Gönderen Konu: Yanlış hasar kayıt girişi yapılmış...  (Okunma sayısı 2756 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 9600
  • Model Yılı: '13
  • 18 kere teşekkür edildi
Yanlış hasar kayıt girişi yapılmış...
« : Ocak 07, 2015, 16:22:38 »
Herkese merhaba arkadaşlar
Ben aracımı kısa zaman öne almıştım. Aldığımdada yazmış olduğum bilginin bilincindeydim.
Benim aldığım araç 2012 yılının 12. ayının 23 de trafiğe çıkışlıdır. Hasar kayıt sorgulamasına baktığımda araç üzerinde 2013 yılı içerisinde 1 adet kaza görüküyor ama satan adam aracı sıfır aldığını ve bu yıl içerisinde hiç kaza yapmadığını ve aracıda hiç satmadığını söyledi. Bu hasar aksa sigorta tarafında ödenmiş araç aydın plakalı bir araç kaza yapmış ve benim aldığım araç üzarine hasar kayıtı girilmiş ve kaza yapan benim araç görüküyor. ben aksa sigortayla görüştüm onlar bu kazanın benim aracın yapmadığını araştırdılar ve öğrendiler ( hasar kaydı için bütün bilgiler motor şase numarası vb. benim aracı gösteriyor sadece plaka farklı görülüyor burdan bulduk). daha sonra tremer den bu hasar kaydının düşmesi ve asıl hasarı yapan araca yazılması için , tarafımızdan yazışma yapıldı denildi. son konuşmamda bana inandırıcı bilgi verilmedi aksa sigorta tarafından yani biz yazışmalarımızı yaptık yazının cevabını bekliyoruz denildi , tremer ise biz göndermiş oldukları yazının cevabını onlara yolladık diyor iki tarafta yazının içeriği hakkında bilgi vermiyor.böyle sorunlar ile cokca hatalar olduğunu sölediler.( birgün birinin aracında hasar kaydı görülürse şaşırmasın)
 Benim sorum şu şekildedir
ben bu yanlış giriş yapılan hasar kaydı için neler yapmalıyım ..... bilgisi olan arkadaşların paylaşmasını istiyorum
şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Yanlış hasar kayıt girişi yapılmış...
« : Ocak 07, 2015, 16:22:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Yanlış hasar kayıt girişi yapılmış...
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2015, 16:32:51 »
Tanidik bir avukat varsa gorusup mahkemeye basvurabilirsiniz. Isin icinde evrakta sahtecilik var gibi gozukuyor. Iki tarafinda bilgi vermemeside bu isin danisikli dovus oldugunu gosteriyor. Malesef adalet haksizdan yana degil. Onunuzde cok uzun bir yol var gibi gozukuyor. Allah yardimciniz olsun.bol bol sabir diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2015, 17:09:04 »
Geçmiş olsun.

Hasar kaydı yanlış girilen diğer aracın bilgileri ile sizinki deki benzerlikler ne?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2015, 17:26:52 »
Bir müddet yazışmaların sonucunu bekleyin, sonuç alamazsanız Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezine başvurun.
https://www.sbm.org.tr/tr
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2015, 09:25:52 »
hakan bey benim aracın bütün bilgileri doğru olarak diğer aracın sigortasında kullanılmış.sadece diğer aracın plakası doğru yazılmış
yani mator numarası şase numarası aracın özellikleri rengi toyotanın hangi modeline girdiği vb. gibi bütün bilgiler doğru yazılarak diğer aracın yapmış olduğu kazayı benim araca yazmışlar ve benim araçta çarpma görüküyor diğer araçta tabiki kaza yaptığı halde kazalı görükmüyor tremer kayıtlarında ve sigorta sorgulamasında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 212300
  • Model Yılı: '08
  • 109 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2015, 10:15:25 »
geçmiş olsun. bir an önce bir avukata başvurun sigortalar sizi sadece oyalıyor olması muhakkak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2015, 10:32:19 »
Herkese yazıları için teşekkür ederim
gelecek hafta içerisinde sigorta şirketiyle birkez daha görüşme yaparak önce Sigorta Bilgi ve Gözetim merkezine yazı yazacağım bu da olmassa bir avukatla görüşerek dava açacağım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 08, 2015, 10:36:00 »
Burnuma pis kokular geliyor.

Acaba kaza yapan aracın sigortası yoktu da sizin motor şasi numarası üzerinden mi işlem yaptılar ?? ( bu tamamen tahmin )
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2015, 14:59:45 »
 Umarım kısa zamanda ve en iyi şekilde sorun çözülür, gelişmeleri paylaşırsanız iyi olur. Diğer aracın da bilgilerine ulaştığınıza göre sorunun çözülmemesi için bir neden yok, sigorta uğraşsın ve halletsin.