, 21:59:45
yani bu durum ayarlanabiliyor mu demek istiyorsunuz?

bize söylenen bilgi o yönde bende sanayide bikaç yer görmüştüm ama gözümle görmedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 08, 2015, 22:13:43 »
selamın aleyküm
ne bir yazılım hatası nede sistemin yorumlama hatası sadece basit fizik kuralı km göstergesinin fazla göstermesi kafayı takmayın müslümanlar tüm arabalarda durum aynıdır.
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 08, 2015, 22:15:40 »
Bu olayı çözmek için bende ELM327 siparişi verdim :) Gösterge kısmına tablet yerleştirip dijital bakacağım nasipse, sıkıldım Avensisin göstergelerinden  :olu: İnsan biraz dijaital birşeyler koyar, hiç birşey yok bomboş, dıjital hızımızı görsek vitesimizi görsek falan hoş olurdu

görsel destek geldiii :D not:hocam sayenizde çok güzel şeyler öğreniyoruz :)

Bluetooth OBD II Tutorial [Super Mini ELM327]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #15 : Ocak 08, 2015, 22:21:37 »
Aliexpress sevdasına bulaştırdınız beni, ondan sonra kim tutar seni :) Valla Talat hocam, 1 Adet Mini VCI bir adet Ayna Kapama Modülü ve 1 Adet te ELM327 OBD2 siparişi geçtim :) Bakalım nasip ne zaman gelirler hayırlısı. 4 tanede çoluğa çocuğa saat aldım :) Maliyenin evi basması yakındır :)

Linkleri vereyim ama kimse kötü bir seçim varsa laf etmesin :) Buz gibi soğurum

AYNA KAPATMA MODÜLÜ

ELM327 OBD2

MINI VCI KABLO

keşke bu kablolarla aracın gizli özelliklerini açabilsek ama öyle bir özellik toyotada yok.
wv skoda vs araçlarda adamlar en az 5-6 özellik kazandırıyor arabalarına. hatta daciada bile kapalı olan yol bilgisayarını bu aletlerle açabiliyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ocak 08, 2015, 22:30:01 »
görsel destek geldiii :D not:hocam sayenizde çok güzel şeyler öğreniyoruz :)

Aynen Ramazan Hocam, o programdan kullanacağım Torque Pro... Bizde abilerimizden üstadlardan öğreniyoruz... Yoksa bildiğimizden değil... Tablet var 7 8 inc göstergelerin oraya koyacağım ne varsa tablet ekranına getirip oradan takip edeceğim, en azından öyle hayal ediyorum :) Bakalım artık nasip nasıl olacak... Android Windows ne varsa kullanmayı düşünüyorum... Navigasyonuda açtıkmıydı güzel olacak inşallah

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2015, 22:31:12
keşke bu kablolarla aracın gizli özelliklerini açabilsek ama öyle bir özellik toyotada yok.
wv skoda vs araçlarda adamlar en az 5-6 özellik kazandırıyor arabalarına. hatta daciada bile kapalı olan yol bilgisayarını bu aletlerle açabiliyorsunuz

Valla Talat hocam eğer sistem çalışırsa ne varsa ciğerine kadar bakmayı düşünüyorum... Bozulamazmışta o yüzden içim rahat, bakalım artık neler yapabileceğiz..İnşallah faydalı birşeyler bulabiliriz.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 08, 2015, 22:33:32 »
Hocam dikiz aynasındaki sokette dikkat ettiyseniz 5 tane giriş var ve 2'si kullanılıyor. 3'ü boş  :D
Yabancı forumlarda aynadaki göstergelerden bahsedilmiş. Bizde ne gösterge var ne monitör. Ben dikiz aynasında kullanmadığımız birşeylerin olduğunu düşünüyorum. Vites gibi...  :saygi:

Bu arada 60 ile giderken hız tabelasında 58 gösteriyor. Aynı oranla 120 ile giderken yaklaşık -5 sapma oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ocak 08, 2015, 22:38:03 »
Hocam dikiz aynasındaki sokette dikkat ettiyseniz 5 tane giriş var ve 2'si kullanılıyor. 3'ü boş  :D
Yabancı forumlarda aynadaki göstergelerden bahsedilmiş. Bizde ne gösterge var ne monitör. Ben dikiz aynasında kullanmadığımız birşeylerin olduğunu düşünüyorum. Vites gibi...  :saygi:

Dikiz aynasındaki soket mi :) Burak hocam sen bu arabann inciğini cinciğini biliyorsun maşallah :) Ben soketini bile görmedim kaldıki boş olan uçları göreyim :)

Bu aralar foruma fazla takılmasam mı ki :) Arabanın açılmadık yeri kalmayacak böyle giderse :)

Muhtemelen geri vites kamerası bağlantısı bile olabilir. Aynada başka ne olabilir ki bir arabada kuzey güney yönlerini görmüştüm ama bizim arabada olacağını sanmam :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 08, 2015, 22:46:01 »
Dikiz aynasındaki soket mi :) Burak hocam sen bu arabann inciğini cinciğini biliyorsun maşallah :) Ben soketini bile görmedim kaldıki boş olan uçları göreyim :)

Bu aralar foruma fazla takılmasam mı ki :) Arabanın açılmadık yeri kalmayacak böyle giderse :)

Muhtemelen geri vites kamerası bağlantısı bile olabilir. Aynada başka ne olabilir ki bir arabada kuzey güney yönlerini görmüştüm ama bizim arabada olacağını sanmam :)

hocam bu konularda almanlar iyi arkadaşımın corsa da silecekle sellektörü aynı anda çekince bi menü geliyor tabi bunu gören ben koş arabaya sileceği çektim kapıları aynı anda açtım kaputu aç kapa  :islik: yok arkadaş bizim araçlarda öyle şeyler :D