Gönderen Konu: Camry ye sustalı anahtar..  (Okunma sayısı 1956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Camry ye sustalı anahtar..
« : Ocak 08, 2015, 17:53:12 »
merhaba değerli arkadaşlar malum bizim anahtarlar ekmek bıçağı gibi sustalıya çeviren firma çok ama hep klasik kalıplarla revizyon yapıyorlar.. bende bu ürünü beğendim

http://tr.aliexpress.com/item/2014-NEW-ITEM-3-Button-Remote-Control-Key-For-Toyota-Camry-Prado-Alphard-Land-Cruiser-With/1926583151.html

şimdi bu ali amcadan siparişi geçsem 1 ayda elimde olsa herhangi bir anahtarcıda yaptırabilirmiyim birde eski modülümü kullanacak yoksa bir kopya işlemi gerekiyor mu..
please seat belts

Toyota Club Türkiye

Camry ye sustalı anahtar..
« : Ocak 08, 2015, 17:53:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: Camry ye sustalı anahtar..
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2015, 18:14:43 »
İçindeki eski modülü yuvası uyarsa buna aktaracak anahtarada yeniden diş açılacak. :) yanlız anahtar dış kılıfı butonlar sıralı sistem iç tertibatta butonlar yanyana gözüküyor resimlerde,sizinkiyle uyumlu olurmu şüpheli.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2015, 18:31:52 »
Kasko ile ilgili sıkıntı olabilir. Bende düşünmüştüm sustalıya çevirmeyi ama araç çalındığında kasko orjinal anahtarı istiyormuş. Eğer orjinal anahtar olmazsa zararı karşılamıyormuş gibi bir yazı okumuştum diğer forumlarda. Bir araştırın isterseniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2015, 18:48:39 »
Bu yeni güncel toyotaların anahtarı. Bence iyi bir anahtarcı yapabilir :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2015, 19:06:03 »
Resimde gösterilen tuş board u benim anahtrdakiyle aynı. Sadece 3 düğme var. Boyut farkı yok ama. Bunu arıyodum uzun zamandır. Yapılacaklar listesine ekleyelim.

İsmail abi sana gelince. Yapılacak şey basit mevcut anahtarını açıyosun içindeki çip ve tuş boardı yeni kasaya geçiriyosun. Anahtarı da açtırıp kullanıyosun. Çip köşede ufak siyah bişey kırılabiliritesi çok yüksek o yüzden maket bıçağını ısıtıp yuvayı keserek çıkarmak gerek. Çip konusunda da yapılabilecek bişey var ama bu çipin kodunu bilmek lazım. Onu bulabilirsek ebayda var çip. 10 lu paket halinde. Hatta tuş boardı da var. Çipin kodunu bulduğum zaman ilk yapacağım iş bu olacak. Yani hiç eski anahtara dokunmadan kasa+tuş boardı+çip alıp takıcam sonra anahtarcıda ya da serviste orjinal anahtarımdan yenisini tanımlatıp ucunu da yontup gül gibi kullanıcam.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2015, 19:26:48
http://tr.aliexpress.com/item/NEWEST-2-Button-Item-Modified-Folding-Flip-Remote-Key-Keyless-For-Malaysia-Toyota-315MHZ-Without-Chip/1993595332.html

bir de 2 tuşlu olanını buldum. İçinde tuş boardı da var. Ama bizim anahtarlar da 315 mhz midir?
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2015, 21:45:53 »
Mevzuu derinleşti abiler pekii alttaki resimde uyumlu anahtarların resimleri var ordan tutturamazmıyız..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2015, 22:30:52 »
zaten kap olarak sorun olmaz da çip ve boardın yaydığı frekans sorun olur mu bilemiyorum.Bu yüzden bayiden biriyle konuşucam bu konuyu.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 08, 2015, 23:03:16 »
frekansa göre işlemiyor o işler maalesef, uzaktan kumanda modülünün fcc id si var, bu id ler uyumlu ise çalışıyor. Ama buna rağmen çalışmayabiliyor da. en iyisi eğer ek uzaktan kumanda modülü alacaksanız eğer, elinizdeki anahtarın tıpatıp aynısını 2. el bulmaya çalışın ebayde.
daha önceden açtığım konu belki faydanıza dokunur.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=62093.0

