Gönderen Konu: değer kaybı talebi  (Okunma sayısı 1764 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '14
  • 43 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
değer kaybı talebi
« : Ocak 06, 2015, 19:39:48 »
Değerli arkadaşlar
yaklaşık 20 gün önce ufak çaplı bir kazaya karıştım . Karşı tarafın % 100 kusurlu olduğu olayda  aracımi yetkili serviste yaptırıp kasko dan da parami aldım.  Ancak  aracimda meydana gelen değer kaybı ile ilgili olarak da kasko dan yeni bir dosya actirma olayı varmış.  İşin aslını bilen dostların yönlendirmesi ne ihtiyacım var. Şimdiden tesekkurler.
1.6 Advance Multidrive S

Toyota Club Türkiye

değer kaybı talebi
« : Ocak 06, 2015, 19:39:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Ynt: değer kaybı talebi
« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2015, 19:42:03 »
Bildiğim kadarıyla bu işi kasko ile değil karşı tarafla çözüyorsunuz. Değer kaybı için karşı tarafa dava açmanız gerekiyor.
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 06, 2015, 20:08:04 »
Benim de bildigim kadariyla karsi tarafi mahkemeye verip bilir kisi heyeti ile deger kaybi tespiti yapiliyor. Bu tutar karsi taraftan tahsil ediyorsunuz. Mahkeme masrafi avukat parasi derken iyi hesaplamak lazim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2015, 20:13:48 »
Öncelikle aracınızı kaskodan yaptırdınız mı yoksa perte çıkartıp parasını mı aldınız.
Kasko öncelikle sizin zararınızı alkollü ve ehliyetsiz değilseniz kusurlu olsanız dahi karşılıyor eğer karşı taraf kusurlu ise bunu karşı tarafın sigortasından limitler dahilin de alıyor. Eğer çok lüks bir aracınız varsa ve tamir ücreti çok yüksekse ve sigorta primlerinin  üzerindeyse geri kalan  bu miktarı kasko eğer kusurlu karşı taraf ise mahkeme yoluyla alıyor. Eğerki siz sadece aracınızı yaptırdıysanız değer kaybı için şahsa dava açmanız gerekiyor. Mahkeme aracın tamir sonrası değer kaybını göze alarak zararlarınızı tam karşılamasa da karşı tarafa tazminat ödettiriyor. Tabi aracınız eskiyse daha önce sistemde kazaları mevcutsa araçın eskiyen parçaları yenilenmiş görüşünde de kanaat getirebilirler. Bu nedenledir ki kaskolar da bu konuyla ilgili 2500 tl civarı bir teminat mevcut. Tabi kim kusurluysa onun kaskosu diğer tarafa ödüyor ama yine mahkeme kararına istinaden.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2015, 20:16:54 »
Oncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Sıfır kilometre araçlar için kasko policelerinde değer kaybı kloz u diye bi duyum aldım ancak dogrulugunu tam teyit edemedim henüz. 

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2015, 20:22:56
Öncelikle aracınızı kaskodan yaptırdınız mı yoksa perte çıkartıp parasını mı aldınız.
Kasko öncelikle sizin zararınızı alkollü ve ehliyetsiz değilseniz kusurlu olsanız dahi karşılıyor eğer karşı taraf kusurlu ise bunu karşı tarafın sigortasından limitler dahilin de alıyor. Eğer çok lüks bir aracınız varsa ve tamir ücreti çok yüksekse ve sigorta primlerinin  üzerindeyse geri kalan  bu miktarı kasko eğer kusurlu karşı taraf ise mahkeme yoluyla alıyor. Eğerki siz sadece aracınızı yaptırdıysanız değer kaybı için şahsa dava açmanız gerekiyor. Mahkeme aracın tamir sonrası değer kaybını göze alarak zararlarınızı tam karşılamasa da karşı tarafa tazminat ödettiriyor. Tabi aracınız eskiyse daha önce sistemde kazaları mevcutsa araçın eskiyen parçaları yenilenmiş görüşünde de kanaat getirebilirler. Bu nedenledir ki kaskolar da bu konuyla ilgili 2500 tl civarı bir teminat mevcut. Tabi kim kusurluysa onun kaskosu diğer tarafa ödüyor ama yine mahkeme kararına istinaden.
[/quote

