Gönderen Konu: Yedek Anahtar  (Okunma sayısı 2289 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Yedek Anahtar
« : Ocak 08, 2015, 12:54:06 »
Herkese iyi forumlar . Şöyle bir durumumuz  var . Arabayı aldığımız galeri ilk sahibine ulaşıp yedek anahtarını  alacağım  demişti ama tam 1. Senesi oldu neredeyse hala bulamadı.  Bizde ümidi  kestik zaten :)  Sorunum  eldeki tek anahtarı kaybetme durumunda komple kilit sistemi değişimi  yapılıyormuş ama eldeki anahtarın anahtarcı kopyasini yapabilir mi ? .  Veya servis yapar mı . Ücret ne kadar tutar acaba ? . Bilen yaptıran varsa yardım ederse sevinirim.  Iyi forumlar

Toyota Club Türkiye

Yedek Anahtar
« : Ocak 08, 2015, 12:54:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
Ynt: Yedek Anahtar
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2015, 18:49:58 »
kopyası olur ama ne kadar sağlıklı olur daha tecrübeli üyelerimiz açıklar ..bizim eski araçta da anahtar yoktu kaskodan talep etmeyi düşünüyorduk cazip gelirse bi araştırın derim
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2015, 18:56:45 »
Kumandasız sadece yedek olarak dursun şeklinde bir düşüncen varsa 100-150 lira max. Ama kumadalı olsun biri bende biri babamda dursun dersen ben 2013 de 2012 Auris için sormuştum servise 950 tl demişlerdi. Servise bi sormanı tavsiye ederim. Ya da en makul yol ebay. 25-30 dolara komple anahtar geliyor. Çipi kopyalattırıyosun bi anahtarcıya bi de anahtarı açtırırsın. Tamamdır :tamam:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2015, 21:20:11 »
sadece arabayı çalıştırmayayım dersen 20-30 lira.yok arabayıda çalıştırayım gideyim dersen ruhsat ve kimlikle git kopya yaptır.300 tl..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2015, 22:49:05 »
servis derseniz eğer çok pahalı olur. anahtarcı derseniz o da pahalı olur sadece uzaktan kumanda modülsüz 1 anahtar için 100-150 lira nedir.
öncelikle şu konumu inceleyin => http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=62093.0

anahtarınızın aynısını 2. el olarak yurtdışından bulun ve temin edin. onun uzaktan kumanda modülünü alacaksınız çünkü. yine kendi aracınızın ismiyle birlikte key yazarak aratırsanız ebayde vs. anahtarı yapılmamış (düz çubuk şeklinde ama ana kıvrımları belli) kumanda modülsüz anahtar kapları bulabilirsiniz. bu ikisi elinize ulaştıktan sonra uzaktan kumanda modülünü kendiniz programlayarak araca tanıtabilirsiniz, anlattım linkteki konuda. tek sıkıntı immobilizer chip i tanıtmak bunu da aracın programlamasıyla yapılabiliyor diye biliyorum. forumda programlama yapabilenler yardımcı olabilirler. bunların sonucunda  uzaktan kumandalı bir anahtarınızı, servisteki fiyatın 1/10 una elde edebilirseniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2015, 20:42:13 »
aracın elindeki anahtarı kumandalımı? kumandalı ise yedek anahtar yaptırabilirsin (sadece corolla 2011 üzeri olanlar için konuşuyorum).
Kumandasız anahtar 100 tl civarı , kumandalısıda 200 tl civarında olması lazım. ceyhandayım anahtar konusunda yardımcı olabilirim