bu arada sustalıya geçmiştim ben de bir ara, fakat çok büyük yer kaplıyordu gerek cepte gerek araç üstünde, sonra geri döndüm orjinal katlanamayan anahtara :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2015, 01:29:07 »
İsmail. abiyle ben aynı şeyi istiyoruz sanırım. Orjinal anahtarlar değişmeden kalsın bir de yanında sustalı da olsun orjinale yakın şekilde güzel bişey. Zaten Aurise bir tane kumandalı anahtar koymuşlar. İlk aldığımızdan beri gıcık olduğum bir konu.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2015, 01:30:15
Peki bu yeni kasa auris corolla yaris hepsi olur anahatarını servis bizim arabaya tanıtabilir mi acaba?
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2015, 01:37:28 »
Bu tip anahtarların Toyota arabaya tanıtılma videoları bol miktarda youtube ta var, chipini falan sökmüyorlar herhalde
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 10, 2015, 02:00:06 »
Bu tip anahtarların Toyota arabaya tanıtılma videoları bol miktarda youtube ta var, chipini falan sökmüyorlar herhalde
Murat hocam şu anahtarı tak çıkar kapıyı aç kapa şeklinde giden manuel sistemden haberim var. Ama işte yeni bir anahtar olduğu içinbazı şeyler farklıdır diye düşünerekten olmayacağı kanısındayım. Oluyorsa eğer 65 dolara anahtar var çipi fog u herşeyi içinde
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 10, 2015, 12:15:08 »
Murat hocam şu anahtarı tak çıkar kapıyı aç kapa şeklinde giden manuel sistemden haberim var. Ama işte yeni bir anahtar olduğu içinbazı şeyler farklıdır diye düşünerekten olmayacağı kanısındayım. Oluyorsa eğer 65 dolara anahtar var çipi fog u herşeyi içinde

O kadarını bilmiyorum Yasin, ama bu kablo ile bağlanıp anahtar tanıtma olayıda olabiliyor galiba, ama hangi anhtarlar da işe yarar pek bir bilgim yok.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2015, 17:30:26 »
benim soru şu; ilanda ki anahtarda içi boş, bizim anahtarı içini o kaba koyuyoruz birde ev anahtarını çoğaltır gibi onuda o anahtarın ucuna işliyoruz.. sonra on numara yeni nesil sustalı.. normalde de böyle olmuyor mu acaba..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 12, 2015, 17:41:54 »
benim soru şu; ilanda ki anahtarda içi boş, bizim anahtarı içini o kaba koyuyoruz birde ev anahtarını çoğaltır gibi onuda o anahtarın ucuna işliyoruz.. sonra on numara yeni nesil sustalı.. normalde de böyle olmuyor mu acaba..

Doğrudur. Modülün içindeki immobilizer chip i de anahtarın ucundaki bölmeye koyuyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken şey sustalı anahtardaki modül boşluğuna sizin anahtardaki modül uyacak mı, modülün tuşları sizin modüldekiyle aynı uzaklıkta mı,  anahtarın yapılmamış ucunun eğimleri girinti çıkıntıları sizin anahtarda var mı.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 13, 2015, 01:30:15 »
Arkadaşlar selam...

Başımdan geçen bir konuyu anlatayım uzun uzun konuşmuşsunuz da;

Aynı işlemi avensiste de ben yapmıştım. kumanda butonlarının olduğu kısımdan çekirdek içi kadar bi kömüre benzeyen çip i yeni anahtar kabınızda yuvaya oturtuyorsunuz. Size gelen sustalı anahtar ile kendi anahtarınızı kopyalatıyorsunuz..

Dikkat etmeniz gereken şey ise ; aracınızın anahtar dişleri ile sustalıdaki dişler ve konumları. Ben İstanbulda bi firmaya yaptırmıştım 2 kere kargo geldi bana bir türlü aynı bıçağı bulamadılar (aynı bıçağa benzese bile anahtar kalınlıkları ve mikron farklar yüzünden kopya anahtar yuvaya girmiyordu) bende anahtarın çipini söküp anahtarı istanbula kargoladım sonuca öyle vardık...

TR de kabı bulamazsınız ama istanbulda bıçak bulursunuz o yüzden kabı alın bıçak içinse bi anahtarcı ile samimi olmaya başlayın bence :)

kolay gelsin...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)