Mehmet Akın bey aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim.
aracim 2014 corolla advance Multidrive s 2 ay önce almıştım ve bu kaza neticesinde 2500 tl lik bir masraf oldu arka tampon, sağ arka far değişti ve sağ arka çamurlugun bir kısmı boyandi.  Bu işe girmeye değer mi acaba kararsız kaldım. 
1.6 Advance Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2015, 20:23:58 »
Kesinlikle değmez
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 06, 2015, 20:29:25 »
Sizin bahsettiğiniz sanırsam Sıfır aracın yenisiyle değiştirilmesi gibi bir olay. Sıfır km araç kaskoların da bu mevcut. Diğer benim bahsettiğim. Örnek vereyim 2012 yarisimin kasko teminatları içerisin de 5000 tl ye kadar hukuksal koruma ek teminati var. Eğer kusurlu oldugum bir kazadan karşı taraf aracının değer kaybettiğine binayen bana dava açarsa 5000 tl ye kadar koskonun teminatı altındayım
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2015, 20:34:21 »
Değerli arkadaşlar
yaklaşık 20 gün önce ufak çaplı bir kazaya karıştım . Karşı tarafın % 100 kusurlu olduğu olayda  aracımi yetkili serviste yaptırıp kasko dan da parami aldım.  Ancak  aracimda meydana gelen değer kaybı ile ilgili olarak da kasko dan yeni bir dosya actirma olayı varmış.  İşin aslını bilen dostların yönlendirmesi ne ihtiyacım var. Şimdiden tesekkurler.

Karşı tarafın 100% kusurlu olduğu durumda değer kaybı için karşı tarafa açılan davalar ve kazanılan emsaller mevcut. Burada kazaya karışan sürücü aracın sahibi değil ise veya araç kiralık ise dava muhatabını iyi tespit etmek lazım, yoksa davadan sonuç alınamıyor, avukata danışmakta fayda var.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 06, 2015, 20:38:28 »
Evet sirket aracı idi . Aydinlatici Yorumlarınız için tekrar Teşekkürler.
1.6 Advance Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2015, 08:20:56 »
bi kaç gün önce bi kazaya karışan bi exper le konuştum, konuşma esnasında aklıma geldi bende expere dedim ki, benim araç boyasız tramerde hasar yok, Allah göstermesin kaza yaptım geldi biri vurdu kusurun çoğu diğer tarafta, hasar pert olacak şekilde değil ama tamir ettirdim, sonucta kullanmaya başladım ve aracımda tramerde hasar görünecek, dolayısıyla değeride düşecek, biz karşı taraftan aracın değerini düşürdüğü için kasko yoluyla mı para alacaz ne olacak diye sordum, oda bana samsun da exper var dedi oraya dosya ücreti yatırıyosun , onlar aracı inceliyolar bildiğim kadarıyla belli limitler içerisinde (mesela rakamları sallıyom 0-5000 arası 1000 li,ra değer kaybı gibi ) değer kayıplarını hesaplıyorlar, başta yatırdığımız dosya ücreti sonunda geri alınıyomu dedim bildiğim kadarıyla alınmıyo dedi, bana mahkemeden vs alınıyo demedi  :blink:

2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2015, 08:33:34 »
güzel bir açıklama olmuş zannımca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2015, 09:19:14 »
bi kaç gün önce bi kazaya karışan bi exper le konuştum, konuşma esnasında aklıma geldi bende expere dedim ki, benim araç boyasız tramerde hasar yok, Allah göstermesin kaza yaptım geldi biri vurdu kusurun çoğu diğer tarafta, hasar pert olacak şekilde değil ama tamir ettirdim, sonucta kullanmaya başladım ve aracımda tramerde hasar görünecek, dolayısıyla değeride düşecek, biz karşı taraftan aracın değerini düşürdüğü için kasko yoluyla mı para alacaz ne olacak diye sordum, oda bana samsun da exper var dedi oraya dosya ücreti yatırıyosun , onlar aracı inceliyolar bildiğim kadarıyla belli limitler içerisinde (mesela rakamları sallıyom 0-5000 arası 1000 li,ra değer kaybı gibi ) değer kayıplarını hesaplıyorlar, başta yatırdığımız dosya ücreti sonunda geri alınıyomu dedim bildiğim kadarıyla alınmıyo dedi, bana mahkemeden vs alınıyo demedi  :blink:

Değer kaybı tazminatı için mahkemede dava açmanız gerekli. Mahkeme zaten değer kaybı tespiti için bilirkişi tayin edecek eksper değer tespiti yapıp mahkemeye sunacak. Aracın hasarının karşılanması dışında sigortadan ayrıca değer kaybı talep etmeniz durumunda sonuç alınamayacaktır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2015, 12:49:00 »
Ahmet Coşkun beyin bahs ettiği durumu bende duydum. Bir expertis bulunup dosya actirilip kaskodan deger kaybi talebi mümkün galiba.
1.6 Advance Multidrive S