Mesaj Birleştirildi: Ocak 15, 2015, 20:45:49
bu arada şöyle bir durumda var. elinizdeki tek anahtarı da kaybederseniz aracın torpidosu yani göğüsü komple sökülmeden anahtar yapılmaz. servisteki prosedürü bilmiyorum ama tüm anahtarcılar şuan  için sadece bu şekilde yapabilir. elinizdeki anahtara sahiç çıkın o sizin için şuan çok önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2015, 20:46:06 »
Herkese iyi forumlar . Şöyle bir durumumuz  var . Arabayı aldığımız galeri ilk sahibine ulaşıp yedek anahtarını  alacağım  demişti ama tam 1. Senesi oldu neredeyse hala bulamadı.  Bizde ümidi  kestik zaten :)  Sorunum  eldeki tek anahtarı kaybetme durumunda komple kilit sistemi değişimi  yapılıyormuş ama eldeki anahtarın anahtarcı kopyasini yapabilir mi ? .  Veya servis yapar mı . Ücret ne kadar tutar acaba ? . Bilen yaptıran varsa yardım ederse sevinirim.  Iyi forumlar

elinizde anahtar ile servisten yedek anahtarı yaptırabliyorsunuz,üzerindeki numaralarla master anahtarın kodlarına ulaşılıyor ama ücretini bilmiyorum.piyasadan yaptırdığınızın nekadar sağlıklı olduğunu bilemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2015, 21:00:20 »
Cantekin

Şu konuyu incelemelisin
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=62663.0

Kasko varsa direkt kaskoya başvurun
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Haziran 12, 2020, 14:21:17 »
Arkadaşlar hala bu konulardan müzdarip insanlar görüyorum. Yardım çığlığı ile yardım bekleyen insanlar var. Anahtarımı kaybettim bende. Sizin gibi internette çok araştırdım nasıl yapabilirim diye. Servisi aradım doğal olarak tabi ama verdiği fiyat fahiş geldi bana. Arabanın bakımlarını yaparım dedim. Anahtarcı araştırdım tavsiye üzerine bir yere gittim. Çok da umudum olmasa da tamam dedim yapabiliyorsan yap. Gayet kaliteli işçilik ve uygun fiyata. Servis için ayırdığım ücret ile de bakımları yaptım. ...........

Düzenleme: İzinsiz reklam. Lütfen reklam için önce yönetim ile iletişime geçiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 12, 2020, 20:47:16 »
e120 corolla için ortalama 1 sene önce falan sustalı anahtarı 200-250 lira gibi bi fiyata yaptırmıştım. Kendi anahtarım bozulmadan yeni anahtar yapıldı benim anahtarımın chipi kopyalandı. Hemde sustalı anahtarım 2013 corollalarınkiyle birebir aynı ve çok şık duruyor. Bizim aracın 3 orjinal anahtarıda bizde sustalıyla birlikte 4.oldu. Benimkisi biraz keyfiydi maksat güzel görünsün :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 13, 2020, 01:20:40 »

Bugün ........ ustaya aynı soruyu sorduğum için cevaplıyorum, kumandalı anahtarı 250TL yapar veririm dedi.

1. Bendeki anahtardan kopya anahtara dişleri çekip
2. yeni RFID'yi immobilizer'a tanıtacak ve
3. Kumandayı kaydedecek.

O kadar işten sonra alsın dedim bende 250TL.

Bende tek anahtar kullanıyorum, iyi bakıyorum kendisine mecburen.

Saygılar...

Mesaj Birleştirildi: Haziran 13, 2020, 01:29:02

elinizde anahtar ile servisten yedek anahtarı yaptırabliyorsunuz,üzerindeki numaralarla master anahtarın kodlarına ulaşılıyor ama ücretini bilmiyorum.piyasadan yaptırdığınızın nekadar sağlıklı olduğunu bilemem.

Yetkili servis orjinal anahtarı dışarıdaki yani sanayideki anahtarcılara kestiriyor. Bizzat yetkili kişiye sorup öğrendim. Ama şu var anahtar gerçekten yan sanayilere göre kendini belli eder farklılıkta.

Saygılar...

Mesaj Birleştirildi: Haziran 13, 2020, 01:30:33

Orjinal anahtar istiyorsanız Ufuk beye sorun derim. Belki orjinal dolu anahtar hesaplıdır kendilerinde, geriye kestirip kodlatmak kalır.

Saygılar...

Düzenleme: İzinsiz reklam