Merhabalar bugün LPG dönüşümü yaptırıyorum yarın tamamlanacak inşallah. Çok acil yardımınıza ihtiyacım var. Dönüşümü yapan usta "bujileri değiştirmem gerekebilir (çok büyük ihtimal değiştirecek) bu da 180 TL civarı birşey tutar" dedi. Sizce değiştirmeli miyim, maddi durumum sıkıntılı acil görüşlerinizi bekliyorum.
Araç galiba 2008 model. Aracın üzerindeki orijinal buji Denso SC20HR11 kodlu iridyum bujidir. Yetkili servisler ve kullanım kılavuzu değiştirme periyodu 100.000 km der. Ben ise lpg de kullandığım için 70.000 de değiştirmiştim. Geçen yıl yetkili servisinde yaptırmıştım.Eğer orijinal buji ise fiyat normaldir. Orijinal buji haricinde taktırmayın derim.
LPG için özel bujilerin olduğunu öğrendikten sonra, sanayiye yolum düşmüşken sorayım demiştim. Bakımları yaptırdığım ustama sorduğumda Toyotalarda orjinal olmayan bujilerde sıkıntı çıkabildiğini, orjinal bujilerde lpg de dahil hiç bir sorunla karşılaşmadıklarını söylemişti. Ama lpg için buji takılırsa performans artar mı hep merak etmişimdir.
Bu Toyota Yarisler ne güzel araçmış böyle. Neredeyse tam bakımsız

Cvt şanzıman yağı 60 bin km de değişim, bujiler 100 bin km değişim, hava filitresi 40 bin km değişim, fren hidroliği 40 bin km değişim sade ce motor yağı ve filitresi için her 10 bin km değişim. Ben ce çok güzel.
Bu Toyota Yarisler ne güzel araçmış böyle. Neredeyse tam bakımsız
Cvt şanzıman yağı 60 bin km de değişim, bujiler 100 bin km değişim, hava filitresi 40 bin km değişim, fren hidroliği 40 bin km değişim sade ce motor yağı ve filitresi için her 10 bin km değişim. Ben ce çok güzel.
Hava filtresinin 40bin km demesine bakmayın Mehmet bey, yağ ve yağ filtresiyle birlikte hava filtresini de değiştirmeniz yararınıza olur.
Hava filtresinin 40bin km demesine bakmayın Mehmet bey, yağ ve yağ filtresiyle birlikte hava filtresini de değiştirmeniz yararınıza olur.
@Mutlu Tekir (30216) bey tavsiyenize uyacağımdan emin olabilirsiniz.
Merhabalar bujiler değişmedi aracın orijinal bujileri iridyum olduğu için, uzun süre (100000 km) değişmesine gerek olmadığı kanısına vardık. Herkese teşekkür ederim.