0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aracım gps süratine göre her 28 km'de 2 km fazla sürat gösteriyor. yani gps'e göre 112 ile giderken aracım 120 gösteriyor. yada gps'e göre 84 ile giderken araç 90 gösteriyor. navigasyonun doğruluğunu başka araçlardan teyit ettim. ön lastikler bir tur değişti lastik ölçüleri normal (215 55 17) onlardan da eminim. aracımın km sayacıysa metresine kadar doğru ölçüm yapıyor. (yine gps ile teyit ettim) emin olmamakla birlikte araç, lastik devrine göre km sayacını ve hız göstergesini ilerletiyor olmalı. bu durumda hız göstergesine giren devir bilgisi yanlış yorumlanmış oluyor. bir yazılım güncellemesi veya bilgisayar müdahalesi ile vs. durum düzeltilebilir diye düşünüyorum. servise sordum benden daha az mantık yürüttüler sizlerde de böyle bir sıkıntı mevcut mu? bilgisi olanlardan cevap rica ediyorum.
aracı 2.el aldıysanız eski aracımızda da 5 km/h eksik gösteriyodu sahibi bilinçli geri çekmiş olası radar vs durumları için belki sizdeki de böyle bi durum olabilir
Bu olayı çözmek için bende ELM327 siparişi verdim Gösterge kısmına tablet yerleştirip dijital bakacağım nasipse, sıkıldım Avensisin göstergelerinden İnsan biraz dijaital birşeyler koyar, hiç birşey yok bomboş, dıjital hızımızı görsek vitesimizi görke falan hoş olurdu
vaay abi bu ara kim tutar seni link alabilir miyiz? foto bekleriz?
önceki aracımda birebir tutuyordu (2004 laguna). o yüzden biraz şaşırdım. saçma bir ayarlama oluşmuş bence Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2015, 21:59:45yani bu durum ayarlanabiliyor mu demek istiyorsunuz?
Bu olayı çözmek için bende ELM327 siparişi verdim Gösterge kısmına tablet yerleştirip dijital bakacağım nasipse, sıkıldım Avensisin göstergelerinden İnsan biraz dijaital birşeyler koyar, hiç birşey yok bomboş, dıjital hızımızı görsek vitesimizi görsek falan hoş olurdu
Aliexpress sevdasına bulaştırdınız beni, ondan sonra kim tutar seni Valla Talat hocam, 1 Adet Mini VCI bir adet Ayna Kapama Modülü ve 1 Adet te ELM327 OBD2 siparişi geçtim Bakalım nasip ne zaman gelirler hayırlısı. 4 tanede çoluğa çocuğa saat aldım Maliyenin evi basması yakındır Linkleri vereyim ama kimse kötü bir seçim varsa laf etmesin Buz gibi soğurumAYNA KAPATMA MODÜLÜ ELM327 OBD2MINI VCI KABLO
görsel destek geldiii not:hocam sayenizde çok güzel şeyler öğreniyoruz
keşke bu kablolarla aracın gizli özelliklerini açabilsek ama öyle bir özellik toyotada yok.wv skoda vs araçlarda adamlar en az 5-6 özellik kazandırıyor arabalarına. hatta daciada bile kapalı olan yol bilgisayarını bu aletlerle açabiliyorsunuz
Hocam dikiz aynasındaki sokette dikkat ettiyseniz 5 tane giriş var ve 2'si kullanılıyor. 3'ü boş Yabancı forumlarda aynadaki göstergelerden bahsedilmiş. Bizde ne gösterge var ne monitör. Ben dikiz aynasında kullanmadığımız birşeylerin olduğunu düşünüyorum. Vites gibi...
Dikiz aynasındaki soket mi Burak hocam sen bu arabann inciğini cinciğini biliyorsun maşallah Ben soketini bile görmedim kaldıki boş olan uçları göreyim Bu aralar foruma fazla takılmasam mı ki Arabanın açılmadık yeri kalmayacak böyle giderse Muhtemelen geri vites kamerası bağlantısı bile olabilir. Aynada başka ne olabilir ki bir arabada kuzey güney yönlerini görmüştüm ama bizim arabada olacağını sanmam