0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynı araçtan bende de var. Aracınızı çalıştırmadan önce gaz pedalını pompalayın sonra da gaza basarak çalıştırın. Hava soğuk olduğu için önce aracınız 1500-2000 devir aralığında çalışacak ısınınca 500-750 arasına düşecek...
Aracınız karbüratörlü zannedersem, jikle sisteminde sorun olabilir.
Zaten yaz kış hep gaza basarak çalıştırıyorum alışkanlık olmuş ama marş yaptıktan sonra gaza basıyorum. Marş yapmadan önce gaza basarsam bi sorun olmaz mı ? Boğulma vb ?
Benim araçta şimdiye kadar olmadı. Araç 5 yıldır bende...
Anladım sağolun. Peki bana garip gelen olay şu motor ısındıktan sonra rölanti deviri 900 civarı oluyor. Ancak ani gaz verip hemen gazı bırakırsam devir 700 civarına düşüp stop etçek gibi oluyor. Ama gaza yavaş yavaş basıp devri yükseltirsem ve gazıda yavaş bırakırsam bu sefer rölanti devri 700 e değil normal 900 civarına düşüyor. ( Bu benim ilk arabam her arabada böyle oluyo olabilir eğer öyleyse kusura bakmayın )
Öyle stop ettiği olmadı benim aracımda. Bir de size tavsiyem 2 depo LPG sonrası muhakkak benzinde en az 50 km gidin ki aracınızın boğazı benzin tarafından temizlensin...
Stop etmiyor sadece devir düşüyor ve arabada lpg yok hiç takılmadı üstte belirtmiştim gözünüzden kaçmış herhalde
Aracınızda bence bir sorun yok. Gazı kestiğinizde motor kompresyonu devreye girer ve devir düşer. Allah kaza bela vermesin...
sorun felan yok hocam... bu soğuklarda bu gibi durumlar normaldir...